Infirmul din Inishmaan, Pentru prima oară la Bucureşti – Teatrul Odeon
https://www.ziarulmetropolis.ro/infirmul-din-inishmaan-pentru-prima-oara-la-bucuresti-teatrul-odeon/

Pentru prima oară la Bucureşti, Teatrul „U Mosta” din Perm (Rusia) prezintă, sâmbătă, 28 noiembrie , de la ora 19.00, la Teatrul Odeon (Sala Majestic), spectacolul Infirmul din Inishmaan, de Martin McDonagh. Spectacolul va fi prezentat cu supratitrare în limba română.

Un articol de Petre Ivan|17 Noiembrie 2015

Infirmul din Inishmaan este o comedie neagră de Martin McDonagh, care leagă povestea de filmarea reală a documentarului Omul din Aran.

O comunitate mică din Insulele Aran din Inishmaan, de pe coasta de vest a Irlandei, află cu încântare că o echipă de filmare de la Hollywood soseşte în vecinătate, la Inishmore, pentru a face un documentar despre viața pe insule.

“Infirmul” Billy Claven, dornic să scape de bârfa, sărăcia și plictiseala din Inishmaan, concurează pentru un rol în film, și spre surprinderea tuturor, orfanul și proscrisul are o șansă … sau cel puţin aşa se crede.

Pornind de la piesa lui McDonagh, Teatrul „U Mosta” a reușit să creeze un spectacol straniu, amuzant și emoționant, care în 2010 a câștigat prestigiosul Premiu național de teatru „Masca de Aur”.

De la premieră, spectacolul a fost prezentat în 27 de festivaluri naţionale şi internaţionale și a câștigat 10 Grand–prix-uri.

Infirmul din Inishmaan – INFO

de Martin McDonagh

Regizor și scenograf: Serghei FedotovInfirmul din Inishmaan

cu: Alevtina Borovskaya, Irina Molyanova, Iliya Baboshin, Vasiliy Skidanov, Sergei Melnikov, Anastasia Muratova, Vladimir Ilyin, Semen Mineralov, Galina Grinberg

Teatrul „U Mosta”

Teatrul „U Mosta” este unul dintre cele mai importante teatre din Rusia, singurul teatru mistic din lume, câştigător a numeroase premii naţionale şi internaţionale, cu participări la festivaluri din India, Egipt, Austria, Germania, Polonia, Republica Cehă, Bulgaria, Bosnia & Herzegovina, Macedonia, Lituania, Letonia, Estonia, Ungaria, Slovacia, Ucraina, Belarus.

Este un teatru de autor, care păstrează și continuă cele mai bune tradiții ale teatrului psihologic rusesc și combină ideile teatrului de repertoriu cu teatrul laborator.

Durata spectacolului: 2h și 40 minute cu pauză

Prețul biletelor: 31,80 lei și 15,90 lei.

Foto: Infirmul din Inishmaan – teatrul-odeon.ro

14
/12
/18

DANS PRINTRE CUVINTE Deschizi televizorul şi eşti bombardat cu o limbă română de multe ori aproximativă, citeşti ce-a mai rămas din presa scrisă şi se întâmplă acelaşi lucru. Iar pe reţelele de socializare e jale. Cui îi mai pasă azi, în secolul vitezei, de gramatică? Ziarul Metropolis îţi propune un joc nou de gramatică, fără să te scoată la tablă…

14
/12
/18

The Cure, Radiohead şi Def Leppard, printre  cei şapte artişti care vor fi incluşi în 2019 în Rock and Roll Hall of Fame.. Lista anunţată cuprinde trupele britanice The Cure, Def Leppard, Radiohead, Roxy Music şi The Zombies, dar şi pe cântăreţele americane Janet Jackson şi Stevie Nicks. Ceremonia de includere a celor şapte va avea loc pe 29 martie la Barclays Center din Brooklyn.

14
/12
/18

Singurul film românesc prezent anul acesta la prestigioasele Premii ale Academiei Europene de Film (echivalentul Oscarurilor pentru industria cinematografică europeană), TOUCH ME NOT a fost nominalizat la European Discovery – Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun debut în lung-metraj.

