„Killing Time”, cel de-al treilea lungmetraj al lui Florin Piersic Jr, la Festivalul de la Varşovia
https://www.ziarulmetropolis.ro/killing-time-cel-de-al-treilea-lungmetraj-al-lui-florin-piersic-jr-la-festivalul-de-la-varsovia/

„Killing Time”, cel de-al treilea lungmetraj scris şi regizat de Florin Piersic Jr., a fost selecţionat în competiţia „Free Spirit” a Festivalului de Film de la Varşovia, care se va desfăşura în perioada12-21 octombrie. O comedie „extrem de neagră” despre doi asasini plătiţi, cu viziuni teribil de diferite asupra vieţii şi a morţii, „Killing Time” […]

Un articol de |25 septembrie 2012

„Killing Time”, cel de-al treilea lungmetraj scris şi regizat de Florin Piersic Jr., a fost selecţionat în competiţia „Free Spirit” a Festivalului de Film de la Varşovia, care se va desfăşura în perioada12-21 octombrie.

O comedie „extrem de neagră” despre doi asasini plătiţi, cu viziuni teribil de diferite asupra vieţii şi a morţii, „Killing Time” a fost prezentat în avanpremieră în cadrul Zilelor Filmului Românesc – TIFF 2012 şi este considerat de selecţionerii festivalului de la Varşovia drept „un omagiu adus lui Quentin Tarantino”.

Pelicula va fi lansată în cinematografele din România în februarie 2013.

„«Killing Time» pleacă de la un clişeu simplu, de la o situaţie deja folosită într-o mie de alte filme. Tocmai de-asta, în primele secvenţe, nici măcar nu evită parodierea unor filme-cult ale genului noir. Dar filmul vrea, de fapt, să ajungă într-o zonă mai puţin explorată, spunând într-un alt fel o poveste despre viaţă şi moarte”, spune regizorul Florin Piersic Jr.

Alături de Florin Piersic Jr., din distribuţie mai fac parte Cristian Ioan Gutău, Daniel Popa, Olimpia Melinte şi Florin Zamfirescu.

„Killing Time” este o producţie independentă, realizată în parteneriat de Andrei Creţulescu (Kinosseur Productions) şi Dan Burlac (Elefant Film), cu sprijinul Zenith Media şi cu participarea HBO România. Post-producţia video a fost realizată la Digital Cube, iar sunetul a fost mixat la Chainsaw Europe.

În vârstă de 43 de ani, Florin Piersic Jr. este cunoscut atât ca actor de teatru şi film, cât şi ca regizor. Este absolvent al Academiei de Teatru şi Film, secţia actorie, promoţia 1991. În 2004, el a înfiinţat casa de producţie Artificial Horizon. Este scenarist, regizor şi producător pentru filme de scurtmetraj („Advertising” – premiul special al juriului la Festivalul Alternative, Târgu Mureş, 2004), precum şi lungmetraje („Fix Alert” – premiul special al juriului la B-Est Film Festival, Bucureşti, 2005; premiu pentru debut la gala UCIN, 2006; „Eminescu vs Eminem”).

El a jucat în filme precum „Călătoria lui Gruber” (regia Radu Gabrea), „Contratimp 2” (regia Jesús del Cerro), „Bibliothèque Pascal” (regia Hajdú Szabolcs) şi „Youth Without Youth/ Tinereţe fără tinereţe” (regia Francis Ford Coppola).

Festivalul de Film de la Varşovia, unul dintre cele 14 festivaluri internaţionale competitive acreditate de FIAPF (Fédération Internationale des Associations de Producteurs de Films), a ajuns anul acesta la cea de-a 28-a ediţie.

Competiţia „Free Spirit” salută filmele „independente, inovatoare şi rebele din întreaga lume”. „Killing Time” va concura pentru premiul secţiunii alături de filme precum „Not in Tel Aviv” (Premiul Special al Juriului – Locarno 2012), „Trash Dance” (Premiul Special al Juriului – SXSW 2012) sau „Le grand soir” al iconoclaştilor Benoit Delepine şi Gustave Kervern (Premiul Special al Juriului „Un certain regard” – Cannes 2012).

Sursa: Mediafax

21
/02
/14

Producţiile nipone "Călătorie în trei", "Brave Story", "Soarele apune în districtul 64" şi "Roua cerului" vor fi proiectate la Zilele Filmului Japonez, în perioada 25 - 28 februarie, la Cinemateca Română, sala Jean Georgescu din Bucureşti.

21
/02
/14

O fată se îndepartează de la drumul ei. O mamă tot timpul departe. O bunică decisă să facă ultimul pas. Un lup în căutarea victimei. Un vânător care-şi caută direcţia... Totul ca-ntr-un ring de box. Este vina individului pentru faptele sale? Sau a societăţii care l-a ghidat? ‘dontcrybaby’ - luni 24 februarie, în Club Control.

21
/02
/14

ŞTIAŢI CĂ într-o zi de 21 februarie (1972) a fost lansat romanul Marele singuratic, pentru care Marin Preda a primit premiul Uniunii Scriitorilor? Marele singuratic, care continuă lumea moromeţiană, este romanul fiului, al lui Niculae, în care apare neaşteptat şi tatăl, marele personaj Ilie Moromete. El îşi încheiase istoria în volumul doi al Moromeţilor, dar prezenţa sa devine posibilă prin plasarea peripeţiilor lui Niculae într-un timp anterior morţii tatălui său. Notorietatea lui Preda va atinge apogeul opt ani mai târziu, o dată cu ieşirea de sub tipar a volumului Cel mai iubit dintre pământeni, ultimul său roman, la lansarea căruia, sub asaltul numărului impresionant de admiratori, s-au spart vitrinele librăriei.

21
/02
/14

Caravana Docuart debutează sâmbătă, pe 1 martie, cu o primă oprire în Brașov, la Sala Patria. Vor fi proiectate documentare premiate la a II-a ediție a „București Docuart Fest” 2013, realizări cinematografice ale unor regizori consacrați, dar și documentare studențești menite să să sprijine tinerele talente.

21
/02
/14

Scriitorul Mircea Cărtărescu este invitatul special al primei ediţii a Trialogurilor la ArCub, din 27 februarie, de la ora 20.00. Trialoguri la ArCub reprezintă o nouă provocare urbană, adresată tuturor bucureştenilor dornici de a savura un moment special alături de personalităţi marcante din peisajul cultural românesc.

21
/02
/14

Filmele "Ultimul zburator" şi "Dristor" vor fi proiectate vineri şi sâmbătă, la Cinemateca Union din Bucureşti, în seria de evenimente "Independent Union", un nou concept de proiecţii cu invitaţi, menit să promoveze producţia cinematografică independentă.

20
/02
/14

Vineri, 21 februarie, la ora 18.00, la Librăria Bastilia, din Bucureşti, Adriana Babeţi împreună cu invitaţii săi vor readuce în atenţia publicului poveştile amazoanelor celebre din istorie, cu prilejul lansării volumului Amazoanele. O poveste, apărut în colecţia „Plural M” a Editurii Polirom, disponibil şi în ediţie digitală.

20
/02
/14

ŞTIAŢI CĂ într-o zi de 20 februarie s-a născut Eugen Barbu, scriitor, scenarist, publicist, membru corespondent al Academiei Române, laureat al Premiului Herder? Eugen Barbu, care ar fi împlinit, astăzi, 90 de ani, a scris, printre altele, romanele “Groapa” şi „Principele”. A fost căsătorit cu actrița Marga Barbu pentru care a creat, în calitate de scenarist, seria filmelor cu haiducii lui Mărgelatu.