Înscrieri pentru secțiunea competitivă, UNDERCLOUD 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/inscrieri-pentru-sectiunea-competitiva-undercloud-2015/

Festivalul Independent de Teatru Undercloud  anunţă calendarul înscrierilor pentru spectacolele independente care doresc să participe la secţiunea competitivă a ediţiei 2015.

Un articol de Liliana Matei|25 iunie 2015

Festivalul Independent de Teatru Undercloud a devenit de anul trecut un festival internațional. În plus, selecționeri, producători sau chiar directori de teatre din străinătate sunt prezenți la fiecare ediție pentru antamarea unor viitoare proiecte de colaborare în spațiul european. Undercloud a primit pentru valorile pe care le cultivă eticheta de festival european – EFFE 2015-2016 – în cadrul programului pilot: Europe for Festivals. Festivals for Europe.

Iată calendarul înscrierilor:

17 – 30 IUNIE: ÎNSCRIEREA TRUPELOR
1 – 30 IULIE: PERIOADA DE SELECȚIE
31 IULIE: ANUNȚAREA SPECTACOLELOR SELECTATE

Începând de anul acesta, doar 10 spectacole vor fi selectate pentru a participa în secțiunea „Concurs“. ‪Sunt vizate spectacolele realizate de tineri, care conving prin calitate. Selecția nu mizează neapărat pe notorietatea distribuției, ci pe performanța ei.

Trupele sau spectacolele de teatru independent din București, care doresc să participe la Undercloud 2015, secțiunea „Concurs“, sunt invitate să se înscrie, pentru etapa de selecție, printr-un e-mail la: [email protected]

Mailul de înscriere trebuie să conțină: o prezentare completă a spectacolului, o prezentare a trupei, o înregistrare a spectacolului (se acceptă link către YouTube, Vimeo sau înregistrarea spectacolului pe DVD, depusă la sediul Undercloud din Intrarea Erou Ion Călin, nr. 4, sector 2, București, între orele 11:00 – 17:00).

Dacă spectacolul se joacă în București, în intervalul 25 iunie – 30 iulie, trupele sunt invitate să anunțe prin e-mail la [email protected], cu cel puțin 5 zile înainte, pentru ca selecționerii festivalului să poată fi prezenți.

În secțiunea „Concurs“ se pot înscrie spectacole care se joacă în București, începând cu anul 2013.

Informația este disponibilă și aici.

06
/09
/23

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, continuă surprizele pentru public și îi oferă posibilitatea să urmărească online spectacole prezentate în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS).

06
/09
/23

Sibiu, 6 septembrie 2023. Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu și Centrul de Teatru Educațional „Replika” din București prezintă sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 18:00, premiera spectacolului „Povești invizibile” cu Eliza Păuna și Mihaela Rădescu. Spectacolul va mai avea două reprezentații în avanpremieră, vineri, 8 septembrie de la ora 18:00 și sâmbătă, 9 septembrie, de la ora 11:00.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

06
/09
/23

Atelierele de film documentar pentru adolescenți organizate de Asociația One World Romania capătă anul acesta o nouă dimensiune: cu scopul de a crea noi contexte de schimb intercultural și de a contribui la incluziunea socială a refugiaților ucraineni aflați în România, fiecare dintre cele 4 ateliere (Oradea, Brașov, Timișoara, București) va aduce laolaltă 16 participanți, dintre care 8 ucraineni.

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Panorama teatrală la jumătatea anului Capitalei Europene a Culturii demonstrează felul în care Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a reconfigurat pentru orașul și pentru comunitatea pe care le reprezintă o structură culturală înalt profesională.