Legende românești, Victor Haim, Giovanna Zoboli și La Fontaine vă așteaptă în ultimul weekend din martie pe scena Teatrului Coquette
https://www.ziarulmetropolis.ro/legende-romanesti-victor-haim-giovanna-zoboli-si-la-fontaine-va-asteapta-in-ultimul-weekend-din-martie-pe-scena-teatrului-coquette/

Teatrul Coquette vă invită, sâmbătă 25 martie de la ora 11.00 la ultima întâlnire cu „Legenda lui Martie” şi de la ora 19.00 la „Valsul Hazardului”. Duminică 26 martie, de la ora 11.00 cei mici sunt aşteptaţi să ia parte la aventurile personajelor din „Vulpea şi Corbul”, iar de la ora 19.00 ne întâlnim cu „Îngerul pantofilor”.

Un articol de Petre Ivan|20 martie 2023

Legenda lui Martie
Martie este un unchieș plin de el, cusurgiu și grăbit. Dornic să fie „Martie în post” îl gonește pe Februarie mai devreme și dorește a sta pe cer numai el. De aceea, Martie le are pe toate – soare, zăpadă, vreme blândă și vreme aprigă și le folosește după bunul lui plac. Mândru nevoie mare de isprăvile sale, coboară pe Pământ ca să vadă cât e de iubit de cei de acolo. În călătoria lui se întâlnește cu ființe mitice precum Crăiasa Florilor, Nea Omăt și Baba Dochia. Martie nu prea știe cum să se facă plăcut de cei pe care-i întâlnește și de cele mai multe ori stârnește conflicte din cauza capriciilor sale. Singura care reușește să-l facă pe Martie să fie mai blând atât cu natura cât și cu fratele Aprilie este Baba Dochia care prin înțelepciunea-i binecunoscută izbutește să facă pace între cei doi. „Legenda lui Martie”, un spectacol cu și despre tradițiile și folclorul românesc.

Cu: Mihai Căpățînă, Gabriel Costan și Ruxandra Bălașu

Valsul Hazardului este un spectacol precum spuma de șampanie. Personajele trec ca într-un dans nebun de la seducție la furie, de la disperare la extaz, de la dragoste la ură. Totul este ca un joc de cărți a cărui miză crește cu fiecare minut. Finalul aduce o răsturnare de situație total neașteptată. O femeie face un accident de mașină și ajunge să dea socoteală în fața unui Înger, care-i punctează fiecare răspuns. Uneori, oamenii ajung în situații cel putin ciudate. Balanța înclină nehotărâtă între rațional și irațional, între iubiri adevărate și disperări de moment.

Spectacolul încearcă să-i reamintească omului de existența continuă a comicului indiferent de situația în care acesta se află, dar să-l și provoace asupra procesului de reflexie asupra dualității deciziilor sale. Veți întâlni un personaj pe cât de simpatic pe atât de iritant.

Cu: Ruxandra Bălașu și Mihai Căpățînă

 

Vulpea și Corbul
Spectacolul este inspirat de îndrăgita fabulă scrisă de La Fontaine, adaptată pe înțelesul și pe placul copiilor. Șireata Vulpe îl păcălește pe Corb, care își dorește doar să învețe să cânte și să danseze la concursul din pădure. Spectacolul este înțesat de momente menite să stârnească hazul celor mici, dar și atenția lor la anumite comportamente, pe care fabula dorește să le aducă în vedere. Cu ajutorul ariciului, dar și al micilor spectatori, Corbul va găsi un mod de o face pe Coana Vulpe să se schimbe, să nu mai mintă și să nu mai fure. La final, vor sărbători reușita, dar vor trage împreună învățături din această aventură. Personajele sunt simpatice, devin îndrăgite de cei mici, iar spectacolul este plin de momente savuroase.

Cu: Ruxandra Bălașu, Celina Nițu și Ingrid Bonța

 

Îngerul Pantofilor, după un text de Giovanna Zoboli, tradus de Florin Dumitrescu

În goana după lucruri mărunte, avuție sau prestigii efemere, am uitat să mai simțim. Oare unde ne grăbim? Tatăl lui Simone a clădit, pantof cu pantof, un imperiu de o valoare inestimabilă: Imperiul Pantofilor. Într-o noapte rece, ca niciodată, Simone l-a luat pe tatăl său de mână și i-a arătat ce era chiar acolo, în fața lor, și tatăl nu văzuse până atunci. Ce era cu adevărat important.

„Îngerul pantofilor” este un spectacol despre nenumăratele feluri în care iubirea se poate manifesta, când timpul se oprește în loc și vedem, prin ochii unui copil, „nevăzutul”.

Cu: Dana Voicu
Regia: Ștefania Maftei
Scenografia: Daniel Divrician,
Un spectacol realizat cu sprijinul UNITER

 

Biletele pot fi cumpărate online prin www.iabilet.ro, www.eventim.ro, www.kompostor.ro, www.blt.ro, www.mystage.ro, www.bilete.ro și pe eventbook.ro.
Rezervări la: 0754 990 017 sau [email protected]

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.