Indiile galante și Troienele revin pe scena Operei la cererea publicului
https://www.ziarulmetropolis.ro/indiile-galante-si-troienele-revin-pe-scena-operei-la-cererea-publicului/

Indiile galante, de Jean Philippe Rameau şi Troienele după Euripide, ambele spectacole în regia maestrului Andrei Șerban, au fost programate în luna februarie. Astfel, datorită numărului mare de solicitări din partea publicului, duminică, 24 februarie 2013, de la  ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Naţional Iaşi, va avea loc spectacolul Les Indes galantes, de Jean Philippe Rameau, sub […]

Un articol de Andrada Văsii|4 februarie 2013

Indiile galante, de Jean Philippe Rameau și Troienele după Euripide, ambele spectacole în regia maestrului Andrei Șerban, au fost programate în luna februarie.

Astfel, datorită numărului mare de solicitări din partea publicului, duminică, 24 februarie 2013, de la  ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc spectacolul Les Indes galantes, de Jean Philippe Rameau, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeșelea.

Biletele s-au epuizat, însă se pun la dispoziție 30 de bilete fără loc la preț redus, 10 lei biletul.

Opera balet a avut premiera în luna noiembrie a anului trecut, iar toate cele 6 reprezentații de până acum s-au jucat cu casa închisă.

Din distribuție fac parte:

PROLOGUE

HÉBÉ – CRISTINA GRIGORAȘ

BELLONE – LUCIAN DOLHĂSCU

L`AMOUR – ANDREEA CHINEZ

LES INCAS DU PÉROU

HUASCAR – OCTAVIAN DUMITRU

PHANI – ALICE TODICĂ

DON CARLOS – ADRIAN IONESCU

LE TURC GÉNÉREUX

OSMAN – DANIEL MATEIANU

ÉMILIE – MIHAELA GRĂJDEANU

VALÉRE – ANDREI FERMEȘANU

LES FLEURS

TACMAS – ALEXANDRU SAVIN

ZAÏRE, FATIME – CRISTINA  GRIGORAȘ

LES SAUVAGES

ADARIO – JEAN-KRISTOF BOUTON

DAMON – ALEXANDRU SAVIN

DON ALVAR – MIHAIL FRUNZĂ

ZIMA – LĂCRĂMIOARA MARIA HRUBARU-ROATĂ

Spectacolul Troienele, după Euripideva avea loc marți, 19 februarie 2013, de la ora 18.30, în Sala Mare a Teatrului Național Iași, iar biletele s-au pus în vânzare la prețul unic de 40 de lei.

Dintre toate montările Trilogia antică ocupă un loc aparte. Troienele reprezintă cel mai elocvent fragment al acestei capodopere compusă în colaborare cu Liz Swados cu aproape 40 de ani în urmă.
Spectacolul este dedicat memoriei lui Ellen Stewart, fondatoarea teatrului La Mama din New York, acolo unde a fost creat inițial.

Compozitor – Liz Swados (S.U.A.), regizor secund – Daniela Dima, costume – Doina Levintza, orchestrație și îndrumare muzicală – Lucian Maxim.

Spectacolul este interzis persoanelor sub 18 ani.

Din distribuție fac parte:

Hecuba — SIMONA TITIEANU

Cassandra — ANDREEA CHINEZ

Andromaca — MARINELA  NICOLA

Elena — ANA MARIA DONOSE MARCOVICI

Achil e— JEAN  KRISTOF  BOUTON

Menelaus — OCTAVIAN  DUMITRU

Astianax — GEORGE  MARCU

Urs — VICTOR  ZAHARIA

Soldat  bun — ANDREI  FERMEȘANU

Ursitoare — DANIELA  BURLACU, MARINELA  NICOLA

Voce  Poluxena — ANGELICA  MECU  SOLOMON, ALICE TODICĂ

Atena — DANA CIOCAN

Vestale— OURA  CHIHIRO, KOTOMI  HOSHINO, MIZUKA  SUZUKI, CHIKA  MATSUMURA

Poluxena — NATSUKO  OSHIMA

Stegar i— EDUARD  SVEATCHEVICI, TUDOR  FLORENȚA

Dansatoare  pe  pantă— MIZUKA  SUZUKI

Soldați — ANDREI APREOTESEI, ALEXANDRU SAVIN

 

 

 

 

30
/04
/24

Violoncelistul de talie internațională Andrei Ioniță va cânta la Iași în cadrul seriei concertelor organizate de Fundația Culturală Gaudium Animae. Recitalul va avea loc joi, 9 mai 2024, ora 19.00, în sala Henri Coandă de la Palatul Culturii Iași.

30
/04
/24

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul).

30
/04
/24

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani.

30
/04
/24

În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer în plămâni și, printre moleculele de îndoială își va face loc și aerul proaspăt. În întâmpinarea căldurii, acum că am trecut de cea mai crudă dintre luni, Vanner Collective invită publicul la trei spectacole dezghețate.

30
/04
/24

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență.

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.

29
/04
/24

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recente deschise publicului.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.