Joc de pisici, la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi
https://www.ziarulmetropolis.ro/joc-de-pisici-la-teatrul-national-vasile-alecsandri-din-iasi/

Prima premieră din această lună de la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi va avea loc pe 9 şi 10 aprilie, începând cu ora 18, în Sala Studio „Teofil Vâlcu“. Este vorba de spectacolul „Joc de pisici“, de Orkeny Istvan, în regia Irinei Popescu Boieru. Scenografia este semnată de Axenti Marfa, iar asistenţa de regie, de Irina Creţu.

Un articol de Petre Ivan|7 aprilie 2016

Din distribuţia spectacolului Joc de pisici fac parte actorii: Mihaela Arsenescu-Werner, Monica Bordeianu, Doina Deleanu, Catinca Tudose, Constantin Avădanei, Haruna Condurache, Brânduşa Aciobăniţei, Cosmin Panaite, Bianca Ioan şi Irina Creţu.

Spectacolul aduce pe scenă povestea de dragoste trăită mai târziu, când florile sunt înlocuite de supa de pui cu zarzavat, iar cei care îşi fac griji pentru dragostea trăită la bătrâneţe sunt cei tineri din jur.

Avem o piesă foarte grea, dar cu Dumnezeu înainte, asta e meseria! Această piesă este o adaptare făcută de autor, de Orkeny Istvan, iar lucrarea sa oferă partituri generoase, dar extrem de dificile. Doamna Arsenescu stă pe scenă de la început şi până la sfârşit, nu există scenă din care să nu facă parte, este ceea ce noi numim rol locomotivă. Pe de altă parte, delicateţea subiectului principal, sunt convinsă că va interesa toate categoriile de public. Mizez pe performanţa actoricească! – Irina Popescu Boieru, regizor.

Preţul unui bilet este de 22 de lei şi se poate procura de la casieria agentiei teatrale de marţi până sâmbătă, orelee 10.00 – 17.00 sau online.

Foto: Joc de pisici – Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale:

28
/02
/24

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, organizat de The Institute și prezentat de UniCredit Bank, lansează apelul de înscrieri în circuitul RDW Design GO!.

28
/02
/24

Diana Vasile, PhD, psihoterapeut și Președinte al Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT), lansează astăzi cartea Anatomia traumei. Cum să ai o viață mai bună când sufletul te doare, publicată la editura Bookzone. Rezultatul a peste 25 de ani de studiu, practică și cercetare în domeniul psihotraumatologiei, cartea oferă o perspectivă completă asupra impactului traumei în viețile noastre, dar și asupra modalităților de recuperare post-traumatică.