Io e te la Noul Cinematograf al Regizorului Român
https://www.ziarulmetropolis.ro/io-e-te-la-noul-cinematograf-al-regizorului-roman/

Io e te/ Eu şi tu, va avea premiera astăzi de la 20:30, la Noul Cinematograf al Regizorului Român.

Un articol de Andrada Văsii|6 septembrie 2013

Io e te/ Eu și tu, va avea premiera astăzi de la 20:30, la Noul Cinematograf al Regizorului Român. 

Un gurmand norocos o să fie premiat la finalul filmului cu o cină pentru două persoane.

Răsfăţul este garantat. Cel mai recent film al maestrului italian Bernardo Bertolucci, împreună cu restaurantul Grano, vor aduce tăcâmurile mediteraneene mai aproape de voi.

Pentru a vă desfăta cu o cină la Grano, va trebui să mergeți mai înainte la filmul  Io e te, astăzi, în regia marelui maestru Bernardo Bertolucci. La finalul filmului se va organiza o tombolă pentru cinefilii care petrec cu noi o seară italiană.

Io e te- o poveste cu urcușuri și coborâșuri

Io e te este ultima capodoperă a marelui maestru Bertolucci, după o pauză de zece ani. O poveste emoţionantă despre relaţia dificilă dintre doi fraţi vitregi. Tea Falco în rolul Oliviei- artista dependentă de droguri şi Lorenzo, un tânăr retras, puţin enigmatic, problematic, dar inteligent – interpretat de Jacopo Olmo Antinori.

Io e te

Io e te- filmul rulează la Noul Cinematograf al Regizorului Român

Lorenzo, actorul principal din Io e te, în loc să se ducă în excursie la munte împreună cu ai săi colegi, preferă să stea departe de toată lumea. Se ascunde în subsolul casei şi se bucură de propria sa singurătate până când liniştea este destrămată de Olivia, care vrea să se izoleze şi ea de ceilalţi.

Legătura dintre cei doi oscilează pe alocuri de la o extremă la alta: se ceartă, se ajută, se urăsc (pentru că părinţii lor nu se înţeleg), se iubesc.

Un potop de sentimente amestecate şi întâmplări.

Foto credit: Cinemagia

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.

22
/04
/21

Pe lângă retrospectiva amplă Ulrike Ottinger, ediția a 14-a a festivalului One World România va cuprinde două focusuri pe colective cinematografice care s-au luptat cu armele specifice mediului pentru a sprijini cauza feministă, ambele învârtindu-se în jurul personalității lui Delphine Seyrig: Focus Delphine Seyrig și Focus Centrul Simone de Beauvoir.

21
/04
/21

CRONICĂ DE FILM Ar fi nedrept să nu i se recunoască regizoarei Chloé Zhao meritul pentru generozitatea faţă de marginali din spatele celui de-al treilea film al ei, „Nomadland” (2020), câştigător al Leului de Aur la Festivalul de la Veneţia şi favorit la Premiile Oscar.

20
/04
/21

Filme selecționate sau premiate în marile festivaluri ale anului trecut - Cannes, Veneția și San Sebastián - dar și noutăți absolute semnate de regizori precum Pedro Almodóvar sau François Ozon vor completa seria de surprize rezervate publicului TIFF, la cea de-a 20-a ediție.