Inside Out – șapte zile în care designul aduce oamenii împreună
https://www.ziarulmetropolis.ro/inside-out-sapte-zile-in-care-designul-aduce-oamenii-impreuna/

Evenimentul Inside Out, din cadrul Romanian Design Week, se desfăşoară în perioada 17-23 mai, într-un loc inedit de pe bulevardul Carol, nr 53.

Un articol de Elena Simion|18 mai 2014

Poteca Studio, Arh. Alina Turdean, Arh. Daniela Gheorghiu în parteneriat cu Delahaze FM și-au propus ca timp de șapte zile să aducă împreună persoane creative, designeri, arhitecți și trupe de muzică ce pot face ca timpul liber petrecut în Carol nr. 53 să fie unul de calitate, în cadrul evenimentului Inside Out.

Poteca Studio este un grup de creație ce oferă o gamă largă de idei creative, soluții vizuale și design innovator, vizând mai multe direcții: arhitectură, arhitectură de peisaj, design de interior, design de obiect, dar și grafică și fotografie Poteca Studio, aduce în două camere ale galeriei, instalația senzorială „Dumbrava”- pentru un picnic urban.

Iarba va înlocui pardoseala, mobilierul va fi din beton , pereții vor oferi imagini cu plante ce cresc în cinci minute, iar totul poate fi privit printre picături de ploaie, pe marginea unei pardoseli acoperite cu apă.

În acest context, vor fi prezentate produse noi de design românesc: banca „Popas”, perne din beton și tablouri din licheni. 1c Arhitecta Alina Turdean și Flori de Mentă au venit în ziua deschiderii, 17 mai, cu experiența “Mixed feelings, food & thought”. Flori presate, vechi de 45 de ani, doi ani de învățat sentimente și șase feluri de mâncare pentru a le ilustra.

De asemenea, Alina Turdean testează și lansează o provocare a unor tacâmuri noi, pe data de 21 mai.

Ea va expune alături de „Marele Deget Mare” un obiect de inspirație tradițională, gulerul „Ielele”. Arhitecta Roxana Mitarcă, expune corpuri de iluminat – un design propriu, în care combină lâna cu lumina, iar „Cai verzi pe pereți” vine cu autocolant decorativ extins la obiect de design. „Creative Brick” vine cu instalație din piese lego, care ilustrează relația dintre spațiul de joacă și obiectul de design.

„Marele Deget Mare” aduce o instalație artistică, un joc între pisici și păsări. Coca Zaboloteanu, fashion designer, se alătură evenimentului, cu pantofi deosebiți și rochii în atmosfera creativă a spațiului. Ioana Joa, specializată în arta interacțiunii umane, aduce două lucrări pe hârtie în grafit, pe frotage pe lemn, care ilustrează oameni în diferite ipostaze cotidiene.

1j

Anca Miron expune o instalație de modă ce vorbește despre limitele noastre sau nelimitatele conversații cu haina. Crood grup (format din Lucia Elvira Butnariu, Nicoleta Chicu, Marius Hodea, Maria Miu, Oana Mocanu, Maria Pantur și Ovidiu Toader) propune o tranziție către interior și joc de lumină și umbră, într-o instalație din nuiele și material textil.

Mădălina Teler, designer de ceramică, prezintă vizitatorilor moduli ceramici pentru decorarea creativă a suprafețelor plane, iar Ioana Șopov expune în aer liber lucrări de graphic design pline de inspirație. Atmosferă de sărbătoare va fi asezonată mâncare aleasă, adusă de Frog, și mai ales cu muzică bună de la Delahaze FM .

