Înscrierile pentru Henkel Art.Award 2013 continuă timp de încă o lună
https://www.ziarulmetropolis.ro/inscrierile-pentru-henkel-art-award-2013-continua-timp-de-inca-o-luna/

Artiştii români sunt în continuare aşteptaţi să-şi trimită lucrările din domeniile pictură, desen, fotografie, video şi instalaţie la cea de-a douăsprezecea ediţie a Premiului Henkel CEE pentru Artă.

Un articol de Andrada Văsii|9 mai 2013

Artiștii români sunt în continuare așteptați să își trimită lucrările din domeniile pictură, desen, fotografie, video și instalație la cea de-a douăsprezecea ediție a Premiului Henkel CEE pentru Artă.

Câștigătorul va fi recompensat de Henkel Central Eastern Europe (Henkel CEE) cu un premiu în valoare de 7.000 de euro, dar și cu o expoziție în țara sa natală și o prezentare individuală la prestigiosul Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig, Viena (MUMOK). Valoarea totală a premiului oferit în 2013 se va ridica astfel la 35.000 de euro.

 23 de țări participă la etapa finală

Premiul este acordat în colaborare cu asociația KulturKontakt Austria și cu Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig, Viena (MUMOK) și se adreseaza artiștilor din 23 de țări din Europa Centrala și de Est. Ca și în anii trecuți, nu există o temă prestabilită pentru competiție, fiind recompensate operele exceptionale din domeniile pictură, desen, fotografie, video și instalație.

Un juriu international format din curatori și experți renumiți se va întâlni în vară pentru a alege cei 5 artiști finaliști rămași în cursa pentru marele premiu. Câștigătorul va fi anunțat în cadrul unei ceremonii de gală ce se va desfășura la Viena în decembrie 2013.

Viena via România. Proces de selecție

Și în 2013, artiştii români sunt invitați să se înscrie în competiție. În cazul în care există mai mult de cinci înscrieri în România, se va organiza o preselecție locală în luna iunie, jurizată de personalități importante ale mediului artistic local. Și anul acesta, juriul local va alege un singur artist ale cărui lucrări vor intra în procesul de selecție de la Viena. Câștigătorul local va primi și un premiu în valoare de 1.000 Euro, oferit de Henkel România.

Condiții de înscriere în concurs:

Pentru înscrierea la aceasta ediție a „Premiului Henkel CEE pentru Artă“ sunt necesare următoarele documente:

–          Curriculum Vitae și o descriere a activității artistice (în limba engleză sau germană);

–          Limita de vârstă: 40 de ani (artistul să nu fi împlinit încă vârsta de 40 de ani la momentul ceremoniei de premiere, care va avea loc în Austria în decembrie 2013)

–          Număr de lucrări care pot fi înscrise: 3-5 reproduceri. Nu se acceptă lucrări în original!

–           Pentru lucrările de artă din secțiunile pictură, desen, fotografie: reproduceri sub formă de fotografii, dosare și/sau cataloage (Format: max A3). Nu se acceptă diapozitive, CD-uri sau DVD-uri.

–           Pentru lucrările de artă din secțiunile video și instalație, lucrările vor fi trimise pe DVD-uri! (Durata maximă a materialelor de prezentare nu trebuie să depășească 10 minute)

–          Lucrările nu trebuie să fie anterioare anului 2010.

–          Se califică înscrierile din următoarele ţări: Albania, Bielorusia, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Kazakhstan, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia și Ucraina.

Alte precizări importante :

După sesiunea de jurizare, lucrările înscrise vor fi returnate artiștilor.

Nu se percepe taxă de participare la concurs.

Compania Henkel nu își asuma responsabilitatea pentru eventuala deteriorare sau pierdere a lucrărilor de artă.

Artiștii nu vor fi remunerați pentru participarea în competiție.

Info:

Pentru mai multe informații despre competiție și edițiile anterioare, puteți accesa pe:  http://www.henkel.ro/despre-henkel/henkel-art-award-1568.htm sau pagina de Facebook HenkelArtAward.

Data limită pentru trimiterea lucrărilor este 7 iunie (data poștei), expediate la adresa de mai jos:

HENKEL ROMANIA

Pentru Premiul Henkel CEE pentru Artă

Str. Ioniţă Vornicul 1-7, sector 2

Bucureşti

 Foto credit: Henkel Art.Award (Facebook)

13
/07
/19

Scena Control-ului capătă acum o nouă dimensiune lansând primul „canvas” de artă urbană open space, ce aduce împreună artiști vizuali și branduri care simt că orașul vibrează mai puternic dinspre strada Constantin Mille nr.4.

20
/06
/19

Un computer care se autodistruge în interiorul muzeului, drone care captează frânturi dintr-o corespondență paranormală, o mașină computațională care creează nori și se străduiește să devină parte a naturii, o frescă digitalizată a unei hărți celestiale din secolul XVI - o parte din propunerea Liminal, festivalul de artă, știință și tehnologie din București, care are loc zilele acestea.

19
/06
/19

Într-o epocă a dominației digitalului, cineastul francez Michel Gondry propune o întoarcere la un cinema artizanal, ca mijloc de distracție și de stimulare a imaginației și a creativității, la îndemâna oricui, prin „Uzina filmelor de amatori” inaugurată la Cluj-Napoca în timpul TIFF și deschisă până la sfârșitul lunii iulie.

15
/06
/19

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se bucură în fiecare an de prezența unor reputați reprezentanți ai tuturor artelor spectacolului. Vă prezentăm seria de expoziții-instalație, de fotografie, grafice sau pictură care se regăsesc în programul festivalului, însoțite de vernisaje pentru celebrarea lucrărilor prezente timp de 10 zile printre cele 540 de evenimente ale ediției cu numărul 26 de FITS – le regăsiți o scurtă descriere și/sau detalii mai jos.

13
/06
/19

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, prin Unitatea de Management a Proiectului, organizează, în cadrul proiectului CultPlatform_21 – Creative Spaces of the 21st Century, Festivalul de Artă dedicat patrimoniului invizibil. Evenimentul va avea loc în perioada 18-20 iunie, la Centrul Cultural POINT (Strada General Eremia Grigorescu 10) din București.

13
/06
/19

Teatrul de Comedie găzduiește în perioada 20-23 iunie 2019, în foyerul Sălii Radu Beligan, expoziția de fotografie „Actor. Actori”, semnată de fotograful și actorul Andrei Runcanu. Expoziția cuprinde 45 de portrete ale actorilor Teatrului de Comedie, ideea centrală fiind explorarea ideii de dialog dintre actor și camera de fotografiat, cu atât mai mult cu cât, atât cel fotografiat, cât și cel care realizează fotografia, sunt actori.