Jazzulescu la Kretzulescu, cu Ana-Cristina Leonte şi Albert Tajti
https://www.ziarulmetropolis.ro/jazzulescu-la-kretzulescu-cu-ana-cristina-leonte-si-albert-tajti/

Pe 17 iunie, de la ora 20,30, pe terasa librăriei Humanitas Kretzulescu vor cânta împreună două dintre cele mai interesante nume ale jazzului românesc, reprezentanţi ai noii generaţii, cu o intensă activitate concertistică în diverse alte conjuncturi muzicale.

Un articol de Liliana Matei|15 iunie 2014

Ana-Cristina Leonte (voce) şi Albert Tajti (pian) aduc în proiectul Jazz for a SECRET lover o mare experiență scenică și o serie de influențe personale care îi definesc muzical.

Pe lângă câteva standarde preferate cu care cei doi interpreți vor delecta publicul iubitor de jazz, concertul va include piese originale care anticipează lansarea primului album solo al vocalistei, Secret Lover, înregistrat în formula completă cu Albert Tajti – pian, Michael Acker – contrabas, Tavi Scurtu – baterie și Alex Munte – saxofon. Sound-ul acestui proiect explorează noi sfere ale jazzului.

Nuanțe moderne sunt combinate cu arome modale, subtile amintiri folclorice sau mici izbucniri de free. Rezultatul este o melodicitate specială, adeseori sensibilă, echilibrată pe coordonatele nou-tradițional, aranjament-improvizație, simplitate-complexitate, ilustrând diferitele fațete ale iubirii în multitudinea de forme în care poate fi surprinsă, oglindind în mare parte viziunile personale ale vocalistei Ana-Cristina.

Ana-Cristina Leonte a început să studieze muzică foarte devreme. Este absolventă a Universității Naționale de Muzică București, unde a studiat jazz între anii 2008-2014 la secția condusă de pianistul Mircea Tiberian. În acest interval a avut colaborări cu Mircea Tiberian, Cristian Soleanu, Chris Dahlgren, Albrecht Maurer, Pierre Borel, Maurice de Martin, Cătălin Milea, Mihai Iordache, Vlad Popescu, Sorin Romanescu, George Natsis, Ciprian Pop, Toma Dimitriu sau Alex Man. Este, de asemenea, membră a grupului vocal Jazzappella.

A cântat şi în formule din diferite alte sfere muzicale: Electric Brother, trupa Kumm, Akim Hash.
În anul 2013 Ana-Cristina a obținut titlul Best Vocal Performance Award la Sibiu Jazz Fest și, împreună cu Michael Acker și Albert Tajti, a obținut Premiul pentru cea mai buna trupa de jazz în 2012 la Târgu Mureș.

12
/07
/16

Cea de-a IV-a ediție SoNoRo Conac continuă seria de concerte în această vară, în clădiri unice de patrimoniu din România. Concertele SoNoRo Conac vor oferi un bun prilej iubitorilor de muzică și de arhitectură, să călătorească în țară pentru a se bucura de o minunată împletire a celor două arte.

07
/07
/16

Pentru a marca 260 de de la naşterea compozitorului W. A. Mozart, Centrul Cultural Casa Artelor organizează, la Bucureşti, prima ediţie a Festivalului Mozartissimo, în perioada 8-10 iulie. Evenimentul este cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile, şi se adresează tuturor bucureştenilor, iubitori ai muzicii clasice.

04
/07
/16

Între 23 septembrie și 1 octombrie 2016 Radio România organizează ediția a III-a a Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio - RadiRo, singurul eveniment muzical internațional care își propune, din 2012, la fiecare 2 ani, să aducă în atenție profilul unic și excelența artistică a ansamblurilor simfonice radio din întreaga lume.

30
/06
/16

Summer Music Academy Sinaia, organizat de jmEvents, este un program internațional, constând într-o serie de master-classes la cele mai înalte standarde pentru vioară, violă, violoncel, flaut și muzică de cameră cu artiști de elită și profesori de la academii europene de prestigiu. A 5-a ediție, desfășurată la Sinaia, are loc în perioada 14 - 26 iulie.

27
/06
/16

Cu un program impresionant – Concertul nr.5 « Imperialul » și Simfonia nr. 7 de Bruckner -, Orchestra simfonică a Filarmonicii bucureștene, dirijorul german Gerd Schaller și pianistul israelian Alon Goldstein închid, joi 30 iunie și vineri 1 iulie, o stagiune care a cunoscut multe momente de vârf.

26
/06
/16

A fost idolul unei țări întregi. Adolescentele de la pension dormeau cu poza lui sub pernă, visând să devină artiste. „Prințul operetei românești” are astăzi bust în parcul Kisellef. O stradă din Bucureşti se numește „Nae Leonard” și un teatru din Galaţi îi poartă numele: Teatrul Muzical „Nae Leonard”.

24
/06
/16

Al Pacino, actorul în vârstă de 76 de ani, devenit o legendă a cinematografiei americane prin rolurile sale din filme precum "Nașul" sau "Scarface", se numără printre laureații celei de-a 39-a gale anuale a Kennedy Center Honors, cele mai prestigioase distincții culturale din Washington.