Joe Pesci, 76
https://www.ziarulmetropolis.ro/joe-pesci-76/

„Învigătorul uită că se află într-o cursă, lui îi place doar să alerge.” – Joe Pesci, „A funny guy”, Joe Pesci, laureat al premiilor Oscar, comediant şi interpret al unor personaje extrem de volatile, într-o varietate de genuri cinematografice, născut, la Newark, New Jersey a împlinit, ieri, 76 de ani.

Un articol de |10 februarie 2019

Celebritatea a câştigat-o în 1980, când a jucat, alături de Robert De Niro, în filmul lui Martin Scorsese, „Raging Bull” pentru care a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Mai târziu, avea să joace alături de De Niro şi în alte filme, precum „Once Upon A Time In America”, „Goodfellas” (în care a fost distins cu premiul Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, potrivit imdb.com) şi „Casino”.
Pesci a jucat în „Home Alone” (1990), interpretând rolul unuia dintre cei doi spărgători, alături de prietenul său, Daniel Stern. A jucat şi în continuarea „Home Alone 2”, în 1992. A mai jucat în „JFK” şi „My Cousin Vinny”, în 1991 şi 1992, apoi a apărut în seria de filme „Lethal Weapon”.

Joe Pesci in „The Irishman

În 1998 a scos un album intitulat „Vincent LaGuardia Gambini Sings Just for You”. În 1999, Pesci şi-a anunţat retragerea din lumea filmului, pentru a se dedica muzicii, dar a revenit în 2006, pentru o scurtă apariţie în filmul lui De Niro, „The Good Shepherd”.

În 2010 a mai jucat în „Love Ranch”, iar în 2015 a reprezentat vocea unui personaj de desene animate din pelicula intitulată „A Warrior’s Tail”. În 2016 a apărut în documentarul musical „I Go Back Home: Jimmy Scott”.

În 2017 Joe Pesci anunța că revine pelatouri alături de Robert De Niro şi Martin Scorsese pentru filmările la „The Irishman”, filmul despre asasinarea lui Jimmy Hoffa.
Foto: Joe Pesci , Robert De Niro – facebook
13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.

22
/04
/21

Pe lângă retrospectiva amplă Ulrike Ottinger, ediția a 14-a a festivalului One World România va cuprinde două focusuri pe colective cinematografice care s-au luptat cu armele specifice mediului pentru a sprijini cauza feministă, ambele învârtindu-se în jurul personalității lui Delphine Seyrig: Focus Delphine Seyrig și Focus Centrul Simone de Beauvoir.

21
/04
/21

CRONICĂ DE FILM Ar fi nedrept să nu i se recunoască regizoarei Chloé Zhao meritul pentru generozitatea faţă de marginali din spatele celui de-al treilea film al ei, „Nomadland” (2020), câştigător al Leului de Aur la Festivalul de la Veneţia şi favorit la Premiile Oscar.

20
/04
/21

Filme selecționate sau premiate în marile festivaluri ale anului trecut - Cannes, Veneția și San Sebastián - dar și noutăți absolute semnate de regizori precum Pedro Almodóvar sau François Ozon vor completa seria de surprize rezervate publicului TIFF, la cea de-a 20-a ediție.