14
/12
/18

Marți, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Union a Cinematecii Române, va avea loc lansarea volumului „Păcatul originar. O autobiografie” de Anthony Quinn, publicat la Editura Nemira, în colecția Yorick.

13
/12
/18

În 2019, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) atinge, oficial, vârsta maturității. Cea de-a 18-a ediție va avea loc între 31 mai și 9 iunie, iar organizatorii au deja vești bune pentru cinefili: primele filme confirmate în program au fost lansate în cele mai importante festivaluri ale toamnei și vor avea premiera românească la Cluj-Napoca.

13
/12
/18

Daniel Oltean, procuror DIICOT și teatrolog, a oferit UNITER-ului, pentru concursul Cea mai bună piesă românească a anului 2017, și, cu această ocazie, Teatrului Național din București, acea piesă capabilă să suscite un interes deosebit. Titlul ei este 50 de secunde, iar premiera are loc în această seară, pe 13 decembrie, și mâine seară, pe 14 decembrie, la Sala Atelier, în regia lui Eugen Gyemant.

13
/12
/18

Vă mai amintiți scena finală din "Smoke" / "Fum de țigară" (1995), filmul regizat de Wayne Wang, după scenariul lui Paul Auster, faimosul scriitor new-yorkez? Aceea în care Auggie (Harvey Keitel) îi dăruiește prietenului său Paul Benjamin (William Hurt), scriitor, o minunată poveste de Crăciun. Întreaga scena este însoțită de melodia lui Tom Waits, "Innocent when you dream".

12
/12
/18

20 scurtmetraje din toată lumea și 10 scurtmetraje românești concurează anul acesta pentru trofeele NexT. Selecția filmelor pentru Competiția Internațională și Competiția Națională a fost realizată și în acest an de către Oana Ghera și Massimiliano Nardulli. Selecționerii au ales voci noi care onorează încă o dată misiunea festivalului la această ultimă ediție, aceea de a descoperi și aduce în prim-plan atât filmele scurte cu adevărat inovatoare, cât și pe cei care le creează.

12
/12
/18

TOP Documentarele își fac cu greu loc în cinematografe. Așa că pentru a viziona cele mai noi filme de nonficțiune nu ne rămân decât festivalurile și diferitele platforme. Am ales 10 documentare care m-au impresionat cel mai mult dintre cele văzute în 2018. Sunt filme extrem de stimulante și de îndrăznețe.

12
/12
/18

Joi, 13 decembrie, ora 12:00, va avea loc lansarea platformei online www.de100.ro, a proiectului „Români de 100 de ani”, proiect ce își propune să prezinte portretele și poveștile de viață a 10 români care și-au celebrat Centenarul odată cu România.

12
/12
/18

Asociația Națională a Artiștilor Vizuali (ANAV) împreună cu Walk & Shoot – Ateliere de fotografie organizează la Gallery (str. Leonida 9-11), în perioada 14-16 decembrie, a doua ediție a X-mas Photo Garage Sale.

12
/12
/18

Supărat de gestul unui spectator, care şi-a permis să intre în sală după începerea reprezentaţiei sale, rapsodul Grigore Leşe a plecat de pe scenă în timpul unui concert, susţinut, zilele trecute, în Târgu Lăpuş, Maramureş. Deşi cei prezenţi i-au cerut scuze şi l-au rugat să continue, interpretul a refuzat vehement să continue spectacolul.

12
/12
/18

Luna decembrie aduce la Teatrul Național București patru spectacole noi, „fapt unic în cei 166 de ani de Teatru”. Cele patru premiere sunt ”Pădurea spânzuraţilor”, după romanul lui Liviu Rebreanu, în regia lui Radu Afrim, ”Papagalul mut”, scenariuL şi regia Nae Caranfil, ”50 de secunde” de Daniel Oltean (piesa anului 2017, premiată la Gala UNITER), în regia lui Eugen Gyemant, şi spectacolul de pantomimă ”A fost odată în România”, în regia lui Dragoş Huluba.

Page 1 of 76612345...102030...Last »