La multi ani, George Ivascu!
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-multi-ani-george-ivascu/

Astãzi îi urãm La mulṭi ani ! lui George Ivaşcu.   Ii dorim cât mai multe proiecte noi, cât mai multe spectacole frumoase cu care sã ne încânte sufletul şi un cãlduros La mulṭi ani !   Mai jos vã prezentãm câteva dintre urãrile primate de cãtre domnul George Ivaşcu din partea colegilor de breaslã :   Mesaj […]

Un articol de Andrada Văsii|15 februarie 2013

Astãzi îi urãm La mulṭi ani ! lui George Ivaşcu.

 

Ii dorim cât mai multe proiecte noi, cât mai multe spectacole frumoase cu care sã ne încânte sufletul şi un cãlduros La mulṭi ani !

 

Mai jos vã prezentãm câteva dintre urãrile primate de cãtre domnul George Ivaşcu din partea colegilor de breaslã :

 

Mesaj de la UNITER: Uniunea Teatrală din România vă urează Sănătate, dorinţe împlinite care să vă bucure sufletul şi să vă răsplătească pasiunea pentru arta de a vă dărui teatrului. La mulţi ani!

 

Marius Manole :  ,,Ii urez în primul rând sã fie sãnãtos, sã ducã mai departe minunea aceasta de teatru –  Teatrul Metropolis, sã îi dea Dumnezeu putere şi sã aibã în continuare grijã de noi aşa cum face şi acum. apariṭia acestui teatru a însemnat pentru toṭi actorii din Bucureşti o mare gurã de oxigen şi, de ce nu, aşteptãm un al doilea Teatru Metropolis, pe care îi urez sã îl facã repede!’

 

Anca Sigartãu:  ,,La mulṭi ani şi numai bine. Ii urez sã meargã  în continuare Teatrul Metropolis în continuare şi încã o datã la mulṭi ani !”

 

Ileana Stana Ionescu : ,,Sã trãiascã o sutã de mii de ani, fericit şi iubit. Sã ne mai bucurãm de prezenṭa lui şi sã mai lucrãm împreunã !”

 

Rodica Popescu Bitănescu:  „Am nu un gând bun, ci mai multe pentru George. Îi doresc să fie sănătos şi să rămână în continuare director la acest teatru minunat, Metropolis, unde joc şi eu cu mare drag în spectacolul „Gaiţele“. E un om deosebit, foarte inteligent, foarte cald şi foarte modest. I-am spus întotdeauna că e un mare actor, nu numai de comedie, ci şi de dramă, lucru pe care l-a demonstrat în celebrul spectacol „Legenda ultimului împărat“, regizat cu sensibilitate chiar de soţia sa, Alice Barb. La mulţi ani!“.

 

Ion Grosu: ,,La mulṭi ani !  Ii urez sã ne bucure în continuare cu talentul lui. ”

 

Dorina Chiriac : ,,O sã îi fac o urare şi disearã la premierã la Metropolis. Dar îi doresc sã îl ṭinã nervii şi puterile sã ṭinã teatrul Metropolis, pe care îl duce foarte bine !”

 

Marius Florea Vizante: „Dacă ar reuşi mai multă lume să facă ce face el ca director la Metropolis, teatrul s-ar însănătoşi mult mai repede. Aşa că îi doresc cel mai tare să fie sănătos“.

 

Monica Davidescu: „Îi doresc din tot sufletul La Mulţi Ani, să fie sănătos şi să facă proiecte la fel de bune şi la fel de importante precum a făcut în ultimii cinci ani la Teatrul Metropolis.“

28
/10
/15

Orchestrele și Corurile Radio își reafirmă “promisiunea” adresată publicului la începutul acestei stagiuni, aceea de a invita la Sala Radio tineri muzicieni români care și-au desăvârșit pregătirea artistică în afara țării și sunt deja aplaudaţi pe scene din străinătate. De această dată, în concertul derulat miercuri, 4 noiembrie  (19.00), Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului său, CRISTIAN BRÂNCUȘI, vă oferă şansa de a asculta la Bucureşti pe unul dintre apreciaţii pianişti români ai noii generaţii, într-un concert 100% MOZART.

