Jose Carreras, Ştefan Bănică, Scorpions şi Morcheeba – concertele lunii decembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/jose-carreras-stefan-banica-scorpions-si-morcheeba-concertele-lunii-decembrie/

Tenorul Jose Carreras revine la Bucureşti în luna decembrie, cu un spectacol dedicat Crăciunului, iar Ştefan Bănică continuă tradiţia concertelor extraordinare de sărbători.

Un articol de Andrada Văsii|2 decembrie 2013

Tenorul Jose Carreras revine la Bucureşti în luna decembrie, cu un spectacol dedicat Crăciunului, iar Ştefan Bănică continuă tradiţia concertelor extraordinare de sărbători.Show-urile trupelor Scorpions şi Morcheeba completează seria de evenimente care vor avea loc, în această lună, în Capitală.

Tenorul Jose Carreras revine la Bucureşti, cu un spectacol dedicat Crăciunului, care va avea loc în Pavilionul Central de la Romexpo, pe 15 decembrie. Celebrul tenor va transforma Pavilionul Central de la Romexpo în „casa lui Moş Crăciun”, oferind cadouri muzicale unice.

Ştefan Bănică continuă tradiţia concertelor extraordinare de Crăciun, pentru al doisprezecelea an consecutiv, şi va susţine o serie de spectacole intitulate ,,Alerg printre stele” pe 13, 14 şi 15 decembrie, la Sala Palatului din Bucureşti.

Scorpions, cea mai cunoscută trupă hard rock/ heavy metal din Germania, revine în România şi va susţine un concert la Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, pe 14 decembrie, în cadrul unui nou turneu, „Rock’n Roll Forever”, început în septembrie. Turneul trupei Scorpions cuprinde ţări precum Rusia, Ucraina, Lituania, Estonia, Finlanda şi România.

Regal muzical cu Jose Carreras

După ce, anul trecut, Sala Palatului a fost neîncăpătoare pentru toţi fanii care au dorit să îl asculte live pe Jose Carreras, anul acesta, maestrul revine să susţină o adevărată gală de Crăciun pentru toţi românii iubitori de tradiţie şi muzică de calitate.

Natalia Ushakova se va afla, în decembrie, pe scena de la Romexpo, alături de tenorul José Carreras, celebrul nepot al acestuia – dirijorul David Gimenéz, Orchestra Naţională Radio şi Corul Academic Radio, notează Mediafax.

Citiţi şi: Jose Carreras va cânta la Bucureşti sub bagheta propriului nepot

La concert, publicul va asculta piese specifice sărbătorilor de iarnă, precum ,,Ave Maria”, „White Christmas”, ,,Have Yourself a Merry Little Christmas”, dar şi bucăţi muzicale celebre, precum ,,The impossible dream” din ,,Man of La Mancha”, ,,Traviata”, ,,Roso – pel teu amor”, ,,Passione” şi multe altele.

Jose Carreras

Jose Carreras la World Economic Forum

Trupa Morcheeba revine la Bucureşti, cu un concert de promovare a noului ei album, ,,Head Up High”, care va avea loc pe 11 decembrie, la Arenele Romane (în cort). Albumul va fi lansat oficial pe 14 octombrie, dată care marchează şi lansarea primului extras pe single, ,,Gimme Your Love”.

De asemenea, Demis Roussos revine la Bucureşti anul acesta, pe 5 decembrie, pentru a susţine un concert pe scena Sălii Palatului, unde vor putea fi auzite atât piese specifice sărbătorilor de iarnă, colinde, cât şi hiturile sale.

Lista concertelor lunii decembrie în Bucureşti:

5 decembrie Demis Roussos – Sala Palatului (20.00);

7 decembrie Marcel Pavel – Sala Palatului (19.30); Benga – Atelierul de producţie (22.00);

11 decembrie Morcheeba – Arenele Romane – în cort (20.00);

13, 14 şi 15 decembrie Ştefan Bănică – Sala Palatului (19.30);

14 decembrie Scorpions – Pavilionul Central Romexpo;

15 decembrie José Carreras- Pavilionul Central Romexpo; Corul Madrigal – Ateneul Român (16.00, 20.00); Celelalte cuvinte – Hard Rock Cafe (21.00);

16 decembrie Aurelian Temişan şi The Funk Society – Sala Palatului (19.30); Mike Terrana şi formaţia Trooper – Silver Church; Paula Seling – Sala Radio (19.00);

17 decembrie Trei Parale – ArCuB (19.00); Vama – Sala Palatului (20.00);

18 decembrie ,,Regal Vienez”, cu Eastern Royal Orchestra din Sankt Petersburg – Palatul Naţional al Copiilor;

19 decembrie Trupa Direcţia 5 – Cinematograful Patria (19.00);

20 decembrie ,,Vienna Classic Christmas”, cu Strauss Festival Orchestra Vienna – Sala Palatului;

21 decembrie Johann Strauss Ensemble – Sala Palatului (19.30);

24 decembrie Divna – Ateneul Român (18.00).

26 decembrie Grigore Leşe – Ateneul Român.

Foto credit: Jose Carreras

31
/10
/16

Serenada pentru vioară, orchestră de coarde, harpă şi percuţie de Bernstein este o lucrare care poate fi foarte rar auzită în România. Ea va fi interpretată la Sala Radio vineri, 4 noiembrie, de la ora 19.00, de violonistul Liviu Prunaru, alături de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea.

