„Inimi cicatrizate”, premiere de gală la București, Cluj și Sibiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/inimi-cicatrizate-premiere-de-gala-la-bucuresti-cluj-si-sibiu/

Lungmetrajul „Inimi cicatrizate”, câştigător al Premiului Special al Juriului dar şi Don Quijote Prize oferit de International Federation of Film Societies în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, intră de vineri în cinematografele din România.

Un articol de Liliana Matei|16 noiembrie 2016

Din 18 noiembrie, „Inimi cicatrizate” va putea fi văzut în București (Cinema City AFI Cotroceni, Grand Cinema & More Băneasa, Cinemateca Union, Cinema Europa), Bârlad (Cityplex Victoria), Bistrița (Cinema Dacia), Botoșani (Cinema Unirea), Brașov (Cinema One), Buzău (Happy Cinema), Cluj (Cinema „Florin Piersic”, Cinema Victoria, Cinema City Iulius), Constanța (Cinema City City Park, Cityplex Tomis), Craiova (Cinema Patria), Deva (Cinema Patria), Focșani (Happy Cinema), Gura Humorului (Casa de Cultură), Hațeg (Casa de Cultură), Iași (Cinema Victoria), Odobești (Casa de Cultură), Oravița (Cinema 3D – Casa de Cultură), Piatra Neamț (Cinema Dacia), Pitești (Cinema Trivale), Sibiu (Teatrul Gong, CINE M-A văzut la Habitus), Slobozia (Casa de Cultură), Târgu Jiu (Cinema “Sergiu Nicolaescu”), Târgu Mureș (Cinema Arta), Timișoara (Cinema City Timișoara Shopping City, Cinema Timiș), Vaslui (Cityplex), Vulcan (Cinema Luceafărul).

Inimi cicatrizate” va avea proiecții de gală la București, Cluj și Sibiu. Actorii Lucian Teodor Rus și Alexandru Bogdan vor fi prezenți la Cinema „Florin Piersic” din Cluj, vineri, 18 noiembrie, ora 19:00. Proiecția filmului va fi urmată de o discuție cu actorii moderată de Raluca Bugnar, precum și de lansarea ediției speciale a volumului semnat de M. Blecher. La eveniment va participa și criticul literar Emanuel Modoc.

Premiera de gală „Inimi cicatrizate” de la Sibiu va avea loc în prezența regizorului Radu Jude, duminică, 20 noiembrie, la Teatrul Gong, ora 20:00. Evenimentul va fi precedat de lansarea volumului lui M. Blecher programat la Librăria Humanitas „Constantin Noica”, ora 18:00, evenimentul fiind moderat de Radu Vancu.

Premiera de gală de la București este programată joi seara, pe 17 noiembrie, de la ora 19.30, la Cinema Pro.

poster-inimiAcțiunea din filmul „Inimi cicatrizate” are loc în anul 1937 când Emanuel, un tânăr de douăzeci de ani, bolnav de tuberculoză osoasă, se internează într-un sanatoriu de pe malul mării.

Din distribuție fac parte actorii Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Ilinca Hărnuț, Șerban Pavlu, Marian Olteanu, Alexandru Dabija, Dana Voicu, Fernando Klabin, Adina Cristescu.

Inimi cicatrizate” este o producție Hi Film în co-producție cu Komplizen Film (Germania), în asociere cu BORD CADRE FILMS (Elveția), dezvoltat în cadrul Cinemart, Sofia Meetings.

Scenariul și regia sunt semnate de Radu Jude, director de imagine Marius Panduru RSC, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, sound designer Dana Bunescu, de sunet s-a ocupat Jűrg Lempen iar mixajul a fost realizat de Cristinel Șirli. Dana Păpăruz a fost responsabilă de costume, Bianca Boeroiu de machiaj, Domnica Bodogan s-a ocupat de coafură, iar scenografia a fost realizată de Cristian Niculescu.

Producător este Ada Solomon, co-producători – Jonas Dornbach, Janine Jackowski, Maren Ade, producători asociați – Jamal Zeinal Zade, Dan Wechsler.

Lungmetrajul a fost realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Studioul de Creație Cinematografică al Ministerului Culturii, PROGRAMUL MEDIA – Europa Creativă și EURIMAGES.

