KINOdiseea aduce 7 filme și activități pentru copii
https://www.ziarulmetropolis.ro/kinodiseea-aduce-7-filme-si-activitati-pentru-copii/

După primele 5 zile în care spectatorii au ocupat toate locurile la proiecţiile de film şi atelierele din cadrul KINOdiseea – Festivalul Internaţional de Film pentru Publicul Tânăr (open air), săptămâna 6 – 12 septembrie aduce în Parcul Plumbuita din Bucureşti încă 7 filme pentru copii.

Un articol de Liliana Matei|7 septembrie 2021

Majoritatea filmelor sunt dublate în limba română și, de asemenea, au loc ateliere de actorie și creație, spectacole de jonglerii și pantomimă și târg de meșteșuguri, artizanat și design contemporan.

Intrarea la toate evenimentele din cadrul ediției non-competitiționale în aer liber este gratuită. Toate filmele sunt destinate audienței generale, iar programul complet se poate vedea pe https://www.kinodiseea.ro.KINOdiseea – Festivalul Internațional de Film pentru Publicul Tânăr (open air) în aer liber este primul eveniment din cadrul ediției a XIII-a.

6 septembrie

20:00 – TOY STORY 4/ POVESTEA JUCĂRIILOR 4, Regia John Lasseter, John Cooley, animație, 89 minute, dublat în limba română.

Sinopsis: Woody și gașca veselă sunt, de data aceasta, jucăriile lui Bonnie, o fetiță care se pregătește să meargă la grădiniță și se luptă cu temerile specifice acestei tranziții. Iar când o nouă jucărie, pe nume Forky, se alătură găștii lui Woody, o călătorie alături de prieteni dezvăluie cât de mare și necunoscută poate fi lumea pentru o jucărie.

7 septembrie

20:00 – MICUL PRINȚ, Regia Mark Osborne, animație, 108 minute, dublat în limba română.

Sinopsis: Mark Osborne vine cu prima adaptare animată a legendarei capodopere a lui Antoine de Saint-Exupéry, Micul prinț. Eroina povestirii este Fetița pe care mama sa o învață cum să se poarte în lumea adulților. În acest proces intervine un vecin cumsecade, dar cam excentric, Aviatorul. Acesta îi prezintă micuței sale prietene o lume extraordinară, în care totul este posibil. Este lumea pe care i-a prezentat-o, la rândul său, Micul prinț.

8 septembrie

20:00 – DUMBO, Regia Tim Burton, animație, 112 minute, dublat în limba română.

Sinopsis: Filmul urmărește aventurile extraordinare ale lui Dumbo, un elefant neobișnuit. Holt Farrier, un veteran de război și fost star al circului, își găsește viața întoarsă cu susul în jos atunci când se întoarce din război. Proprietarul circului, Max Medici, îl invită pe Holt și pe copiii săi, Milly și Joe, să aibă grijă de un elefant nou-născut ale cărui urechi supradimensionate îl fac obiectul ridiculizării într-un circ deja zbuciumat. Dar când ei descoperă că Dumbo poate zbura, circul are parte de o revenire incredibilă.

9 septembrie

TROLII, Regia Walt Dohrn, Mike Mitchell, animație, 92 minute, dublat în limba română.

Sinopsis: Filmul transportă publicul către o lume colorată și minunată populată de Troli extraordinar de optimiști, care dansează și cântă continuu și de Bergenii de un pesimism comic, care sunt fericiți numai când au Troli în stomac. După ce familia Bergen invadează satul Trolilor, Poppy, cel mai vesel Trol, și prea-prevăzătorul și țâfnosul Branch, pleacă într-o călătorie, încercând să-și salveze prietenii.

10 septembrie

18:00 – 20:00 – Spectacol de jonglerii; 20:00 – MARY POPPINS REVINE, Regia Rob Marshall, live-action, 130 minute, dublat în limba română.

Sinopsis: Michael și Jane au crescut și sunt adulți. Michael, cei trei copii ai săi și menajera lor, Ellen (Julie Walters), locuiesc pe strada Cherry Tree Lane. După ce Michael suferă o grea pierdere personală, enigmatica dădacă Mary Poppins (Emily Blunt) reintră în viața familiei Banks și, împreună cu veșnic optimistul aprinzător de felinare stradale Jack (Manuel Miranda), își folosește abilitățile magice unice pentru a ajuta familia Banks să redescopere bucuria și uimirea care lipseau din viața lor.

Pentru asta, Mary Poppins le face cunoștință copiilor cu câteva personaje caraghioase și amuzante, inclusiv cu excentrica ei verișoară Topsy (Meryl Streep).

11 septembrie

11:00 – 20:00 – KIDS FAIR târg de meșteșugari și ATELIER de SLIME;

8:00 – 19:00 – ATELIER de actorie Paul Grec, actor și regizor (20 copii, + 07 ani);

18:00 – 20:00 Spectacol de pantomimă;

20:00 – SONG OF THE SEA/ CÂNTECUL MĂRII, Regia Tom Moore, subtitrat, animație, 93 minute.

