Jazzappella concertează la Sala Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/jazzappella-concerteaza-la-sala-radio/

După ce au fost invitaţii serii Radio România Muzical în cadrul evenimentelor din Festivalul Internaţional „George Enescu” 2013, membrii grupului Jazzappella vor cânta pe scena Sălii Radio luni, 21 octombrie (19.00), în cadrul seriei de evenimente „Jazz pe româneşte”.

Un articol de Andrada Văsii|15 octombrie 2013

După ce au fost invitaţii serii Radio România Muzical în cadrul evenimentelor din Festivalul Internaţional „George Enescu” 2013, membrii grupului Jazzappella vor cânta pe scena Sălii Radio luni, 21 octombrie (19.00), în cadrul seriei de evenimente „Jazz pe româneşte”.

Ce-ar fi dacă ne-am gândi la una dintre melodiile noastre preferate şi apoi am scoate, unul câte unul, instrumentele muzicale sau orice efect special şi am păstra doar vocea umană ? Şi nu una singură, ci şase voci cu un timbru deosebit, minunat armonizate, care interpretează melodii de jazz sau şlagăre pop-rock extrem de cunoscute şi îndrăgite: Jazzappella.

Altfel spus, un sextet vocal mixt a cappella de jazz, înfiinţat în Bucureşti în 2011. Trei fete şi trei băieţi – Raluca Stoica, Elena Moroşanu, Ana-Cristina Leonte, András Zoltán, Mircea Mutulescu,  Bogdan Tudor – cântă partituri din repertoriul internaţional, fără nici un acompaniament muzical, redând doar vocal sonoritatea instrumentelor.

Parte dintre componenţii grupului sunt cunoscuţi publicului şi din alte proiecte muzicale, Zoltán András, de exemplu, cântând şi în formaţia Sarmalele Reci.

Diversitate muzicală alături de Jazzappella

Proiectul a fost iniţiat în 2005 de Radio România Cultural şi prezentat de Florian Lungu. Concertul va fi susţinut de Big Band-ul Radio, sub bagheta dirijorului Ionel Tudor şi îi va avea aşadar ca solişti pe membrii trupei Jazzappella.

Citiţi şi: Gala Verdi 200 – regal muzical alături de Orchestra Naţională Radio 

Repertoriul ansamblului Jazzappella include standarde de jazz în aranjament propriu, compoziţii proprii – swing, bossa-nova etc. şi aranjamente originale, speciale pentru genul a cappella, ale unor şlagăre pop-rock.

Pentru concertul de la Sala Radio, Jazzappella a ales teme muzicale din filme de desene animate, aranjamente a cappella după piesele formaţiei Queen, dar şi compoziţii originale semnate de Zoltán András.

Jazzappella afis

Afişul evenimentului cu Jazzappella, de la Sala Radio

Big Band-ul Radio a susţinut concerte, a colaborat la emisiuni de televiziune şi a participat la festivaluri – mai cu seamă cele de la Mamaia şi Braşov. Format din instrumentişti de mare valoare, Big Band-ul Radio, a creat o adevărată şcoală de interpretare, de improvizaţie şi orchestraţie.

Printre renumiţii săi artiştii se regăsesc: la saxofon – Dan Mândrilă, Bebe Prisada, Miki Ampoitan, Peter Wertheimer, M. Ştefănescu, Alin Constanţiu, Dan Ioniţa, Cristian Soleanu, Cristian Teodorescu; la trompetă – Nelu Marinescu, Petre Căplescu, Ion Păun, A. Iliescu, Emil Bâzgă; la trombon – Corneliu Meraru, Nicu Farcas; la pian – G. Koffler, Sile Dinicu, George Natsis, Ionel Tudor, Mircea Tiberian; la chitară – Sandu Avramovici, Florin Ochescu; la bas – Dan Dimitriu, Gabi Popescu, C. Stângaciu, Eugen Tegu; la  percuţie  – Doru Danciu, Ion Cristinoiu, Marian Toroimac, Tudy Zaharescu.

Info: 

Biletele sunt disponibile  în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Foto credit: Virgil Oprina,  Jazzappella

 

05
/12
/23

Dacă printre dorințele pe care vi le stabiliți pentru Noul An se numără mai multe momente de relaxare și seri petrecute cu cei dragi ascultând muzică bună, atunci o idee perfectă ar fi noile abonamente sau bilete la Sala Radio, pentru concertele din perioada ianuarie-martie 2024!

04
/12
/23

Începutul lunii decembrie aduce primele concerte din turneul de lansare al noilor albume Alternativ Quartet — Deocamdată suntem / Departe de solstiţiu. Acestea vor avea loc pe 5 decembrie la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti, pe 8 decembrie la Palatul Culturii din Iaşi, şi pe 14 decembrie la Casa Tranzit din Cluj-Napoca.

04
/12
/23

Turneul Național ”Duelul Viorilor” a început cu un concert sold out la Ateneul Român din București. În fața unei săli arhipline, violoniștii Liviu Prunaru, din echipa Stradivari și Gabriel Croitoru, din echipa Guarneri, arbitrați de pianistul Horia Mihail, au susținut sâmbătă, 3 decembrie, prima rundă din Duelul Viorilor.

04
/12
/23

Începutul ultimei luni a anului aduce pe scena operei din București un spectacol al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess” (DescOperă La Traviata), conferințele operei (Scena Gândirii îl va avea ca invitat pe președintele Academiei Române, istoricul Ioan-Aurel Pop), două titluri de operă (La Traviata de Giuseppe Verdi și Lohengrin de Richard Wagner) și un balet (Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski).

20
/11
/23

Vineri, 24 noiembrie 2023 (de la 19.00) veți asculta la Sala Radio una dintre creațiile muzicale religioase care s-au bucurat de un mare succes în sec. XIX: Stabat mater, lucrare semnată de ROSSINI, marele compozitor italian cunoscut mai ales pentru operele sale, printre care celebrele Il barbiere di Siviglia (Bărbierul din Sevilla) sau La Cenerentola (Cenușăreasa).

20
/11
/23

Vineri, 1 decembrie, de la ora 18:30, vă propunem Concertul Extraordinar de Ziua României, o punte între generații, eveniment în cadrul căruia soliști ai Operei Naționale București vor interpreta arii, lied-uri și duete din creația românească alături de tinerii membri ai Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical ,,Ludovic Spiess”, acompaniați la pian de către Luminița Berariu și Bogdana Grecova.

17
/11
/23

“Lacul Lebedelor”, cel mai faimos spectacol de balet al tuturor timpurilor, se joacă în premieră pe scena Sălii Palatului din București, cu participarea extraordinară a Baletului Operei Naționale București, avându-i ca invitați pe prim balerinii de talie mondială Iana Salenko și Marian Walter.