Îndrăgiţi actori brăileni pot fi văzuţi pe ecranul „Caravanei filmului românesc”, la Brăila
https://www.ziarulmetropolis.ro/indragiti-actori-braileni-pot-fi-vazuti-pe-ecranul-caravanei-filmului-romanesc-la-braila/

Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale va poposi anul acesta şi pe malul Dunării, în vechiul târg al Brăilei. Patru comedii celebre din filmografia românească vor încânta publicul, în perioada 13 – 16 august, în cadrul unui eveniment mai amplu: Zilele Municipiului Brăila.

Un articol de Liliana Matei|13 august 2015

Selecţia filmelor nu este una întâmplătoare, deoarece prin prezentarea acestor filme s-a dorit a se aduce un omagiu urbei, prin celebrarea artiştilor originari de aici, artişti care au dus faima Brăilei mai departe şi care sunt protagonişti ai acestor producţii. Şi astfel, publicul brăilean îi va putea vedea pe îndrăgiţii actori români: Vasilica Tastaman, Ştefan Mihăilescu Brăila, Catrinel Dumitrescu.

Iubitorii de film vor putea viziona, începând de la ora 21.00, în Piaţeta Lyra, nemuritoare comedii româneşti: Buletin de Bucureşti şi Căsătorie cu repetiţie, Nea Mărin miliardar şi Secretul lui Bachus.

Comedii din anii ’80, care au încântat generaţii de spectatori şi care sunt, cu siguranţă, la fel de proaspete şi pentru ochiul oricărui privitor din ziua de azi.
Şi, aşa cum şi-a obişnuit Caravana filmului românesc spectatorii, accesul publicului este liber la toate proiecţiile.

Programul proiecţiilor

Proiecţii în aer liber – Piaţeta Lyra
Joi, 13 august, ora 21.00:

BULETIN DE BUCUREŞTI
Regia: Virgil Calotescu; Scenariul: Francisc Munteanu
Cu: Mircea Diaconu, Catrinel Dumitrescu, Draga Olteanu Matei, Octavian Cotescu, Diana Lupescu, Geo Saizescu, Constantin Diplan, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Mirabela Dauer, Costel Constantin, Marian Râlea

Vineri, 14 august, ora 21.00:

CĂSĂTORIE CU REPETIŢIE
Regia: Virgil Calotescu; Scenariul: Francisc Munteanu
Cu: Mircea Diaconu, Catrinel Dumitrescu, Draga Olteanu Matei, Octavian Cotescu, Mitică Popescu, Ernest Maftei, Geo Saizescu, Costel Constantin, Aurel Giurumia, Rodica Popescu Bitănescu, Vasile Muraru, Nae Lăzărescu, Dumitru Rucăreanu, Rodica Mandache, Dana Mladin, Radu Gheorghe, Roxana Guttman, Andrei Duban

Sâmbătă, 15 august, ora 21.00:

NEA MĂRIN MILIARDAR
Regia: Sergiu Nicolaescu; Scenariul: Vintilă Corbul, Eugen Burada, Amza Pellea;
Cu: Amza Pellea, Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Ştefan Mihăilescu Brăila, Sebastian Papaiani, Stela Popescu, Ștefan Bănică, Puiu Călinescu, Hamdi Cerchez, Petre Lupu, Mihai Mălaimare, Rodica Mandache, Camelia Zorlescu, George Paul Avram, Rudi Rosenfeld, Victor Ștrengaru, Colea Răutu, Mircea Albulescu, Vladimir Găitan, Gil Dobrică, Alexandru Dobrescu, Dan Tufaru

Duminică, 16 august, ora 21.00:

ASTĂ SEARĂ DANSĂM ÎN FAMILIE
Regia: Geo Saizescu
Scenariul: Ion Băieşu, Geo Saizescu
Cu: Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, Violeta Andrei, Vasilica Tastaman, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Stela Popescu, Draga Olteanu Matei, Ioana Bulcă, Rodica Mandache, Emilia Dobrin, Geo Saizescu, Mariella Petrescu, Tamara Creţulescu, Petre Gheorghiu, Fory Etterle, Nineta Gusti, Gheorghe Naghi

23
/08
/23

Copiii celorlalți/ Les enfants des autres, al cincilea lungmetraj al regizoarei și scenaristei Rebecca Zlotowski, care a avut premiera în competiția Festivalului de Film de la Veneția 2022, aduce în fața publicului, cu sensibilitate și umor franțuzesc, povestea unei femei de 40 de ani, prinsă între ceasul ei biologic care ticăie și povestea de dragostea dulce-amăruie cu un tată singur.

