Întâlnire cu „Muzicanții din Bremen”. TVR 3 difuzează în fiecare zi teatru TV
https://www.ziarulmetropolis.ro/intalnire-cu-muzicantii-din-bremen-tvr-3-difuzeaza-in-fiecare-zi-teatru-tv/

Teatrul este poveste. Povestea de care avem nevoie. Pentru a rămâne împreună în aceste zile dificile şi pentru a ne păstră speranţa, TVR 3 difuzează în fiecare zi teatru TV: la ora 14.00 şi la ora 20.00. Iată ce putem vedea astăzi, 30 martie!

Un articol de Liliana Matei|30 martie 2020

De la ora 14.00, este programat „Harvey” (reluare).

Însă luni este, și săptămâna aceasta, la TVR 3, seara teatrului pentru copii, iar de la ora 20.00 avem întâlnire cu „Muzicanții din Bremen”, adaptare de Ema Stere după „Frații Grimm” (cu reluare marți 31 martie, la ora 14.00, tot pe TVR 3). Spectacolul pentru televiziune este o coproducție Teatrul Țăndărică – TVR.

Muzicanții din Bremen

Regia artistică: Attila Vizauer

Scenografia: Mihai Pastramagiu

Muzica: Ioan Gyuri Pascu

Coregrafia: Vava Ștefănescu

În distribuție: Gabriel Apostol, Ioan Brancu, Andreea Ionescu, Daniela Ruxandra Mihai, George Simian, Adrian Neculcea,Ștefan Craiu

Echipa TVR

Imaginea: Ovidiu Cristescu, Mihai Costea, Alex Zugravu, Carmen Birtea, Dragoș Ionescu Montaj: Luci Mocensz, Robert Kallos

Post procesare sunet: Cornel Ciuleanu

Organizator de producție: Marius Flonta

Producător: Lucia Constantinescu

Regia TV: Andrei Măgălie

Ce te faci atunci când pare că rostul tău a dispărut? „Muzicanţii din Bremen” este o poveste care ne propune să descoperim că oricine se poate transforma atunci când totul pare pierdut, prin puterea visului, a speranţei, a voinţei şi cea a prieteniei, a spiritului de echipă. Patru animale care, fiind bătrâne şi devenind nefolositoare, urmau să fie alungate de stăpânii lor. Rând pe rând, ele reuşesc să fugă şi se întâlnesc întâmplător pe drum și pleacă spre Bremen, oraşul speranţei.

Redactor: George Mladen

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe TVR+.

Producător coordonator: DEMETER András István

*Programele TVR pot suferi modificări în funcție de evenimentele de ultimă oră.

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

13
/02
/24

CRONICĂ DE FILM “Zona de interes” (2023), de Jonathan Glazer, este un film aproape conceptual, a cărui forţă e dată de contrastul dintre ce vedem în prim-plan, de o parte, şi ce se întâmplă în plan îndepărtat şi ce auzim pe coloana sonoră, de cealaltă parte.