Radu Jude a câștigat anul trecut „Ursul de Argint” pentru cea mai bună regie la Festivalul Internațional de Film de la Berlin pentru pelicula „Aferim!”, producția românească cu cel mai mare succes de box-office în 2015.

20
/08
/14

Nici un actor român n-a cunoscut după al Doilea Război Mondial o asemenea popularitate uriaşă. N-a lansat un personaj, ca apoi, popularitatea să-i crească în rândul publicului, așa cum a fost Grigore Vasiliu care a devenit peste noapte şi “Birlic”; sau Amza Pellea care l-a zămislit pe “Nea Mărin”, cu mare succes la public.

20
/08
/14

A zecea ediţie a Romania International Film Festival (Ro-IFF), evenimentul cinematografic anual dedicat iubitorilor de filme care nu sunt distribuite în circuitul multiplexurilor, se va desfăşura în acest an în două etape - între 21-31 august, în Vama Veche, iar în Bucureşti, între 21-28 noiembrie.

20
/08
/14

Filmele scurte care au avut cel mai mare impact la public în 2013 și 2014 se reunesc sâmbătă, pe 30 august, la Teatrul de Vară Herăstrău. ShortsUP În Parc aduce sub cerul liber o colecție de scurtmetraje ce a strâns un număr record de emoții, aplauze și hohote de râs pe parcursul ultimilor doi ani.

19
/08
/14

Actriţa americană Diane Keaton va primi, în această toamnă, premiul Golden Icon pentru întreaga carieră, la cea de-a zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Zurich, Elveţia (25 septembrie - 5 octombrie).

19
/08
/14

Prima ediţie a Festivalului de film inspiraţional din România, va avea loc în perioada 25-28 septembrie 2014, în Bucureşti, la Noul Cinematograf al Regizorului Român. Invitatul special al acestei prime ediţii este Maia Morgenstern.

18
/08
/14

Între 3 şi 12 octombrie, cel mai dinamic şi îndrăgit festival de film din Bucureşti se întoarce pentru cea de-a noua ediţie. În deschidere va rula animația The Boxtrolls, proiectat în premieră în Europa de Sud-Est.

18
/08
/14

Lungmetrajul "Remote Control", de Byamba Sakhya, a câştigat marele trofeu la cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care s-a desfăşurat între 12 şi 17 august, în Bucureşti, la arena Verde Stop şi Cinema Studio.

17
/08
/14

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Realizat într-o libertate mult mai mare pentru televiziunea iugoslavă în 1978, „Salonul nr. 6”, după scrierea omonimă a lui Anton Cehov, este denunţarea directă a sistemului totalitar pe care Lucian Pintilie nu a putut-o pune în practică în România.

15
/08
/14

Lungmetrajul "O vară de neuitat", de Lucian Pintilie, va fi proiectat la cea de-a cincea ediţie a Divanului Degustătorilor de Film şi Artă Culinară, din localitatea Cetate din judeţul Dolj, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la realizarea coproducţiei româno-franceze. Regizorul filmului, unul dintre invitaţii speciali ai festivalului, va fi prezent la eveniment.

14
/08
/14

În această seară, de la ora 22.40, Ana Ularu va putea fi văzută, la Arena Verde Stop din Bucureşti, în scurtmetrajul L1-L5, în cadrul Festivalului de Film Anonimul (intrarea liberă).

14
/08
/14

Razvan Vasilescu s-a nascut pe 14 august 1954, la Ploiesti. Actor de film, teatru şi televiziune, Vasilescu s-a apucat de actorie după ce l-a vazut pe Jean Gabin la televizor: „Aveam vreo 7-8 ani, priveam la televizor si l-am vazut pe Jean Gabin. Si-atunci am zis: Vreau sa ma fac ca asta! Artist de cinema!"

14
/08
/14

Cainele japonez, debutul în regia de lungmetraj al lui Tudor Cristian Jurgiu, este propunerea României la ediţia din 2015 a premiilor Oscar, la categoria "cel mai bun film străin". „Este un film bun şi fără să fie premiat la Oscar”, glumeşte Victor Rebengiuc.