Îndrăgiţi actori brăileni pot fi văzuţi pe ecranul „Caravanei filmului românesc”, la Brăila
https://www.ziarulmetropolis.ro/indragiti-actori-braileni-pot-fi-vazuti-pe-ecranul-caravanei-filmului-romanesc-la-braila/

Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale va poposi anul acesta şi pe malul Dunării, în vechiul târg al Brăilei. Patru comedii celebre din filmografia românească vor încânta publicul, în perioada 13 – 16 august, în cadrul unui eveniment mai amplu: Zilele Municipiului Brăila.

Un articol de Liliana Matei|13 august 2015

Selecţia filmelor nu este una întâmplătoare, deoarece prin prezentarea acestor filme s-a dorit a se aduce un omagiu urbei, prin celebrarea artiştilor originari de aici, artişti care au dus faima Brăilei mai departe şi care sunt protagonişti ai acestor producţii. Şi astfel, publicul brăilean îi va putea vedea pe îndrăgiţii actori români: Vasilica Tastaman, Ştefan Mihăilescu Brăila, Catrinel Dumitrescu.

Iubitorii de film vor putea viziona, începând de la ora 21.00, în Piaţeta Lyra, nemuritoare comedii româneşti: Buletin de Bucureşti şi Căsătorie cu repetiţie, Nea Mărin miliardar şi Secretul lui Bachus.

Comedii din anii ’80, care au încântat generaţii de spectatori şi care sunt, cu siguranţă, la fel de proaspete şi pentru ochiul oricărui privitor din ziua de azi.
Şi, aşa cum şi-a obişnuit Caravana filmului românesc spectatorii, accesul publicului este liber la toate proiecţiile.

Programul proiecţiilor

Proiecţii în aer liber – Piaţeta Lyra
Joi, 13 august, ora 21.00:

BULETIN DE BUCUREŞTI
Regia: Virgil Calotescu; Scenariul: Francisc Munteanu
Cu: Mircea Diaconu, Catrinel Dumitrescu, Draga Olteanu Matei, Octavian Cotescu, Diana Lupescu, Geo Saizescu, Constantin Diplan, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Mirabela Dauer, Costel Constantin, Marian Râlea

Vineri, 14 august, ora 21.00:

CĂSĂTORIE CU REPETIŢIE
Regia: Virgil Calotescu; Scenariul: Francisc Munteanu
Cu: Mircea Diaconu, Catrinel Dumitrescu, Draga Olteanu Matei, Octavian Cotescu, Mitică Popescu, Ernest Maftei, Geo Saizescu, Costel Constantin, Aurel Giurumia, Rodica Popescu Bitănescu, Vasile Muraru, Nae Lăzărescu, Dumitru Rucăreanu, Rodica Mandache, Dana Mladin, Radu Gheorghe, Roxana Guttman, Andrei Duban

Sâmbătă, 15 august, ora 21.00:

NEA MĂRIN MILIARDAR
Regia: Sergiu Nicolaescu; Scenariul: Vintilă Corbul, Eugen Burada, Amza Pellea;
Cu: Amza Pellea, Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Ştefan Mihăilescu Brăila, Sebastian Papaiani, Stela Popescu, Ștefan Bănică, Puiu Călinescu, Hamdi Cerchez, Petre Lupu, Mihai Mălaimare, Rodica Mandache, Camelia Zorlescu, George Paul Avram, Rudi Rosenfeld, Victor Ștrengaru, Colea Răutu, Mircea Albulescu, Vladimir Găitan, Gil Dobrică, Alexandru Dobrescu, Dan Tufaru

Duminică, 16 august, ora 21.00:

ASTĂ SEARĂ DANSĂM ÎN FAMILIE
Regia: Geo Saizescu
Scenariul: Ion Băieşu, Geo Saizescu
Cu: Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, Violeta Andrei, Vasilica Tastaman, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Stela Popescu, Draga Olteanu Matei, Ioana Bulcă, Rodica Mandache, Emilia Dobrin, Geo Saizescu, Mariella Petrescu, Tamara Creţulescu, Petre Gheorghiu, Fory Etterle, Nineta Gusti, Gheorghe Naghi

29
/09
/15

Dacă vreţi să (re)vedeţi ce s-a realizat valoros în ultimul an în România în materie de documentar de cinema, documentar studenţesc sau documentar de televiziune, cea de-a patra ediţie a Docuart Fest (30 septembrie–4 octombrie) e cea mai bună ocazie, aşa cum ne explică şi Daniela Apostol, directoarea festivalului.

