Infirmul din Inishmaan, Pentru prima oară la Bucureşti – Teatrul Odeon
https://www.ziarulmetropolis.ro/infirmul-din-inishmaan-pentru-prima-oara-la-bucuresti-teatrul-odeon/

Pentru prima oară la Bucureşti, Teatrul „U Mosta” din Perm (Rusia) prezintă, sâmbătă, 28 noiembrie , de la ora 19.00, la Teatrul Odeon (Sala Majestic), spectacolul Infirmul din Inishmaan, de Martin McDonagh. Spectacolul va fi prezentat cu supratitrare în limba română.

Un articol de Petre Ivan|17 Noiembrie 2015

Infirmul din Inishmaan este o comedie neagră de Martin McDonagh, care leagă povestea de filmarea reală a documentarului Omul din Aran.

O comunitate mică din Insulele Aran din Inishmaan, de pe coasta de vest a Irlandei, află cu încântare că o echipă de filmare de la Hollywood soseşte în vecinătate, la Inishmore, pentru a face un documentar despre viața pe insule.

“Infirmul” Billy Claven, dornic să scape de bârfa, sărăcia și plictiseala din Inishmaan, concurează pentru un rol în film, și spre surprinderea tuturor, orfanul și proscrisul are o șansă … sau cel puţin aşa se crede.

Pornind de la piesa lui McDonagh, Teatrul „U Mosta” a reușit să creeze un spectacol straniu, amuzant și emoționant, care în 2010 a câștigat prestigiosul Premiu național de teatru „Masca de Aur”.

De la premieră, spectacolul a fost prezentat în 27 de festivaluri naţionale şi internaţionale și a câștigat 10 Grand–prix-uri.

Infirmul din Inishmaan – INFO

de Martin McDonagh

Regizor și scenograf: Serghei FedotovInfirmul din Inishmaan

cu: Alevtina Borovskaya, Irina Molyanova, Iliya Baboshin, Vasiliy Skidanov, Sergei Melnikov, Anastasia Muratova, Vladimir Ilyin, Semen Mineralov, Galina Grinberg

Teatrul „U Mosta”

Teatrul „U Mosta” este unul dintre cele mai importante teatre din Rusia, singurul teatru mistic din lume, câştigător a numeroase premii naţionale şi internaţionale, cu participări la festivaluri din India, Egipt, Austria, Germania, Polonia, Republica Cehă, Bulgaria, Bosnia & Herzegovina, Macedonia, Lituania, Letonia, Estonia, Ungaria, Slovacia, Ucraina, Belarus.

Este un teatru de autor, care păstrează și continuă cele mai bune tradiții ale teatrului psihologic rusesc și combină ideile teatrului de repertoriu cu teatrul laborator.

Durata spectacolului: 2h și 40 minute cu pauză

Prețul biletelor: 31,80 lei și 15,90 lei.

Foto: Infirmul din Inishmaan – teatrul-odeon.ro

20
/04
/19

Marți, 23 aprilie, de la ora 19.00, Galeria Estopia ne propune vernisajul expoziției „Dissection”, de Madár Réka. O expoziție ca o tăietură în biografia personală și în parcursul artistei.

20
/04
/19

Cea de-a VII-a ediție a SoNoRo Conac se lansează în cadrul Sezonului România-Franța și anunță un program „À la française”!

19
/04
/19

Realizarea unui film necesită timp și mulți bani. Doar o nevoie interioară de nestăpânit ar trebui să împingă pe cineva la un efort atât de mare. Însă două filme românești recente, lansate într-un trist anonimat, arată că nu trebuie să ai talent şi nici măcar meșteșug pentru a te pretinde cineast.

19
/04
/19

În Joia Mare (25 aprilie – 19.00), în așteptarea sărbătorii Paștelui, Orchestra Națională Radio vă propune unul dintre cele mai cunoscute recviemuri  - dintre cele peste 2000 compuse vreodată! - Recviemul German semnat de Brahms, lucrare a cărei premieră absolută a avut loc în 1868, în Vinerea Mare, la Catedrala din Bremen, cu Brahms însuși ca dirijor.

18
/04
/19

Cu o istorie de peste 50 de ani, Colecția de Artă Renault vine pentru prima dară în România, din 19 aprilie. Expoziția „RENAULT ȘI ARTA, O ISTORIE VIE, 1967-2019” face parte din noul sezon expozițional de la Muzeul Național de Artă Contemporană.

18
/04
/19

Lungmetraje regizate de cineaşti precum Jim Jarmusch, Pedro Almodóvar, Ken Loach şi fraţii Dardenne au fost selectate în competiţia oficială a celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes. România este reprezentată în cursa pentru Palme d'Or de „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, ]n timp ce Alain Delon va primi un Palme d'Or onorific.

18
/04
/19

Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară. Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestre locale la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare și Piatra Neamț, pe lângă evenimentele care se desfășoară timp de 23 de zile la București.

18
/04
/19

„La Gomera / The Whistlers”, cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Filmul a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului eveniment care se va desfășura luna viitoare, în perioada 14-25 mai 2019.

18
/04
/19

Plasat în Mexic, la sfârșitul anilor '60, „Sălbaticul” lui Guillermo Arriaga este un roman pe viață și pe moarte, în care scriitorul își arată din plin măiestria, în 725 de pagini de literatură la cel mai înalt nivel.

Page 1 of 79112345...102030...Last »