22
/08
/23

Începând de azi și până pe 3 septembrie va debuta ediția aniversară a KINOdiseea – Festivalul Internațional de Film pentru Publicul Tânăr, etapa Open Air, în Parcul Obor din București, cu un program de douăsprezece filme pentru toată familia, ateliere de creație și educație cinematografică, spectacole de jonglerii și magie și un târg de produse handmade, care va avea și o zonă gastronomică.

22
/08
/23

Cinema în aer liber continuă pe Insula Artelor din Parcul Titan cu încă trei săptămâni în care vor rula unele dintre cele mai bune filme ale ultimilor ani, nominalizate și premiate la festivaluri de film internaționale importante: premiile César, Globurile de aur, festivalurile de film de la San Sebastián, Veneția și Cannes și chiar la Oscaruri.

22
/08
/23

Documentarul Nopți albe, un proiect amplu ale cărui filmări sunt în derulare, aduce generațiilor care au trăit acele vremuri, dar și celor care au ocazia să le descopere acum, o poveste complexă a celei mai vii și intense perioade din fotbalul românesc: anii `80-2000 în care Echipa națională a scris nu doar istoria acestui sport, dar și pe cea a unei altfel de Românii, care a știut să iubească la unison și să celebreze performanța, mai presus de rezultate.

22
/08
/23

„Filmul surprinde esența unui moment istoric semnificativ și explorează complexitatea naturii umane în vremuri dificile, oferind, în plus, o imagine fascinantă a istoriei Europei de Est.” Aceasta a fost motivația juriului care a oferit Premiul Confederației Internaționale a Cinematografelor de Artă (CICAE) filmului românesc Libertate, regizat de Tudor Giurgiu, la cea de-a 29-a ediție a Festivalului de Film de la Sarajevo.

21
/08
/23

8 zile pline de întâlniri și revelații, 35 de spectacole, concerte, masterclass-uri și proiecții de film și peste 8.000 de participanți – așa a arătat Ideo Ideis Festivalul la ediția de majorat. Maratonul de evenimente dedicate comunității locale s-a încheiat vineri, pe 18 august, cu o seară de gală încărcată cu emoții și promisiuni. Pentru cei 100 de adolescenți din trupe, experiența începută în Alexandria va continua. Timp de un an de zile, trainerii și mentorii care i-au însoțit în procesele lor de explorare și dezvoltare în zilele de festival vor rămâne alături de ei, oferindu-le îndrumare, susținere, feedback și recomandări care să-i ajute să dea tonul transformărilor în comunitățile din care fac parte.

17
/08
/23

Pantofii de dans, entuziasmul de a-i întâlni pe creatorii care schimbă lumea prin intermediul filmelor de animație și curiozitatea de a urmări cele mai noi și mai promițătoare producții de gen nu trebuie să lipsească din kitul spectatorilor celei de-a 18-a ediții Animest.

16
/08
/23

CULMEA: Film și educație de mediu are loc între 6 și 10 septembrie, la Brașov, și este primul festival de film care își propune să folosească educația cinematografică în sprijinul copiilor și tinerilor care vor să cunoască mai multe despre mediu și criza climatică și să le ofere un instrument pentru dezbatere și implicare în aceste domenii.

15
/08
/23

Ai căutat bucuria sinceră a unor copii care dansează? Ai căutat gustul memorabil al siropului de soc? Sau zâmbetul unui femei de 101 ani, îmbrăcată într-un costum săsesc de sărbătoare?