„Jurowski dirijează Enescu” la Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/jurowski-dirijeaza-enescu-la-londra/

Un concert extraordinar dirijat de celebrul Vladimir Jurowski va fi transmis online joi, 10 decembrie, pe paginile oficiale de Facebook ale London Philharmonic Orchestra (LPO) şi ICR Londra, fiind disponibil pentru vizionare timp de 7 zile.

Un articol de Liliana Matei|10 decembrie 2020

Concertul intitulat „Jurowski dirijează Enescu” conține două lucrări scrise de George Enescu, „Dixtuor” și „Simfonia de cameră”, piese rar interpretate în afara României. De asemenea, pianista Alexandra Silocea și orchestra LPO dirijată de Vladimir Jurowski vor interpreta Orchestral Suite No. 1 de Johann Sebastian Bach și, în premieră europeană, Piano Concerto No. 3, de Elena Kats-Chernin.

Evenimentul face parte din seria „2020 Vision” și a fost înregistrat la 2 decembrie, în Royal Festival Hall, sub organizarea London Philharmonic Orchestra. Va fi o incursiune în muzica clasică a secolului XXI, cu o perspectivă nouă despre marii clasici, alături de muzica pe care nu ar trebui să o uităm niciodată. Așadar, o piesă din 1811 întâlnește o piesă din 2011, când Beethoven îi întâlnește pe Nielsen și Julian Anderson. Apoi simfoniile lui Schubert preiau locul lui Beethoven și se regăsesc în dialog cu muzica lui Penderecki, Magnus Lindberg și Jonathan Dove.

Fondată în anul 1932, London Philharmonic Orchestra este una dintre cele mai vestite orchestre simfonice din lume, caracterizată printr-un echilibru perfect între vechea sa istorie şi capacitatea de a se implica în proiecte contemporane dintre cele mai îndrăzneţe.

02
/12
/13

Iulia Rugină, Oana Răsuceanu și Ana Agopian inventează povești și le transformă în filme, ca de exemplu „Love Building”, o comedie romantică despre relațiile de cuplu. De ce ai nevoie ca să faci film și cum se scrie un scenariu „în trei”? Ne spun chiar ele, în cinci secvențe.

01
/12
/13

Napasta, spectacol de succes al Teatrului Național din Bucureşti, se va muta în eleganta și spațioasa Sală Studio, începând cu reprezentațiile din 7 și 8 decembrie 2013, beneficiind cu această ocazie de o audiență mult sporită.

01
/12
/13

„Pentru noi, actorii, demarcația dintre generaţii este foarte, foarte vagă”, spunea Aura Buzescu, în anul 1964. Marea actriță a secolului trecut i-a avut ca studenți pe Victor Rebengiuc, Gina Patrichi, Mircea Albulescu.

30
/11
/13

Tablourile ,,Gladiole", de Nicolae Tonitza, estimat la 80.000 - 130.000 de euro, şi ,,Hora", de Camil Ressu, evaluat la 45.000 - 70.000 de euro, vor fi scoase la vânzare la prima licitaţie organizată de Grimberg, ,,Întâlnire cu capodopere", pe 10 decembrie.

30
/11
/13

„Să joci ani de-a rîndul personaje fără o problematică importantă, să te fîţîi pe scenă de colo – colo strîmbîndu-te ca să obţii nişte aplauze cu care să poţi împăuna seara la cîrciumă, mi se pare un lucru foarte trist“, spunea Alexandru Tocilescu, în 1974.