Sinopsis: Tomm Moore, regizorul nominalizat și în 2009 la Premiile Oscar pentru animația The Secret of Kells, revine cu o poveste inspirată de creaturile mitice din folclorul irlandez numite selkies – oamenii care devin foci atunci când intră în mare.

12 septembrie

11:00 – 20:00 – KIDS FAIR târg de meșteșugari și ATELIER de SLIME, 18:00 – 19:00 – ATELIER de actorie Paul Grec, actor și regizor (20 copii, + 07 ani);

20:00 – MUNE, GARDIANUL LUNII, Regia Benoît Philippon, Alexandre Heboyan, animație, 85 minute, dublat în limba română.

Sinopsis: Într-un univers în care ziua și noaptea se află sub atenta grijă a unor gardieni legendari, Mune, un mic spiriduș al nopții, este ales să devină Gardianul Lunii, spre surprinderea tuturor. În ciuda unei staturi deloc impunătoare și a lipsei sale de experiență în coordonarea unei echipe, simpaticul personaj trebuie să ghideze Luna în noapte și să vegheze asupra Lumii Viselor. Însă când novicele și inocentul Mune pierde Luna din greșeală, echilibrul planetei este în pericol, iar Soarele cade în mâinile lui Necross, lordul lumii subterane. Întreaga planetă se scufundă în întuneric.

Kinodiseea aduce anul acesta, în premieră, o latură nou-nouță dedicată tuturor piticilor și părinților, KinoKidsFair, târgul de designeri și producători locali de produse , care îi așteaptă pe vizitatori pe 11 – 12 septembrie, de la 10:00 la 20:00.

Accesul la toate activitățile din cadrul ediției în aer liber este gratuit, însă încurajăm participanții să „achite” accesul prin minimum 10 capace de plastic, pe care le vom dona către Asociația Capace cu suflet; Asociația colectează capace încă din 2013 și le revalorizează pentru a ajuta mici cauze umanitare, protejând în același timp natura.

De aceea, accesul în spațiul de eveniment se face cu respectarea măsurilor în vigoare, de protecție împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2 și este condiționat de efectuarea triajului observațional, de furnizarea datelor personale în cazul unei eventuale anchete epidemiologice dar și de prezentarea unuia dintre următoarele documente: dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, care să releve faptul că au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore; rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore; dovada că persoanele care doresc să participe la eveniment se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

27
/09
/12

„The Casual Vacancy”, primul roman pentru adulţi al scriitoarei britanice J.K. Rowling, a fost lansat joi dimineaţă în librăriile din Marea Britanie. Romanul „The Casual Vacancy” a fost îndelung aşteptat de fanii britanici ai scriitoarei, mulţi dintre aceştia luând cu asalt librăriile încă de la primele ore ale dimineţii. Noua carte a lui J.K. Rowling […]

27
/09
/12

În cadrul iniţiativelor organizate cu ocazia Anului Culturii Române în Italia, Biblioteca Nazionale Centrale din Roma în colaborare cu Asociaţiile culturale Dacia şi Propatria prezintă vineri, 28 septembrie, volumul ”Poeţi români la răscruce: continuitate şi ruptură”, scris în italiană de reputatul italienist şi critic literar Geo Vasile şi apărut de curând la Fundaţia ‘Scrisul românesc’. […]

27
/09
/12

Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” sărbătoreşte, miercuri, 3 octombrie, de la ora 19,30, împreună cu publicul său, Ziua Naţională a Germaniei printr-un concert special, informează Biroul de presă al Operei Naţionale Bucureşti (ONB). În cadrul evenimentului, sopranele Edith Borsos, Anda Pop şi Andreea Iftimescu, acompaniate de pianista Verona Maier, vor interpreta lucrări […]

27
/09
/12

Trei dintre scurtmetrajele regizorului Cristian Nemescu, realizatorul celebrului film „California Dreamin'” (2007), vor fi prezentate în acest sfârşit de săptămână în cadrul centrului cultural nonprofit 92Y Tribeca, din New York, conform unui material publicat în L Magazine.  Cele trei scurtmetraje selectate pentru a fi prezentate la New York sunt „Mihai şi Cristina” (2001), „Poveste de […]

27
/09
/12

RCS&RDS a primit, joi, aprobarea Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pentru a lansa televiziunile de documentare DigiWorld şi DigiLife, care vor începe să emită de la 1 octombrie, în reţelele companiei de telecomunicaţii.   Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, din nou în şedinţa de joi, solicitarea companiei RCS&RDS de modificare a licenţei audiovizuale […]

