Juriul a desemnat câștigătorul concursului „Cea mai bună piesă românească a anului 2012”
https://www.ziarulmetropolis.ro/juriul-a-desemnat-castigatorul-concursului-cea-mai-buna-piesa-romaneasca-a-anului-2012/

Juriul concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2012” a nominalizat marele câştigător: piesa ,,Nostalgicii călători” de Liviu Lucaci.

Un articol de Andrada Văsii|22 aprilie 2013

Juriul concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2012” a anunţat marele câștigător. Premiul merge către piesa ,,Nostalgicii călători” de Liviu Lucaci.

Juriul compus din Marina Constantinescu, Adriana Popescu şi  Marian Popescu a decis să reţină în Selecţia Finală următoarele piese: „Zăpadă” de Adriana Gurău, „Nostalgicii călători” de Liviu Lucaci și „Răpitor” de Radu Macrinici.

Programul UNITER, „Cea mai bună piesă românească a anului”, se desfăşoară sub egida şi cu sprijinul Casei Regale a României.

Premiul concursului de dramaturgie „Cea mai bună piesă românească a anului 2012” va fi oferit în seara Galei Premiilor UNITER din 13 mai a.c. iar Editura Unitext a UNITER va publica un volum cu piesa câştigătoare.

Foto credit: TNB

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.

24
/09
/21

Art Safari 2021. A opta ediție. Pavilonul Contemporan. 120 de artiști, 50 de lucrări reunite în cadrul expoziției „Supereroi/Antieroi”, curatoriată de Raluca Ilaria Demetrescu.  

23
/09
/21

Când s-a stins cel mai mare scriitor rus, cenzura lucra de zor, „dar sentimentele poporului rus nu puteau fi înăbușite”, notează americanul Jay Parini în ultimele pagini din cunoscutul roman „Ultima gară”.

23
/09
/21

Cunoscutul actor Vlad Ivanov, în calitate de povestitor; premiera românească a operei „Strigoii” de George Enescu, sub bagheta apreciatului dirijor Gabriel Bebeșelea; Orchestra Academiei Naționale Santa Cecilia din Roma, condusă de faimosul dirijor Daniele Gatti și cu pianistul Jean Yves Tibaudet ca solist sunt câteva din principalele oferte ale zilei la Festivalul Internațional George Enescu.

23
/09
/21

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de i-uri dublate, de forme incorecte ale cuvintelor, de expresii greşite?

22
/09
/21

Teatrul EXCELSIOR prezintă, vineri, 24 septembrie, ora 19:00, premiera spectacolului Cenușăreasa – o adaptare muzicală a basmului omonim, semnată Eduard Petru Jighirgiu, cu participarea coregrafului Edi Stancu. Veți descoperi o versiune surprinzătoare a Cenușăresei, care explorează ludic fiecare personaj și detaliu al poveștii în crearea unui spectacol care va bucura întreaga familie.