Joc de pisici, la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi
https://www.ziarulmetropolis.ro/joc-de-pisici-la-teatrul-national-vasile-alecsandri-din-iasi/

Prima premieră din această lună de la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi va avea loc pe 9 şi 10 aprilie, începând cu ora 18, în Sala Studio „Teofil Vâlcu“. Este vorba de spectacolul „Joc de pisici“, de Orkeny Istvan, în regia Irinei Popescu Boieru. Scenografia este semnată de Axenti Marfa, iar asistenţa de regie, de Irina Creţu.

Un articol de Petre Ivan|7 Aprilie 2016

Din distribuţia spectacolului Joc de pisici fac parte actorii: Mihaela Arsenescu-Werner, Monica Bordeianu, Doina Deleanu, Catinca Tudose, Constantin Avădanei, Haruna Condurache, Brânduşa Aciobăniţei, Cosmin Panaite, Bianca Ioan şi Irina Creţu.

Spectacolul aduce pe scenă povestea de dragoste trăită mai târziu, când florile sunt înlocuite de supa de pui cu zarzavat, iar cei care îşi fac griji pentru dragostea trăită la bătrâneţe sunt cei tineri din jur.

Avem o piesă foarte grea, dar cu Dumnezeu înainte, asta e meseria! Această piesă este o adaptare făcută de autor, de Orkeny Istvan, iar lucrarea sa oferă partituri generoase, dar extrem de dificile. Doamna Arsenescu stă pe scenă de la început şi până la sfârşit, nu există scenă din care să nu facă parte, este ceea ce noi numim rol locomotivă. Pe de altă parte, delicateţea subiectului principal, sunt convinsă că va interesa toate categoriile de public. Mizez pe performanţa actoricească! – Irina Popescu Boieru, regizor.

Preţul unui bilet este de 22 de lei şi se poate procura de la casieria agentiei teatrale de marţi până sâmbătă, orelee 10.00 – 17.00 sau online.

Foto: Joc de pisici – Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

15
/10
/19

Actriţa Tamara Buciuceanu a murit, marţi, la vârsta de 90 de ani. Marţi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiţă, declara despre Tamara Buciuceanu: "Este într-o stare gravă la Terapie Intensivă. Nu a părăsit niciun moment Secţia de Terapie Intensivă. Este intubată şi ventilată mecanic, în stare critică".

15
/10
/19

Noul album byron, ce va fi lansat în București pe 9 noiembrie la Arenele Romane, este un album despre noi, despre România, dedicat n o u ă . "Nouă" – un carusel muzical cu 12 piese despre emigranți dar și despre noi, cei rămași acasă. Un album despre inconștientul colectiv, despre tăceri și mersul nostru zilnic pe ață.

15
/10
/19

Joi, 17 și vineri, 18 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii "George Enescu", condusă de Alexander Walker, va avea în program oratoriul Visul lui Gerontius de Edward Elgar. Soliști invitați sunt tenorul Oliver Johnston, mezzosoprana Aura Twarowska și basul Marius Boloș , iar Corul Filarmonicii „George Enescu“ va fi condus de maestrul Iosif Ion Prunner. Concertul este realizat cu sprijinul Societății Elgar din Marea Britanie.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

14
/10
/19

INTERVIU Pe Teodora Velescu, Simona Dabija și Georgeta Corca le vedem, la Centrul Național al Dansului, în „Daughters”, spectacol semnat de coregrafa Simona Deaconescu și inspirat de motivațiile și modalitățile de expresie ale fiicelor generației hippie, copilele teribile ale post-punkului.

12
/10
/19

Editura Litera anunță evenimentele literare și aparițiile editoriale ale toamnei 2019. Printre acestea, una dintre cele mai dezbătute cărți de acum: „Trei femei” de Lisa Taddeo.

Page 1 of 83212345...102030...Last »