Începe un weekend plin de premiere la KINOdiseea!
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-un-weekend-plin-de-premiere-la-kinodiseea/

A XII-a ediţie KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în Bucureşti, în perioada 17 septembrie – 11 octombrie 2020, şi aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii.

Un articol de Liliana Matei|25 septembrie 2020

Anul acesta, proiecțiile au loc în fiecare final de săptămână și se vor desfășura exclusiv în aer liber, la Cinema Muzeul Țăranului în aer liber, Grădina Muzeului Grigore Antipa, și Opera Comică pentru Copii – acoperiș, în condiții confortabile și sigure, respectând toate normele de distanțare fizică.

În weekendul 25 – 27 septembrie , la Cinema Muzeul Țăranului în aer liber, vor avea loc trei premiere.

Vineri, 25 septembrie, de la 19.30, se vede într-o proiecție unică „Jackie și Oopjen” (foto sus), filmul olandez în regia Annemariei van de Mond, o comedie pentru întreaga familie care ne invită să ne plimbăm printre galeriile și operele de artă ale muzelui Rijksmuseum din Amsterdam. La închiderea programului pentru vizitatori, Jackie, fetița de 12 ani a unui custode descoperă că unul dintre faimoasele tablouri ale lui Rembrandt se trezește la viață. O prietenie puțin probabilă se leagă atunci când Oopjen (un personaj faimos din tabloul lui Rembrandt) o confundă pe Jackie cu sora ei demult pierdută.

Sâmbătă, 26 septembrie, de la 19.30, zâne puse pe șotii, fauni, vrăjitoare și monștri blânzi, mitologii și basme nordice se împletesc în „Faunutland and The Lost Magic”, călătoria inițiatică din Alice in Woderland sau Vrăjitorul din Oz cu un twist contemporan. Stați cu ochii pe Tipper Seifert-Cleveland, actrița care o joacă pe protagonista Emily, pe care o veți recunoaște din Game of Thrones și pe care o veți vedea în curând în Cruella, un prequel care spune povestea Cruellei de Vil din 101 dalmațieni.

În premieră, duminică, 27 septembrie, de la 19.30, la Cinema Muzeul Țăranului în aer liber, se vede „H is for Happiness”. Descoperit la Festivalul de Film de la Berlin, unde a luat Mențiune Specială, ‘H is for Happiness’ va intra instant pe lista de filme favorite a întregii familii. Candice Phee (jucată de Daisy Axon) este o fetița precoce de 12 ani care se decide să găsească motive de fericire într-o lume în care adulții au renunțat să o mai caute. Un feel-good movie care nu sacrifică nimic din substanța poveștii, vă va aminti de stilul jucăuș și universul colorat ale lui Wes Anderson și se va dovedi a fi doza de optimism de care avem nevoie în aceste momente.

Filmele au parte de proiecții unice la Cinema Muzeul Țăranului în aer liber, accesul se face în limita celor 100 de locuri disponibile și distanțate, iar biletele se vând doar online pe Eventbook.

Biletele sunt disponibile online aici.

Informațiile despre eveniment și programul sunt disponibile pe www.kinodiseea.ro, www.eventbook.ro și pe pagina de Facebook a festivalului.

Eveniment organizat de: Asociația Culturală Metropolis, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

H Is for Happiness

Parteneri media: Radio Guerrilla, Radio România Cultural, Agerpres, Itsy Bitsy, IQAds, Zile și Nopți, Ziarul Metropolis, All About Romanian Cinema, Munteanu, Sfatulpărinților.ro

26
/11
/21

INTERVIU „Cu fiecare film am impresia că învăţ ceva nou despre meseria de actor”, afirmă într-un interviu cunoscutul actor franco-algerian Kad Merad, progatonist în comedia „Succes de public” („Un triomphe”, 2020), regizată de Emmanuel Courcol şi disponibilă în prezent în cinematografele din România.

22
/11
/21

„Titane”, cel mai șocant film al anului, ajunge în cinematografele din România din 3 decembrie, distribuit de Independența Film. Catalogat drept thriller psycho-sexy, „Titane” a stârnit valuri de șoc la Cannes, mai mulți spectatori pierzându-și cunoștința în timpul proiecției.

22
/11
/21

Primele trei filme din seria „Matrix” vor fi difuzate de Warner TV în luna decembrie, în așteptarea celui de-al patrulea lungmetraj, „Renașterea/ Resurrections”, care va fi lansat în preajma Crăciunului.

22
/11
/21

Viaţa grea din Gaza, violenţele asupra palestinienilor din teritoriile ocupate, agresiunile asupra femeilor în lumea arabă sau problema refugiaţilor se numără printre subiectele tratate de o serie de documentare care completează programul ediţiei din acest a Festivalului Filmului Palestinian.

17
/11
/21

Regizat de britanicul Edgar Wright, „Last Night in Soho” (2021) stă pe o idee grozavă. Ia un reflex des întâlnit al multora dintre noi, idealizarea unei anumite perioade, şi îl aruncă în aer cu stil.

10
/11
/21

CRONICĂ DE FILM Mi-e neaşteptat de greu să scriu despre „La civil” (2021), deşi e un film pe care am fost nerăbădător să îl văd. „Waiting for August” (2014), documentarul cu care a debutat Teodora Mihai, regizoare din Belgia, dar de origine română, m-a impresionat când l-am văzut şi încă îi port o amintire puternică.

04
/11
/21

Ce-mi place foarte mult la cinema-ul furios al lui Nadav Lapid este că nu ştii niciodată unde te va duce şi în ce fel te va învălui. Singurul lucru pe care poţi să îl anticipezi este că vei fi surprins. Nu-ţi rămâne decât să te laşi purtat de ideile sale neconvenţionale şi incomode.

01
/11
/21

CRONICĂ DE FILM În „A Hero” (2021), noul său lungmetraj, câştigător ex-aequo al Grand Prix la Cannes, regizorul iranian Asghar Farhadi îşi recâştigă inspiraţia creatoare care l-a consacrat printre marii autori de cinema contemporani.