La Sala Studio vine Respir Shakespeare
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-sala-studio-vine-respir-shakespeare/

Începând cu 13 noiembrie, Teatrul de Comedie este gazda festivalului Respir Shakespeare. Acest festival se aflã la cea de-a III-a ediṭie şi promite sã fie un adevãrat deliciu pentru iubitorii de gen. La Sala Studio, organizatorii- cei din Asociaṭia Hestguma- vor pune la dispoziṭie doritorilor o interpretare nouã a textelor lui Shakespeare. Practic, se încearcã […]

Un articol de Andrada Văsii|13 noiembrie 2012

Începând cu 13 noiembrie, Teatrul de Comedie este gazda festivalului Respir Shakespeare. Acest festival se aflã la cea de-a III-a ediṭie şi promite sã fie un adevãrat deliciu pentru iubitorii de gen. La Sala Studio, organizatorii- cei din Asociaṭia Hestguma- vor pune la dispoziṭie doritorilor o interpretare nouã a textelor lui Shakespeare. Practic, se încearcã explorarea unui univers de multe ori ermetic. Astfel, interpretãrile vor fi din cele mai diverse şi vor atinge mai multe paliere: antopologic, literar, istoric, dar şi filosofic.

 

Programul este dupã cum urmeazã:

 

13 noiembrie
19.00: Claudia Imre: “Negoţ cu Veneţia” (conferinţă)
20.00: “Venus si Adonis”, după W. Shakespeare (spectacol-recital; adaptare de Valentina Zaharia; cu: Valentina Zaharia, Vlad Udrescu, Lari Giorgescu şi muzicienii Sorin Neacşu şi George Popescu)

14 noiembrie

19.00: Alexandru Bejinariu: “Urechea lui Othello” (conferinţă)
20.00: “Handkerchief” (spectacol de lectură şi dans; cu: Smaranda Pasnicu şi Mihai Răzvan Rotaru)

15 noiembrie
19.00: Ana-Maria Datcu: “Respiraţie şi inspiraţie” (conferinţă)
20.00: “A treisprezecea noapte”, după W. Shakespeare (spectacol; cu Roxana Gîrleanu, Şerban Gomoi, Monica Săndulescu, Vlad Udrescu şi Nicolae Lupu; scenariul şi adaptarea: Sebastian Grama; regia artistică: Liviu Lucaci)

16 noiembrie
19.00: Titus Lateş: “Shakespeare la bibliotecă” (conferinţă)
20.00: “Shock mat”
(conferinţă-spectacol; cu Sebastian Grama şi cu participarea excepţională a actriţei Delia Nartea)

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.