Începe un weekend plin de premiere la KINOdiseea!
https://www.ziarulmetropolis.ro/incepe-un-weekend-plin-de-premiere-la-kinodiseea/

A XII-a ediţie KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în Bucureşti, în perioada 17 septembrie – 11 octombrie 2020, şi aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii.

Un articol de Liliana Matei|25 septembrie 2020

Anul acesta, proiecțiile au loc în fiecare final de săptămână și se vor desfășura exclusiv în aer liber, la Cinema Muzeul Țăranului în aer liber, Grădina Muzeului Grigore Antipa, și Opera Comică pentru Copii – acoperiș, în condiții confortabile și sigure, respectând toate normele de distanțare fizică.

În weekendul 25 – 27 septembrie , la Cinema Muzeul Țăranului în aer liber, vor avea loc trei premiere.

Vineri, 25 septembrie, de la 19.30, se vede într-o proiecție unică „Jackie și Oopjen” (foto sus), filmul olandez în regia Annemariei van de Mond, o comedie pentru întreaga familie care ne invită să ne plimbăm printre galeriile și operele de artă ale muzelui Rijksmuseum din Amsterdam. La închiderea programului pentru vizitatori, Jackie, fetița de 12 ani a unui custode descoperă că unul dintre faimoasele tablouri ale lui Rembrandt se trezește la viață. O prietenie puțin probabilă se leagă atunci când Oopjen (un personaj faimos din tabloul lui Rembrandt) o confundă pe Jackie cu sora ei demult pierdută.

Sâmbătă, 26 septembrie, de la 19.30, zâne puse pe șotii, fauni, vrăjitoare și monștri blânzi, mitologii și basme nordice se împletesc în „Faunutland and The Lost Magic”, călătoria inițiatică din Alice in Woderland sau Vrăjitorul din Oz cu un twist contemporan. Stați cu ochii pe Tipper Seifert-Cleveland, actrița care o joacă pe protagonista Emily, pe care o veți recunoaște din Game of Thrones și pe care o veți vedea în curând în Cruella, un prequel care spune povestea Cruellei de Vil din 101 dalmațieni.

În premieră, duminică, 27 septembrie, de la 19.30, la Cinema Muzeul Țăranului în aer liber, se vede „H is for Happiness”. Descoperit la Festivalul de Film de la Berlin, unde a luat Mențiune Specială, ‘H is for Happiness’ va intra instant pe lista de filme favorite a întregii familii. Candice Phee (jucată de Daisy Axon) este o fetița precoce de 12 ani care se decide să găsească motive de fericire într-o lume în care adulții au renunțat să o mai caute. Un feel-good movie care nu sacrifică nimic din substanța poveștii, vă va aminti de stilul jucăuș și universul colorat ale lui Wes Anderson și se va dovedi a fi doza de optimism de care avem nevoie în aceste momente.

Filmele au parte de proiecții unice la Cinema Muzeul Țăranului în aer liber, accesul se face în limita celor 100 de locuri disponibile și distanțate, iar biletele se vând doar online pe Eventbook.

Biletele sunt disponibile online aici.

Informațiile despre eveniment și programul sunt disponibile pe www.kinodiseea.ro, www.eventbook.ro și pe pagina de Facebook a festivalului.

Eveniment organizat de: Asociația Culturală Metropolis, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

H Is for Happiness

Parteneri media: Radio Guerrilla, Radio România Cultural, Agerpres, Itsy Bitsy, IQAds, Zile și Nopți, Ziarul Metropolis, All About Romanian Cinema, Munteanu, Sfatulpărinților.ro

19
/10
/20

„Spiral/ Spirala”, primul lungmetraj al regizoarei clujene Cecília Felméri, a fost recompensat cu Mențiunea Specială a Juriului în Competition 1-2 la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia.

19
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Programat să poată fi văzut la noua ediţie a Festivalului "Les Films de Cannes à Bucarest" (23 octombrie - 1 noiembrie), adaptată condiţiilor de pandemie, „Mandibules” (2020), cel mai recent film al excentricului regizor francez Quentin Dupieux, este o comedie absurdă a cărei lejeritate este şi marele său atu.

18
/10
/20

Asociația Arta în Dialog anunță cea de-a șaptea ediției a Festivalului de Film UrbanEye, care va avea loc în perioada 4 – 8 noiembrie online, dar și în mai multe birouri de arhitectură din România.

18
/10
/20

Cinema ARTA este, în prezent, cel mai vechi cinematograf din România care încă își păstrează funcțiunea. Istoria lui nu este doar istoria unui loc, ci el reflectă istoria ultimului secol în care se intersectează straturi din istoria orașului, a filmului, precum și straturi ale memoriei – straturi subiective, personale.

16
/10
/20

Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest va continua să aducă în această toamnă cinefililor multe din filmele și evenimentele așteptate, însă se reorganizează, urmând ca în perioada preconizată, 23 octombrie – 1 noiembrie, sa pună accentul pe evenimente desfășurate online, în aer liber, dar și la drive-in, cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară – care vor fi la momentul respectiv.

15
/10
/20

PREVIEW Două filme realizate de regizori consacrați și două debuturi pot fi văzute online, gratuit, pe platforma TIFF Unlimited, între 16 şi 22 octombrie, în cadrul CinePOLSKA. Mirela Lazăr, coordonatoarea CinePOLSKA din partea Institutului Polonez, vorbește într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre selecție și ediția specială din acest an.

15
/10
/20

Ediția #15 a eXplore festival - Bucharest International Dance and Performace festival se va desfășura anul acesta între 16 și 25 octombrie la Muzeul Național al Literaturii Române, WASP Working Art Space and Production, Muzeul Municipiului București: Muzeul Theodor Aman, Colecţia de artă Ligia şi Pompiliu Macovei, Palatul Suţu, online, pe eXplore festival și WASP Working Art Space and Production dar și on-air, pe Radio Guerrilla.

13
/10
/20

O adaptare fermecătoare a nuvelei pentru copii scrise și ilustrate de artistul Italian Dino Buzatti în 1945, „Vestita invazie a urșilor în Sicilia/ The Bears’ Famous Invasion of Sicily” (r. Lorenzo Mattotti) se vede pentru prima dată în România în deschiderea celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest.

09
/10
/20

Cel mai nou film semnat de Marian Crișan, BERLINER, a fost distins cu Premiul ‘Keen Eye’ - Russian Cinema Club Federation la cea de-a 42-a ediție a Festivalului Internațional de film de la Moscova (MIFF) care a avut loc între 1 și 8 octombrie.

08
/10
/20

La aniversarea a 100 de ani de la premiera pe marele ecran a primului film românesc de animație, Festivalul Internațional de Film de Animație Animest organizează, în perioada 9-15 noiembrie, o amplă retrospectivă dedicată celor mai importante momente din istoria cinematografiei animate autohtone.

07
/10
/20

CRONICĂ DE FILM „Babyteeth” (2019), debutul în cinema al regizoarei australiene Shannon Murphy, are o premisă care poate stârni scepticism: o fată bolnavă de cancer, ai cărei părinţi au o relaţie în criză, se îndrăgosteşte de un traficant de droguri ceva mai mare. Însă regia nu doar că salvează scenariul, dar îl transformă într-un film proaspăt.

Pagina 1 din 27212345...102030...Ultima »