27
/09
/12

În 1917, a încetat din viaţă pictorul impresionist Edgar Degas (n. 19 iulie 1834). 1389 – S-a născut Cosimo de Medici (Cosimo cel Bătrân), primul membru al familiei de bancheri Medici care a ajuns la conducerea republicii florentine (din 1434); protector al literaturii şi artelor; întemeietor al bibliotecii Laurenziana (m.1 august 1464) 1461 – Prima […]

27
/09
/12

Institutul Cultural Român (ICR) în colaborare cu editura Archipelago Books vor organiza la data de 3 octombrie la sediul centrului literar Poets House din New York o ‘noapte de poezie’ în onoarea lui Nichita Stănescu – ‘cel mai mare poet contemporan român’ – cu ocazia lansării antologiei în limba engleză ‘Wheel with a Single Spoke […]

26
/09
/12

Concursul literar în urma căruia va fi acordat Premiul „Augustin Frăţilă”, a cărui valoare este de 10.000 de euro, a strâns 59 de romane înscrise, din care vor fi selectate cinci finaliste. Juriul de specialitate, format din criticii literari Alex Ştefănescu, Dan C. Mihăilescu şi Daniel Cristea-Enache, va stabili cinci autori finalişti care vor intra […]

26
/09
/12

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea Partidului Democrat Liberal privind hotărârea plenului Parlamentului referitoare la componenţa actuală a Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, validată la sfârşitul lunii iunie. Potrivit CCR, cei 8 membri ai CA al SRTv validaţi de Parlament urmează să-şi piardă calitatea odată cu publicarea hotărârii Curţii în […]

26
/09
/12

Pictura „Nud cu spatele” de Nicolae Tonitza a fost vedeta Licitaţiei de Impresionism şi Postimpresionism, organizată marţi seară la Ateneul Român din Bucureşti, suma pentru care a fost adjudecată depăşind 100.000 de euro. Licitaţia de Impresionism şi Postimpresionism a deschis noul sezon al pieţei de artă. Cu o rată de adjudecare de 92,41%, la care […]

26
/09
/12

Permisul de conducere al Principesei Maria şi evantaiul Reginei Elisabeta se numără printre atracţiile „Licitaţiei România Regală”, care va fi organizată, pe 4 octombrie, de casa de licitaţii Artmark. „Licitaţia România Regală” va avea loc pe 4 octombrie, la J.W. Marriott Grand Hotel din Bucureşti, şi aduce în atenţia colecţionarilor de artă obiecte rare, piese […]

26
/09
/12

Premierul Ponta a cerut, miercuri, ministrului Comunicaţiilor, Dan Nica, ca din banii obţinuţi la licitaţia pentru licenţe 4G să pregătească finanţarea proiectului care prevede introducerea de anul viitor, a unei reţele gratuite de Internet wireless în toate şcolile şi instituţiile publice. Ponta a arătat, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului, că România este deja […]

26
/09
/12

Scriitorii Radu Paraschivescu şi Cezar Paul Bădescu, jurnalistul Marius Constantinescu şi Bogdan-Alexandru Stănescu, director editorial al Polirom, au depănat „amintiri” despre Salman Rushdie, marţi seară, la lansarea din Bucureşti a celui mai recent volum al scriitorului, „Joseph Anton. Memorii”. Volumul „Joseph Anton. Memorii” a apărut în colecţia „Biblioteca Polirom” (coordonator Bogdan-Alexandru Stănescu), traducerea din limba […]

26
/09
/12

Guvernul turc va interzice accesul navigatorilor pe Internet din ţară la fragmente din filmul „Inocenţa musulmanilor”, care a provocat proteste masive şi mai mulţi morţi în ţările islamice, a anunţat miercuri Ministerul turc al Comunicaţiilor. „O procedură legală a fost angajată pentru a suprima conţinutul înregistrărilor video la adresele URL (…), din cauza tulburărilor provocate […]

26
/09
/12

La 26 septembrie 1898 s-a născut compozitorul George Gershwin, creatorul jazzului simfonic (m. 11 iulie 1937). 1791    – S-a născut pictorul şi graficianul Theodore Gericault (m. 26 ianuarie 1824). 1874    – Are loc, la Bucureşti, prima competiţie internaţională din analele sportului românesc – un concurs de tir (tragere la semn) 1888    – S-a născut poetul […]

26
/09
/12

Turneul ‘”Duelul viorilor”, organizat de Radio România Cultural şi Asociaţia Culturală Accendo, devenit deja un brand, obţinând notorietate şi admiratori de la un an la altul, a ajuns la finalul celei de-a doua ediţii, informează un comunicat al Radio România. „Iniţial, în mintea mea, Duelul viorilor a fost o joacă. Dar după o a doua […]

25
/09
/12

Actorii promoţiei 1992 de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC) din Bucureşti – printre care s-au aflat Ilinca Goia, Cristian Iacob, Sorin Cociş şi Silviu Geamănu – şi-au revăzut colegii şi profesorii, marţi, în sala Senatului instituţiei. Întâlnirea emoţionantă a fost prilejuită de sărbătorirea a 20 de ani de la […]