JOUEURS / JOACĂ-TE CU FOCUL! – un thriller amoros cu miză, din 17 mai în cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/joueurs-joaca-te-cu-focul-un-thriller-amoros-cu-miza-din-17-mai-in-cinema/

După ce a fost proiectat în cadrul Festivalului Filmului Francez, filmul Joueurs/Joacă-te cu focul!, prezent în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs de la Cannes 2018, intră în cinematografele din România începând de  astăzi, 17 mai.

Un articol de Petre Ivan|17 mai 2019

Lungmetrajul de debut al tinerei regizoare franceze Marie Monge, Joueurs/Joacă-te cu focul! este un thriller despre pasiune vecină cu dependența.

Când Ella (Stacy Martin) îl întâlnește pe Abel (Tahar Rahim), viața ei se schimbă radical. În mrejele acestei iubiri enigmatice, tânăra descoperă Parisul subteran, cosmopolit, al jocurilor de noroc, unde domnesc adrenalina și banii. Începută dintr-un pariu, relația lor se va transforma curând într-o pasiune devoratoare.

„M-au fascinat tot timpul jucătorii de poker, dualitatea și raportarea lor foarte intensă la viață, felul de a pune cărțile pe masă, de a se lăsa în voia norocului. Mi se părea în același timp nebunesc, dar și aventuros, intens. Aceștia sunt oameni cu enorm de multe resurse, sarcasm, inteligență, curiozitate, cu un fel de a fi cameleonic. În același timp vorbim despre oameni complet dezechilibrați și incapabili să ducă o viață normală, nemulțumiți de ei înșiși, dar foarte sensibili și profunzi. Acestea sunt motivele care au stat la baza deciziei mele de a face filmul.” spune regizoarea Marie Monge, care a fost în România zilele trecute la Festivalului Filmului Francez, unde participat la proiecțiile de la Timișoara și București, răspunzând întrebărilor publicului și jurnaliștilor.

Stacy Martin și Tahar Rahim, două tinere staruri ale cinematografiei franceze, sunt interpreții rolurilor principale din Joueurs/Joacă-te cu focul!. Lansată în controversatul Nymphomaniac al lui Lars von Trier, Stacy Martin interpretează cu ușurință roluri în franceză și engleză, jucând, printre altele, în Le Redoutable, de Michel Hazanavicius, sau în Vox Lux, de Brady Corbet.

Tahar Rahim a devenit cunoscut publicului larg prin rolul principal din filmul Un prophète, pentru care a primit un Premiu César în 2010.

În România, filmul va rula în următoarele cinematografe:

București: Băneasa Grand Cinema & More, Cine Grand Titan, Cinemateca Union, Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvire Popesco, Cinema Europa

Bistrița: Centrul Cultural Dacia

Botoșani: Cine Grand Uvertura, Cinema Unirea

Brașov: Cinema One

Cluj: Cinema Victoria, Cinema Florin Piersic

Constanța: Cityplex

Craiova: Cinema Modern

Focșani: Cinema Balada

Gura Humorului: Casa de Cultură

Mărășești: Casa de Cultură

Odobești: Casa de Cultură

Pitești: Cinema Trivale, Cinema Sebastian Papaiani

Sfântu Gheorghe: Cinema Arta by Cityplex

Joueurs/Joacă-te cu focul! este distribuit în România de Transilvania Film.

Foto: Joueurs – facebook

23
/08
/23

Copiii celorlalți/ Les enfants des autres, al cincilea lungmetraj al regizoarei și scenaristei Rebecca Zlotowski, care a avut premiera în competiția Festivalului de Film de la Veneția 2022, aduce în fața publicului, cu sensibilitate și umor franțuzesc, povestea unei femei de 40 de ani, prinsă între ceasul ei biologic care ticăie și povestea de dragostea dulce-amăruie cu un tată singur.

22
/08
/23

Începând de azi și până pe 3 septembrie va debuta ediția aniversară a KINOdiseea – Festivalul Internațional de Film pentru Publicul Tânăr, etapa Open Air, în Parcul Obor din București, cu un program de douăsprezece filme pentru toată familia, ateliere de creație și educație cinematografică, spectacole de jonglerii și magie și un târg de produse handmade, care va avea și o zonă gastronomică.

22
/08
/23

Cinema în aer liber continuă pe Insula Artelor din Parcul Titan cu încă trei săptămâni în care vor rula unele dintre cele mai bune filme ale ultimilor ani, nominalizate și premiate la festivaluri de film internaționale importante: premiile César, Globurile de aur, festivalurile de film de la San Sebastián, Veneția și Cannes și chiar la Oscaruri.

22
/08
/23

Documentarul Nopți albe, un proiect amplu ale cărui filmări sunt în derulare, aduce generațiilor care au trăit acele vremuri, dar și celor care au ocazia să le descopere acum, o poveste complexă a celei mai vii și intense perioade din fotbalul românesc: anii `80-2000 în care Echipa națională a scris nu doar istoria acestui sport, dar și pe cea a unei altfel de Românii, care a știut să iubească la unison și să celebreze performanța, mai presus de rezultate.

22
/08
/23

„Filmul surprinde esența unui moment istoric semnificativ și explorează complexitatea naturii umane în vremuri dificile, oferind, în plus, o imagine fascinantă a istoriei Europei de Est.” Aceasta a fost motivația juriului care a oferit Premiul Confederației Internaționale a Cinematografelor de Artă (CICAE) filmului românesc Libertate, regizat de Tudor Giurgiu, la cea de-a 29-a ediție a Festivalului de Film de la Sarajevo.

21
/08
/23

8 zile pline de întâlniri și revelații, 35 de spectacole, concerte, masterclass-uri și proiecții de film și peste 8.000 de participanți – așa a arătat Ideo Ideis Festivalul la ediția de majorat. Maratonul de evenimente dedicate comunității locale s-a încheiat vineri, pe 18 august, cu o seară de gală încărcată cu emoții și promisiuni. Pentru cei 100 de adolescenți din trupe, experiența începută în Alexandria va continua. Timp de un an de zile, trainerii și mentorii care i-au însoțit în procesele lor de explorare și dezvoltare în zilele de festival vor rămâne alături de ei, oferindu-le îndrumare, susținere, feedback și recomandări care să-i ajute să dea tonul transformărilor în comunitățile din care fac parte.

17
/08
/23

Pantofii de dans, entuziasmul de a-i întâlni pe creatorii care schimbă lumea prin intermediul filmelor de animație și curiozitatea de a urmări cele mai noi și mai promițătoare producții de gen nu trebuie să lipsească din kitul spectatorilor celei de-a 18-a ediții Animest.

16
/08
/23

CULMEA: Film și educație de mediu are loc între 6 și 10 septembrie, la Brașov, și este primul festival de film care își propune să folosească educația cinematografică în sprijinul copiilor și tinerilor care vor să cunoască mai multe despre mediu și criza climatică și să le ofere un instrument pentru dezbatere și implicare în aceste domenii.

15
/08
/23

Ai căutat bucuria sinceră a unor copii care dansează? Ai căutat gustul memorabil al siropului de soc? Sau zâmbetul unui femei de 101 ani, îmbrăcată într-un costum săsesc de sărbătoare?