30
/10
/16

Ei bine, moda Halloween-ului ajunge și pe un disc de muzică clasică, însă chiar în ajunul Halloween-ului se lansează și un antidot, un disc cu muzică de Mozart. Ambele, foarte bine cântate.

28
/10
/16

Unul dintre cei mai importanţi compozitori contemporani este invitatul lui Cătălin Ştefănescu la Garantat 100%. Interviul cu Philip Glass, exclusivitate TVR, se vede duminică, 30 octombrie, de la 23.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.„Vom povesti despre ce însemna lumea Americii acelor ani, despre cum arăta viaţa unui tânăr artist în acei ani, despre magazinul de discuri al tatălui lui Philip Glass, precum şi despre atmosfera muzicală a acelei perioade”. (Cătălin Ştefănescu)

27
/10
/16

„La Muse et le Poète”, „Pour un tombeau sans nom” și seria de concerte aMUSE bouche sunt cele care deschid săptămâna aceasta cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, o ediție în care este celebrată eterna muză și eternul poet, o ediție tribut poeziei pe care arta o aduce în viețile noastre.

25
/10
/16

Marţi 22 noiembrie, de la ora 19:00, pasionații de muzică sunt invitați la concertul extraordinar AG Weinberger Band, de la Teatrul Fani Tardini din Galați. AG Weinberger este singurul artist de blues şi jazz din România selectat pentru nominalizare la 7 categorii la Premiile Grammy, decorat in 2011 cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler.

25
/10
/16

Concertul de Ziua Radioului este deja un element tradițional al stagiunii de la Sala Radio, acesta fiind programat în vinerea cea mai apropiată de data de 1 noiembrie, când în urmă cu 88 de ani era înființat radioul public în România. Primul concert al orchestrei ce avea să devină mai târziu Orchestra Națională Radio avea loc tot în noiembrie 1928, sub bagheta lui Mihail Jora.

20
/10
/16

Actriţă şi cântăreaţă Chrysta Bell, muza lui David Lynch şi protagonista noului sezon Twin Peaks, va concerta în premieră la Bucureşti (26 şi 27 octombrie), alături de formaţia sa. Concertul va fi urmat de proiecţia peliculei The Music of David Lynch.

19
/10
/16

Celebrul violonist David Grimal, acompaniat de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Jin Wang, va concerta vineri, 21 octombrie, ora 19.00, la Sala Radio, prezentând publicului romanticul Concert în re minor pentru vioară şi orchestră. Seara va fi prefaţată de o lucrare originală, Simfonia nr. 1 - O poveste veche de Jin Wang, iar în partea a doua va cuprinde spectaculoasele Dansuri simfonice, op. 45 de Rachmaninov.

18
/10
/16

Proiectul “Lipatti Restituiri”, propus de Asociaţia Opus şi finanţat de Ministerul Culturii, s-a încheiat vineri, la Colegiul Noua Europă din Bucureşti. Acesta a cuprins lansarea site-ului www.dinulipatti.org, primul site românesc dedicat marelui pianist, și o serie de trei conferințe susținute la București și Cluj de Mark Ainley, cercetător canadian și expert în înregistrări istorice.

18
/10
/16

Între 28 octombrie și 14 noiembrie 2016 se va desfășura cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, sub înaltul patronaj al Președintelui României. Festivalul poartă în acest an numele „La Muse et le Poète” și promite în 20 de concerte întâlniri cu 23 de muzicieni din 18 țări, printre care pianiștii Olli Mustonen și Louis Lortie, violoniștii Mihaela Martin, Ilya Gringolts sau Philippe Graffin, violistul Lars Anders Tomter, violonceliștii Frans Helmerson, Christian Poltera sau Maximilian Hornung.

18
/10
/16

Academia Suedeză nu-l va mai contacta pe Bob Dylan, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură, după mai multe încercări nereușite, a declarat secretara permanentă a instituției, Sara Danius. Artistul american a primit în tăcere premiul care i-a fost acordat joia trecută. În aceeași seară, el a oferit un concert în Las Vegas, unde s-a mulțumit să cânte, fără a aborda acest subiect în fața publicului.

18
/10
/16

“Rolul muzicii este pretutindeni acelaşi, de multă vreme: sa fie bine aleasă, să fie dăruită de cei care au acest dar, spre a determina o apropiere, ba chiar o comunitate între cei care iubesc muzica” - Horia Andreescu. Dirijorul principal al Filarmonicii "George Enescu” împlinește, astăzi, 70 de ani.

14
/10
/16

Premiul Nobel pentru Literatură ar trebui să deschidă o discuție îndelung ocolită: are literatura granițe - de ce ar avea? Judecând după furia cu care românii au și de această dată păreri, ai spune că trăim în mijlocul celui mai citit popor european. Să ne relaxăm: nu e chiar așa, ba chiar dimpotrivă.

14
/10
/16

Într-o zi de 14 octombrie se năştea Ciprian Porumbescu, unul dintre cei mai faimoşi compozitori români ai vremii sale. Cuprins de dragostea pentru valorile neamului său, a participat în adolescenţă la sărbătorile organizate de societatea Culturală „Arboroasa“, la Mănăstirea Putna, din anul 1871, unde l-a cunoscut şi s-a împrietenit cu Mihai Eminescu.