”La La Land” și ”Moonlight”, cele mai multe nominalizări la Globurile de Aur
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-la-land-si-moonlight-cele-mai-multe-nominalizari-la-globurile-de-aur/

Musicalul romantic ”La La Land”, în regia lui Damien Chazelle, cu Emma Stone şi Ryan Gosling în rolurile principale, a obţinut şapte nominalizări pentru Globurile de Aur 2017, în timp ce drama ”Moonlight”, regizată de Barry Jenkins, a fost nominalizată la şase categorii.

Un articol de Petre Ivan|12 decembrie 2016

Nominalizări Globurile de Aur2017. La categoria Cel mai bun film dramă au fost selectate Hacksaw Ridge, Hell or High Water, Lion, Manchester by the Sea și Moonlight.

Filmele 20th Century Women, Deadpool, Florence Foster Jenkins, La La Land și Sing Street își dispută Categoria cea mai bună comedie sau musical la secțiunea film.

Casey Affleck pentru rolul din Manchester by the Sea, Joel Edgerton — Loving, Andrew Garfield — Hacksaw Ridge, Viggo Mortensen — Captain Fantastic și Denzel Washington pentru rolul din Fences sunt actorii selectați la categoria Cel mai bun rol masculin într-un film dramă.

La categoria Cel mai bun film străin se luptăDevine, Elle, Neruda, The Salesman și Toni Erdmann

Pentru categoria cea mai bună actriță într-un film dramă au fost selectate: Amy Adams — Arrival, Jessica Chastain — Miss Sloane, Isabelle Huppert — Elle, Ruth Negga — Loving și Natalie Portman pentru rolul principal din Jackie.

La categoria cel mai bun actor într-un musical sau comedie au fost desemnați: Colin Farrell în The Lobster, Ryan Gosling în La La Land, Hugh Grant în Florence Foster Jenkins, Jonah Hill în War Dogs și Ryan Reynolds în Deadpool.

Pentru categoria cea mai bună actriță într-un rol de comedie sau musical au fost selectate: Annette Bening — 20th Century Women, Lily Collins — Rules Don’t Apply, Hailee Steinfeld — The Edge of Seventeen, Emma Stone — La La Land și Meryl Streep pentru rolul din Florence Foster Jenkins.

The Crown, Game of Thrones, Stranger Things, This Is Us și Westworld își împart nominalizările la categoria cel mai bun film dramă de televiziune.

Pentru cel mai bun musical sau comedie de televiziune au fost selectate: Atlanta, “black-ish”, Mozart in the Jungle, Transparent și Veep.

Rami Malek pentru rolul din serialul Mr. Robot, Bob Odenkirk pentru rolul din Better Call Saul, Matthew Rhys în The Americans, Liev Schreiber pentru rolul din Ray Donovan și Billy Bob Thornton pentru rolul din Goliath își dispută categoria cel mai bun actor într-un film dramă.

La categoria cea mai bună actriță într-un serial dramă au fost nominalizate: Caitriona Balfe pentru rolul din Outlander, Claire Foy pentru rolul din The Crown, Keri Russell în The Americans, Winona Ryder în Stranger Things și Evan Rachel Wood în Westworld.

Pentru cel mai bun actor într-un serial de comedie au fost selectați: Anthony Anderson în “black-ish”, Gael Garcia Bernal în Mozart in the Jungle, Donald Glover în Atlanta, Nick Nolte în Graves și Jeffrey Tambor în Transparent.

În schimb pentru cea mai bună actriță într-un serial de comedie au fost selectate: Rachel Bloom în Crazy Ex-Girlfriend, Julia Louis-Dreyfus în Veep, Sarah Jessica Parker în Divorce, Issa Rae în Insecure, Gina Rodriguez în Jane The Virgin și Tracee Ellis Ross în “black-ish”.

La categoria cel mai bun serial de televiziune sau serial limitat au fost selectate: American Crime, The Dresser, The Night Manager, The Night Of și The People v. O.J Simpson: American Crime Story.

Câștigătorii vor fi anunțați la 8 ianuarie anul viitor în cadrul unei ceremonii găzduite de comedianul Jimmy Fallon. Cu prilejul ceremoniei de la Los Angeles, actrița Meryl Streep va primi distincția Cecil B. DeMille pentru întreaga carieră.

Foto: Globurile de Aur – goldenglobes.com

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.