28
/10
/15

Intitulat „Magia muzicii de film“, concertul extraordinar cu Ruxandra Maria Urdăreanu (soprană) şi Dan Stoenescu (pian) va avea loc joi, 29 octombrie 2015, de la ora 19:00, în Aula Bibliotecii Centrale (intrarea prin Calea Victoriei nr.88).

27
/10
/15

De ce trebuie să-i mulțumim... prostiei? Aflăm de la Erasmus din Rotterdam, care a scris, acum mai bine de 500 de ani, „Elogiul nebuniei sau discurs spre lauda prostiei". Faimosul cărturar umanist s-a născut pe 28 octombrie 1466.

27
/10
/15

Douăsprezece dintre filmele pentru publicul tânăr care s-au întors cu trofee și mențiuni speciale de la Cannes, Berlinale sau Toronto IFF pot fi văzute pentru prima dată în România între 13 și 18 noiembrie, în cadrul secțiunii competiționale Kinodiseea, Festivalul Internațional de Film pentru Copii. Biletele și abonamentele pentru Kinodiseea au fost puse în vânzare.

27
/10
/15

„Se întâmplă lucruri curioase de pe urma filmului… O doamnă în vârstă a venit după un spectacol în culise şi mi-a sărutat mâna, vă daţi seama?, şi eu eram o puştoaică de 26-27 de ani... Primeam buchete de flori, de nu puteam să le cuprind cu braţele şi nu aveam unde să le pun în autocarul cu care circulam. Ţin minte că o florăreasă a luat toate florile din găleată şi mi le-a pus în braţe… Am trăit momente interesante, care ar fi putut fi periculoase pentru mintea şi sufletul meu. Noroc că eu sunt o persoană echilibrată şi nu mi-a luat Dumnezeu minţile, pentru că putea să mi se urce la cap, dar am menţinut balanţa.” - Teodora Mareş. Frumoasa noastră actriţă împlineşte astăzi 53 de ani.

27
/10
/15

Fundaţia Calea Victoriei vă invită la un nou eveniment din seria conferinţelor interactive „Vorbe despre Muzică şi Muzicieni”, pe 31 octombrie, de la ora 18.00, la Grand Hotel Continental. Dirijorul Tiberiu Soare va povesti despre compozitorul Gustav Mahler.

27
/10
/15

În clarobscur și acorduri de muzică clasică, în decorul format din niște scaune, o măsuță, un pian și un sfeșnic cu o lumânare, și-a început Ion Caramitru conferința „Fals proiect de doctorat”, în Sala Media a Teatrului Național din București - un fel de atelier de rostire a poeziei. A fost prima conferință din cadrul Festivalului Național de Teatru – ediția a 25-a.

27
/10
/15

Cum urci scările spre sala Studio, de la etajul întâi al Teatrului Național din București, pe pereți atârnă niște tablouri fără rame, doar cu titlul scris în partea de jos. Pe un fond alb, la o simplă privire vezi puncte, cercuri, linii. Sunt niște semne ce se încheagă într-o figură pe care o recunoști, pentru că e de notorietate. Sunt „graficaturile” lui Horațiu Mălăele.

27
/10
/15

Aseară, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, a avut loc lansarea cărţii Aventurile hingherului în Balkanya de Mihai Măniuţiu, recent apărută la Editura Humanitas. La eveniment au vorbit, alături de autor, criticul literar Dan C. Mihăilescu, criticul de teatru Marina Constantinescu şi directorul general al Editurii Humanitas, Lidia Bodea.

27
/10
/15

În continuarea tradiţiei instaurate în stagiunile precedente, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită în jurul datei de 1 noiembrie la un concert special, dedicat ZILEI RADIO ROMÂNIA. La 1 noiembrie 1928, cu 87 de ani în urmă, a avut loc difuzarea primei emisiuni a serviciul public de radio al Societăţii de Difuziune Radiotelefonică, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR (cunoscută sub numele de brand Radio România).