Insula Eternei Primăveri, expoziție de pictură
https://www.ziarulmetropolis.ro/insula-eternei-primaveri-expozitie-de-pictura/

Marţi, 17 iunie, ora 19.00, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură “Insula Eternei Primaveri”, în spaţiul expoziţional Symposium, Biblioteca Naţională a României (Bdul Unirii nr. 22).

Un articol de Liliana Matei|11 iunie 2014

Expoziţia reuneşte un fond de 70 de lucrări de pictură sub semnătura unui grup de artişti, nume definitorii pentru arta contemporană din România: Dorin Coltofeanu, Teodora Coltofean, Ion Grigorescu, Ruxandra Grigorescu, Christian Paraschiv, Mihai Sârbulescu. De asemenea, în cadrul acestei expoziții vor fi prezente și fotografii realizate pe parcursul taberei de Cristian Macovei.

Temele operelor expuse: necuprinsul oceanului, amețitorul aliaj de munte-vulcan și mare, mirifice felurimi florale, versanți abrupți împăduriți de vegetație nebună, reprezintă rezultatul contactului pe care l-au avut cei șase artisti în tabăra de pictură “Madeira, Insula Eternei Primăveri” eveniment organizat în cadrul proiectului Contemporanii.

În deschidere vor lua cuvântul Radu Boroianu, Daniel Perdigão, reprezentantul Institutului Camões și Maria Pașc, curatorul expoziției.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 17 iunie-17 iulie 2014, de luni până vineri, între orele 9:00-18:00, Biblioteca Națională a României, spațiul expozițional Symposium, Parter, Bd. Unirii nr.22, sect. 3, București.

Contemporanii este un proiect inițiat și derulat de Asociatia Făuritori care își propune valorizarea Culturii românesti actuale prin favorizarea actului de creație, abordat într-o perspectivă unitară cu creatorul. Proiectul Contemporanii are ca obiectiv organizarea şi susţinerea de activităţi artistice şi socioculturale: schimburi culturale internaţionale, diverse manifestări artistice, tabere de pictură, expoziţii, educarea sensibilităţii estetice a publicului.

19
/10
/17

Liminal, primul festival de artă, știință și tehnologie din București, va avea loc în perioada 31 octombrie - 5 noiembrie. Festivalul propune publicului o expoziție de artă trans-media, o serie de discuții teoretice și un hackathon în cadrul căruia participanții vor dezvolta sisteme și dispozitive de teraformare pentru a coloniza alte planete.

09
/10
/17

Expoziția "Picasso între Cubism și Neoclasicism: 1915-1925", care s-a deschis recent la Grajdurile Quirinale din Roma, este un omagiu adus pictorului de geniu spaniol la împlinirea a 100 de ani de la prima sa călătorie pe care a făcut-o Italia și care i-a influențat fundamental arta și viața.

04
/10
/17

Vineri, 6 octombrie 2017, Noaptea Albă a Galeriilor invită publicul la cele mai noi evenimente de artă contemporană românească și internațională la București, căruia i se alătură alte unsprezece orașe - Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Reșița, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara și, nu în ultimul rând, Petrila. Peste 150 de galerii, spații alternative, huburi creative și ateliere de artiști se deschid și creează un traseu nocturn pentru a oferi publicului un program variat și dinamic.

27
/09
/17

În urmă cu exact un secol, într-o zi de 27 septembrie (1917), se stingea din viață Edgar Degas, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai impresionismului. Balerinele lui Degas – centrul universului creaţiei sale -, de o frumuseţe răvăşitoare, şi impresionează și astăzi prin graţie și limbaj gestual.

15
/09
/17

Primăria Capitalei prin ARCUB organizează, în cadrul Zilelor Bucureștiului, Grădina cu sculpturi, prima expoziție de sculptură semnată de celebra artistă Alexandra Nechita. Spațiul expozițional poate fi vizitat în perioada 19 septembrie – 19 octombrie, chiar în fața Ateneului Român unde vor fi expuse 8 lucrări de sculptură, impresionante, realizate de artistă.

10
/09
/17

În 13 septembrie la Timișoara și în 19 octombrie la București vor avea loc prezentările instalației performative #dansliteratura, deschise publicului pentru o întâlnire specială cu dansul contemporan și poezia și 8 artiști din București, Timișoara și Brașov.

30
/08
/17

Cochetele veacului al XVII-lea, cu pielea înroșită de la diverse mâncăruri picante sau vinuri rare, sau cu tenul devastat de varicelă și alte boli, aveau un adevărat arsenal de batiste, pomezi, ape angelice și creme parfumate pentru obținerea carnației ideale.