29
/09
/15

Cunoscut publicului din România pentru rolurile sale din teatru (în prezent joacă în peste 20 de piese în București și în țară), televiziune ("În derivă", HBO) și cinematografie ("Italiencele", "Restul e tacere" etc.), Vlad Zamfirescu, a încheiat de curând filmările la lungmetrajul “Secretul Fericirii”, unde se află în dublă postură: regizor și actor.

29
/09
/15

La mijlocul lunii octombrie, debutează cea de a X-a ediție a Zilelor Filmului German (ZFG), un eveniment cu tradiție, organizat anual de Goethe-Institut București. Ediția din acest an, 16-22 octombrie, vine cu o serie de filme documentare si lungmetraje de excepție: de la filme de avangardă la filme-cult, de la pelicule de debut ale tinerilor cineaști germani până la creații semnate de regizori consacrați, de la povești intime la scenarii cu largi implicaţii sociale.

28
/09
/15

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului Internațional de Film Timishort va avea loc în perioada 15-18 octombrie. Proiecția de deschidere va avea loc pe 15 octombrie de la orele 19.00 cu filmul documentar german OFF Ways, în regia lui Uli Schueppel.

26
/09
/15

CRONICĂ DE FILM Cele mai devastatoare imagini din „Amy”, documentarul despre Amy Winehouse, sunt cele în care chipul expresiv - frumos prin imperfecţiunea sa - şi corpul firav al solistei sunt transfigurate radical de vecinătatea înfiorătoare cu moartea, din cauza drogurilor tari şi a alcoolului în exces.

25
/09
/15

Ediția a 4-a a festivalului de film documentar românesc București Docuart Fest debutează pe 30 septembrie cu o proiecție în premieră în cadrul galei de deschidere la Cinemateca Eforie. Accesul la Gala de deschidere se face pe baza completării unei invitații online. 

24
/09
/15

Agresat de: soția depresivă, amanta posesivă, fiul parazit, menajera prea curioasă, vecinul intruziv, el vrea doar... O oră de liniște. După « Les VisIteurs » și « "Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?"», o nouă comedie, în cinematografe, cu Christian Clavier.

23
/09
/15

5 scurtmetraje și două documentare românești au fost incluse în selecția HipTrip Travel Film Festival de anul acesta. Aflat la a doua ediție, festivalul își continuă misiunea de a inspira și încuraja spectatorii să se transforme din turiști, în călători și chiar în exploratori, oferind filmelor românești un loc aparte în programul festivalului.

23
/09
/15

Filmul care a şocat o lume întreagă şi a schimbat perspectiva asupra supravegherii cetăţenilor, distins cu 44 de premii şi 25 de nominalizări, poate fi văzut în premieră în România, pe 25 septembrie, de la 22.10, la TVR 1.

23
/09
/15

Seymour Bernstein, pianistul, are optzeci și opt de ani. Și la optzeci și opt de ani, omul acesta poate să spună că nu credea să ajungă cu mâinile lui până la Dumnezeu. Iar adevărul este că el chiar a ajuns cu mâinile lui până la Dumnezeu, căci Seymour cu adevărat este dintre aceia pentru care au apărut pe lume sonatele și pianele și melancolia.

22
/09
/15

CRONICĂ DE FILM Chiar dacă Denis Villeneuve nu revoluţionează nici filmul de acţiune, nici pe cel de autor, „Sicario”, o combinaţie între cele două, este spectacol pur.

22
/09
/15

Lungmetrajul "Room", realizat pe baza unui roman nominalizat la Man Booker Prize, despre o mamă şi fiul ei care sunt ţinuţi în captivitate timp de cinci ani, a câştigat premiul People's Choice, cea mai importantă distincţie decernată la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto.