Ion Caramitru şi Tamara Buciuceanu-Botez – premiaţi de către Academia Română
https://www.ziarulmetropolis.ro/ion-caramitru-si-tamara-buciuceanu-botez-premiati-de-catre-academia-romana/

Actorii Tamara Buciuceanu-Botez şi Ion Caramitru se numără printre câştigătorii premiilor Academiei Române.

Un articol de Andrada Văsii|13 decembrie 2013

Actorii Tamara Buciuceanu-Botez şi Ion Caramitru se numără printre câştigătorii premiilor Academiei Române.

Premiile vor fi decernate într-o ceremonie organizată pe 19 decembrie, de la ora 10.00, în Aula Academiei din Bucureşti.

Tamara Buciuceanu-Botez şi Ion Caramitru vor primi premiul ,,Aristizza Romanescu” în domeniul artelor spectacolului, acordat ex aequo de Academia Română, potrivit site-ului instituţiei.

Tamara Buciuceanu-Botez va fi premiată de Academia Română ,,pentru întreaga creaţie teatrală şi cinematografică”, în timp ce Ion Caramitru va fi distins pentru ,,Macbeth. Un studiu”.

Pe de altă parte, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR), va primi premiul ,,Victor Slăvescu” în domeniul Ştiinţelor economice, juridice şi sociologie, pentru lucrarea ,,Biletul de ieşire din criză”.

Citiţi şi: Barfe, zvonuri si minciuni orchestrate de Ion Caramitru pe scena de la TNB

La ceremonia din 19 decembrie, Academia Română va acorda şi alte premii: în domeniul filologiei şi literaturii; în domeniul ştiinţelor istorice şi arheologie; în domeniul ştiinţelor matematice; în domeniul ştiinţelor fizice; în domeniul ştiinţelor chimice; în domeniul ştiinţelor biologice; în domeniul ştiinţelor geonomice; în domeniul ştiinţelor tehnice; în domeniul ştiinţelor agricole şi silvice; în domeniul ştiinţelor medicale.

TNB Ion Caramitru

Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele în spectacolul ,,Dineu cu proşti’’ 

Se vor mai acorda premii în domeniul ştiinţelor economice, juridice şi sociologie; în domeniul filosofiei, teologiei, psihologiei şi pedagogie; în domeniul artelor, arhitecturii şi audiovizualului; în domeniul ştiinţei si tehnologiei informaţiei, notează Mediafax.

Academia Română este cel mai înalt for ştiinţific şi cultural al României, care reuneşte personalităţi marcante din ţară şi din străinătate, din toate domeniile ştiinţei, artei şi literaturii.

Foto credit: Cinemagia, TNB foto cu Ion Caramitru

02
/11
/16

În zi de Mărțișor, Maestrul Gheorghe Zamfir plus alți 100 de artiști, își dau întâlnire cu publicul, pe scena Sălii Mari a Palatului din Capitală, de la ora 19:30. Zamfir +100, este un spectacol care se înscrie în seria de evenimente concertistice ale Asociatiei Culturale Spectaculis, în cadrul proiectului DESTINNATIE ROMÂNIA, dedicat promovării imaginii României şi a culturii româneşti prin muzică şi interpretare.

02
/11
/16

Metallica a lansat, ieri, după o pauză de opt ani, dublul album Hardwired… To Self-Destruct, în care se regăseşte sound-ul original al trupei din anii 80, 90. Audiţia de la finalul lunii septembrie i-a entuziasmat pe experţi care au căzut de acord că “asistăm la o reîntoarcere la origini a trupei Metallica”.

01
/11
/16

În urma celei de-a doua ediții a proiectului-concurs Anima pentru societate, proiectul „O noapte furtunoasă” al lui Florin Liță a ieșit câștigător. Astfel, a luat naștere un spectacol proaspăt, o viziune nouă a comediei lui Caragiale. Premiera acestui spectacol va avea loc mâine, 2 noiembrie, de la ora 20:30, la Teatrul Arte dell’Anima

01
/11
/16

Teatrul Evreiesc de Stat deschide stagiunea miercuri, la sediul central din strada Iuliu Barasch, nr 15, sector 3, Bucureşti (zona Sf. Vineri – Udrişte), cu spectacolul ”Varşovia - Ghid Turistic” de Hillel Mitelpunkt. Premiera spectacolului va avea loc miercuri, 2 noiembrie, de la ora 19.00 și joi, 3 noiembrie, de la ora 18.00, la Teatrul Evreiesc de Stat.

01
/11
/16

“Jack Reacher: Never go back”, “Doctor Strange”, “Fantastic Beasts and Where to Find Them” sau “Rogue One: A Star Wars Story” sunt cele mai spectaculoase premiere care pot fi urmărite lunile acestea în format IMAX, pe cele mai mari ecrane din ţară, disponibile la Cinema City.

31
/10
/16

Disco Titanic, de Radu Pavel Gheo, un roman cu adolescenţi maturizaţi traumatic într-o lume copleşită de puseuri naţionaliste sau localiste, a apărut în colecția Ego. Proză a Editurii Polirom, şi în ediţie digitală. „Radu Pavel Gheo este un scriitor strălucit, ce va marca o epocă.” - Mircea Iorgulescu

31
/10
/16

Serenada pentru vioară, orchestră de coarde, harpă şi percuţie de Bernstein este o lucrare care poate fi foarte rar auzită în România. Ea va fi interpretată la Sala Radio vineri, 4 noiembrie, de la ora 19.00, de violonistul Liviu Prunaru, alături de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea.

31
/10
/16

Cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Radu Jude, „Inimi cicatrizate”, o adaptare liberă după opera literară a lui Max Blecher, va rula în cinematografele din România din 18 noiembrie, pelicula fiind distribuită de micro FILM. Cu această ocazie, Editura Humanitas publică o ediție specială a romanului ”Inimi cicatrizate”. Este pentru prima dată când M. Blecher semnează și ilustrația copertei cărții sale, un desen în tuș negru și roșu descoperit în timpul documentării lui Radu Jude, desen care a devenit imaginea centrală a afișului filmului.

30
/10
/16

În cadrul Festivalului Naţional de Teatru, pe 27 şi 28 octombrie 2016 la Teatrul Bulandra, sala „Liviu Ciulei”, spectacolul „Linoleum“ (pe un text al fraţilor Presniakov) al Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, a descreţit frunţile bucureştenilor cu umor negru, de calitate.