Jazz in the Park, peste 50 de mii de participanți
https://www.ziarulmetropolis.ro/jazz-in-the-park-peste-50-de-mii-de-participanti/

Jazz in the Park 2015 a adunat peste 50 de mii de participanţi, mai mult decât dublu faţă de ediţia anterioară, iar Fondul Jazz in the Park s-a bucurat de un succes peste aşteptări, au anunţat organizatorii festivalului.

Un articol de Petre Ivan|7 iulie 2015

Cele mai animate zile de festival au fost sâmbătă și duminică, cu 16.000 și respectiv 17.000 de participanți, în timp ce vineri au venit în Parcul Central aproximativ 12.000 de persoane.

Cele două zile de concerte și activități de pe malul Someșului au strâns 4.500 de persoane, iar la serile de jam session din Colin’s Gastro Pub au participat aproximativ o mie de persoane. Concertele susținute de Bogdan Vaida și Florin Niculescu la Opera Maghiară au totalizat 1.500 de participanți.

Fondul Jazz in the Park, creat sub sloganul „Ia-ți orașul în primire!”, a strâns 9.100 de euro, depășind obiectivul de 8.000 de euro propus la începutul festivalului. Astfel, clujenii și-au arătat interesul pentru susținerea vieții culturale a orașului, iar din Fondul Jazz in the Park vor fi finanțate proiecte culturale și tineri muzicieni.

Înscrierile de proiecte și dosare continuă până în 20 iulie, iar regulamentele și formularele de înscriere sunt disponibile pe www.fond.jazzinthepark.ro.

Vor fi finanțate cel puțin trei proiecte cu câte 9.000 de lei fiecare și se vor acorda minim trei burse de excelență de câte 2.000 de lei destinate susținerii tinerelor talente muzicale.Jazz in the Park

Jazz in the Park este mai mult decât un festival de muzică. E un limbaj comun, un loc de întâlnire a comunității, prin care aceasta își recâștigă spațiul public și își ia în primire orașul. Jazz in the Park nu e numai jazz și nu e numai parc. (…) jazz-ul din nume se referă, așa cum am spus-o încă de la prima ediție, nu la stilul muzical, ci la ideea care stă la baza acestui stil: jazz înseamnă libertate, improvizație, descoperire, de aceea căutăm să aducem la festival muzică variată și activități complementare variate. – Alin Vaida, directorul festivalului.

În acest an festivalul a găzduit și prima ediție a Concursului Jazz in the Park.

Cele 20 de trupe tinere care au urcat pe special amenajata scenă Youth, dedicată Capitalei Europene a Tineretului, au fost evaluate de către un juriu format din Mircea Kiraly, Răzvan Metea și Pavel Pușcaș.

Artista Teodora Enache a fost cea care a anunțat, de pe scena mare, câștigătorii concursului: trupa Funk’e Fetish la secțiunea Compoziție și trupa Hot Club de Cluj la secțiunea Interpretare.

Foto: Jazz in the Park – facebook.com/jazzintheparkromania

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

30
/01
/24

Pentru pasionații de muzică cultă, apare o noutate pe segmentul evenimentelor live: o nouă serie de concerte va avea loc periodic, la Sala Dalles din Capitală, sub titulatura Musical Extravaganza: evenimentele aduc intensitatea şi culoarea operei și operetei într-un cadru mai personal, prin concerte cu repertoriu specific dar şi alte tipuri de sonorităţi, în adaptare clasică şi interpretarea unor nume consacrate ale scenei lirice.

29
/01
/24

Duminică, 11 februarie 2024, de la ora 19:00, violoncelistul Marin Cazacu și Ansamblul Violoncellissimo vor susține un concert extraordinar pe scena Filarmonicii din Sofia, cu un program foarte divers: muzică de toate genurile, adaptată pentru violoncel, de la coloana sonorǎ a unor  filme celebre, la valsuri, marșuri și lucrări de Mozart în variantă... rock.