Coca Bloos, 69. La mulţi ani!
https://www.ziarulmetropolis.ro/coca-bloos-69-la-multi-ani/

Una dintre cele mai prolifice actriţe de film, teatru şi televiziune împlineşte 69 de ani. Anul acesta, Coca Bloos a primit trofeul Gopo pentru întreaga carieră.

Un articol de Petre Ivan|1 Octombrie 2015

Născută pe 1 octombrie 1946, la Râmnicu Vâlcea, Coca Bloos a debutat târziu pe scenă. Înainte de a da susţine examenul de admitere la actorie, urmare a întâlnirii cu Olimpia Arghir, Coca Bloos a studiat filosofia şi jurnalismul.

Primele roluri în teatru i-au fost oferite de Alexandru Tocilescu, la Satu Mare, unde regizorul îşi dădea lucrarea de diplomă.

După alte stagiuni petrecute pe la Braşov şi Piatra-Neamţ, în 1987, Coca Bloos a început să facă naveta pentru un rol la Cătălina Buzoianu în “Uriaşii munţilor”, la Teatrul Bulandra din Bucureşti.

Graţie intervenţiei lui Dinu Săraru, directorul Teatrului Mic, Coca Bloos a ajuns la Bucureşti, unde a devenit cunoscută ca actriţă.

Debutul în cinema a venit un an mai târziu, cu un rol în penultimul film al regretatului Alexandru Tatos, “Secretul armei secrete” (1988).

Eu nu am văzut teatru de mică. Eu am luat cunoştinţă cu teatrul auzindu-l la radio. Şi atunci se făcea linişte în casă şi era teatru. Ascultând piesele, mi le închipuiam gândindu-mă la personaje. Sigur că vocile mă impresionau şi le-am reţinut până în clipa de faţă – mă gândesc la meşterul Constantin Codrescu sau la inegalabila doamnă Olga Tudorache. Ei, şi după aceea m-am dus la facultate. Şi atunci, teatrul mi-a dat posibilitatea să mă desfăşor. – Coca Bloos

Din acel moment, actriţa a alternat teatrul, unde a jucat în piese montate de cei mai mari regizori români ai momentului, cu cinematografia unde, de asemenea, a avut partituri importante.

Foto: Co ca Bloos– facebook

18
/10
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul „Jurnalul familiei -escu” (2018), regizorul Șerban Georgescu discută pe un ton jucăuș, ironic, ce (mai) înseamnă a fi român, la 100 de ani de la apariția României moderne, perioadă în care țara a trecut prin multe șocuri și transformări.

18
/10
/19

În Bucureşti, gala de deschidere a Les Films de Cannes à Bucarest este programată vineri, de la ora 19:00 la Cinema PRO, în prezența sărbătoritului ediţiei, Vlad Ivanov şi a cineastului Claude Lelouch.

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

Page 1 of 25012345...102030...Last »