Jocurile video şi muzica clasică la Sala Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/jocurile-video-si-muzica-clasica-la-sala-radio/

În seara de 4 mai, de la ora 19.00, Radio România şi Goethe-Institut vă invită la concertul „Game Heroes” de la Sala Radio ca să vă convingeţi că jocurile video şi muzica clasică… chiar se potrivesc.

Un articol de Petre Ivan|2 mai 2018

Orchestra Naţională Radio dirijată de Stefan Geiger va prezenta aranjamente orchestrale noi ale unor tineri compozitori, realizate special pentru unele jocuri clasice.

Fanii jocurilor video vor avea ocazia să redescopere şi piese celebre ale genului lor preferat, ca de exemplu Angry Birds sau Blushock, în orchestraţii clasice.

La nivel global, muzica de gaming este un domeniu tot mai captivant pentru compozitori şi muzicieni de formaţie clasică cu potenţial creativ. Goethe-Institut face eforturi pentru a crea punţi de comunicare în acest domeniu şi de a interconecta tineri compozitori, muzicieni şi specialişti în gaming.

În cadrul concertului va avea loc şi un concurs de Game Music, la care participă trei tineri compozitori români : Bogdan Pintilie, Ionuţ Teodorescu şi Victor Filip. Ei au creat partituri orchestrale noi pentru trailer-ul jocului video „Dreams”, cei trei fiind selectaţi în urma unui workshop de game music, organizat în noiembrie 2017 de Goethe-Institut, sub conducerea lui Dominik Schuster (Germania).

Goethe-Institut şi Radio România speră să aducă împreună cu ocazia acestui eveniment un număr cât mai mare de împătimiţi ai jocurilor video dar şi ai muzicii clasice. Evenimentul este prezentat de Mihai Constantin.

În program sunt incluse : Benny Oschmann :  The Raven – Legacy of a Master Thief.  Ouverture, Konstantin Kemnitz/ Dominik Schuster:  The Legend of Zelda: Skyward Sword, Ari Pulkkinnen: Angry Birds, Robin Becker/Levente Kovacs: Super Mario 3D World, Bogdan Pintilie/Ionuţ Teodorescu/Victor Filip: Dreams, ultimele trei în versiuni orchestrale noi, iar după pauză Garry Schyman: Bioshock 2 Suite, Koji Kondo: Super Mario Bros. Medley + live gaming cu Malternativ, Yasunori Mitsuda: Chrono Cross. Suite.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Foto: Jocurile video şi muzica clasică la Sala Radio – facebook

23
/10
/23

De pe scenele Scala din Milano şi Theater an der Wien, soprana Letiția Vițelaru şi bas baritonul Sorin Coliban, remarcabili reprezentanţi ai diasporei artistice româneşti, vin la Bucureşti, unde, acompaniaţi de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral vor putea fi ascultaţi luni, 30 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București.

19
/10
/23

Vineri, 20 octombrie 2023 (de la 19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO și apreciatul pianist român HORIA MIHAIL vă invită să ascultați la Sala Radio o partitură cu o poveste inedită în istoria muzicii: Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, semnat de BEETHOVEN.

18
/10
/23

Joi, 19 octombrie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, alături de dirijorul italian Luca Scaccabarozzi, susține un Concert Extraordinar de Muzică Sacră la Sinaia. Evenimentul va avea loc de la ora 18:00, la Biserica Romano-Catolică „Presfânta Inimă a lui Isus” din Sinaia.

16
/10
/23

Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, pianistul Cătălin Răducanu va ajunge la Ateneul Român cu spectaculosul său recital ce încheie seria Turneului național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, primul său turneu solo în care a concertat în mai multe orașe mari și localități din țară, cântând cu egală măiestrie la pian şi la ţambal.

09
/10
/23

An de an, Munteanu își donează ziua de naștere către diverse cauze sociale. Anul acesta, a fost aleasă campania Asociației Casa Bună prin intermediul căreia se strâng fonduri pentru construcția Grădiniței Bune, astfel încât copiii din Ferentari să aibă grădinița lor și să pornească la școală cu șanse egale cu ale copiilor care au acces la educație preșcolară.

06
/10
/23

Peste 1.000.000 de participanți, locuitori ai Capitalei și turiști au participat la a treia ediție a proiectului outdoor „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.