PROGRAM INSIDE OUT

• 17 MAI – DESCHIDERE EVENIMENT, ora 21:00 – lansare instalație senzorială „Dumbrava” – Poteca Studio – mixed feelings food&thought Flori de Menta și arh. Alina Turdean – muzica: beat box – Dennis B; Miron Ghiu (1/2 Nava Spațială) • 20 MAI ora 20:00 – dans contemporan: Iulia Sima, Georgiana Dobre, Loredana Larionescu • 21 MAI ora 19:00 – lansare produse cai verzi pe pereți | testare de tacâmuri multifuncționale arh.Daniela Gheorghiu și Arh. Alina Turdean • 22 MAI ora 20:00 – concert Clu & Daniel și Sticks&Stones • 23 mai 21:00 – Noaptea Albă a Galeriilor – concert: RotoPerCutoR | Harlequin_Jack; Karpov Not Kasparov | Bald&Bold

02
/09
/19

"Știți ceva? Dat fiind că, așa am citit, Facebook-ul e un drog, iar eu am nevoie de o doză nouă, vin încă de săptămâna asta cu un nou artist pe-aici. Nu de alta, dar curând începe FILIT, iar zidul meu virtual va trebui să facă față cu brio evenimentului. Așa încât poftim ce-mi vine să zic acum: IRLO. Adică acel IRLO pe care mai toată lumea îl cunoaște ca muralist, cum îi place (și) lui să-și spună." - Lucian Dan Teodorovici

26
/08
/19

Artistul spaniol Lidó Rico vine în premieră la București, pe 4 septembrie 2019 pentru a deschide expoziția Brain inside(out) la Galeriile Carol, începând cu ora 18.00. Sculpturile lui Lidó Rico au la bază studii neurologice amănunțite, expuse în întreaga lume, lucrările sale au stat alături de cele ale lui Damien Hirst.

26
/08
/19

"Du-te! Îmbrăţişează Columna infinirii cu palmele mâinilor deschise. Apoi, înălţându-ţi ochii, priveşte-o şi vei cunoaşte, astfel, într-adevăr, sinele cerului." - Constantin Brâncuși. Turnată în fontă în septembrie 1937 la Atelierele Centrale din Petroșani, Coloana (cu o înălțime de 29, 35 metri) a fost inaugurată la 27 octombrie 1938.

21
/08
/19

„Cultura de masă în Epoca de Aur - Cîntarea României & Cenaclul Flacăra” este un proiect de cercetare ce prezintă și analizează politicile culturale din perioada lui Nicolae Ceaușescu, declinat în expoziție și publicație. Lansarea cărții omonime are loc pe 23 august 2019 la ora 11.00, în expoziția găzduită de Muzeul Nicolae Minovici București.

14
/08
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari va oferi, în premieră, iubitorilor de artă șansa de a admira expozițiile, în cadrul unor tururi nocturne. Experiența vizitării pe timp de noapte a Pavilionului va include, pe lângă tururi ghidate, sesiuni de pictură live (o lucrare de artă creată sub ochii vizitatorilor) și muzică live. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

13
/08
/19

În luna august Happy Cinema București prezintă trei documentare din seria “Expoziții pe marele ecran”: din 16 august Van Gogh & Japan, din 23 august Young Picasso și din 30 august Goya: Visions of Flesh and Blood.

02
/08
/19

Ultima lună de vară vine cu evenimente culturale de impact, precum Festivalul Anonimul, în Delta Dunării, Festivalul de Teatru Independent Undercloud, la Muzeul Țăranului din București, sau Festivalul Internațional George Enescu, ce-și deschide porțile în ultima zi din august.

31
/07
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari, cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, va găzdui, în premieră, un pavilion dedicat exclusiv artei secolului XXI: Pavilionul Supercontemporan. „Young Blood. Arta timpului tău”, curatoriat de Mihai Zgondoiu. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

28
/07
/19

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Strada Armenească are loc anul acesta între 2 și 4 august și aduce în inima Cartierului Armenesc din București o serie de evenimente pentru întreaga familie. Expoziții și workshopuri, meșteșugari, tururi ghidate, delicii culinare, dansuri tradiționale și concerte de neuitat, toate vă așteaptă în cele trei zile de festival pe strada Armenească. Intrarea este liberă.

21
/07
/19

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită artiști români să lucreze cu mămăligă, în cadrul rezidenței artistice Gastronom: artă contemporană cu patrimoniu culinar, la Timișoara.