„La traviata”, spectacolul Operei Naţionale din Bucureşti, preluat de Opera Philadelphia
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-traviata-spectacolul-operei-nationale-din-bucuresti-preluat-de-opera-philadelphia/

Pentru prima dată în istoria instituţiei, un spectacol produs de Opera Naţională Bucureşti a fost preluat de către o companie din Statele Unite ale Americii. Este vorba despre spectacolul „La traviata” de Giuseppe Verdi, în regia lui Paul Curran şi scenografia lui Gary McCann, care a avut premiera la Bucureşti în data de 30 octombrie 2014.

Un articol de Petre Ivan|6 octombrie 2015

Printre cei prezenți la premiera acestui spectacol la Opera Națională București s-a aflat și David Levy, vicepreşedinte al Operei Philadelphia şi însărcinat cu managementul artistic al companiei. Impresionat de calitatea spectacolului, acesta și-a exprimat intenția de a prezenta producția și la Opera Philadelphia.

Astfel, imediat după premiera de la Bucureşti au urmat mai multe runde de negocieri între cele două companii și au fost concretizate prin prezentarea pentru prima dată a acestui spectacol în Statele Unite ale Americii, eveniment ce a avut loc  vineri, 2 octombrie a.c.

Premiera americană a producţiei Operei Naţionale Bucureşti a fost sold out şi s-a bucurat de o distribuţie de excepţie care a inclus trio-ul Lisette Oropesa (Violetta), Alek Shrader (Alfredo) şi Stephen Powell (Germont), sub bagheta dirijorului Corrado Rovaris.

Cu o carieră impresionantă, Lisette Oropesa este laureată a numeroase premii, printre acestea numărându-se şi Premiul Grammy pentru ,,Cea mai bună înregistrare de operă ” în anul 2013.  Partenerul Lisettei Oropesa din producţia „La traviata”, Alek Shrader, de asemenea laureat al unui Premiu Grammy, este considerat de către criticii muzicali drept unul dintre cei mai fermecători tineri tenori ai timpurilor noastre.

 Rezultatul este o intersecţie vizuală impresionantă între atunci şi acum, tradiţie şi modernitate, extravaganţă şi conservatorism – criticul  Debra Miller despre producţia Operei Naţionale Bucureşti.

Următoarele reprezentaţii ale spectacolului „La traviata” la Opera Philadelphia sunt programate în 7, 9 şi 11 octombrie, urmând ca, în data de 16 octombrie, spectacolul să fie proiectat în variantă HD în Parcul Naţional al Independenţei.

Și la București, premiera spectacolului „La traviata” – G Verdi, regizat de Paul Curran,  a avut o distribuţie de primă mărime, în rolurile principale evoluând trei artişti în plină ascensiune pe plan internaţional, soprana Aurelia Florian, tenorul Ioan Hotea, și baritonul Ionuţ Pascu, spectacolul bucurându-se de succes în rândul iubitorilor de operă și jucându-se cu casa închisă.

Producţia „La traviata” va reveni în stagiunea 2015-2016 pe scena Operei Naționale București alături de alte spectacole de operă din repertoriul verdian şi nu numai.

La traviata La traviata _Opera Philadelphia 1 La traviata _Opera Philadelphia 2 La traviata _Opera Philadelphia 3

Foto: La traviata – www.operanb.ro

04
/04
/17

Violonista Cristina Anghelescu și pianistul Daniel Goiți propun un recital romantic la Sala Radio, miercuri, 5 aprilie 2017, ora 19.00. Pe afișul recitalului se vor afla Sonata nr. 1 în la minor, op. 105 și piesa Fantasiestücke, op. 73, de R. Schumann, Romanța, op. 28 de G. Fauré și Sonata nr. 3 în do minor, op. 45, de E. Grieg.

03
/04
/17

După luni de incertitudine și controverse, Bob Dylan a primit în cele din urmă, la Stockholm, premiul Nobel pentru Literatură, în timpul unei întâlniri cu ușile închise cu academicieni suedezi. Dylan este primul cântăreț care se alătură panteonului de personalități glorificate de Academia suedeză din 1901.

01
/04
/17

Autismul e tratat de statul român la fel ca orice altă problemă reală – cu superficialitate. Nu sunt bani pentru multe, dar mai ales pentru așa ceva. Și nu sunt nici oameni, profesori, pedagogi, terapeuți, specialiști pregătiți să ajute copiii care se nasc cu autism sau care dezvoltă acest sindrom mai târziu să se integreze în societate și chiar să le fie mai bine.

31
/03
/17

Duminică, 9 aprilie 2017, de la ora 18:00, Sala Mare a Ateneului Român găzduiește Concertul Extraordinar de Paști, susținut de Corul Național de Cameră Madrigal — Marin Constantin. Dirijat de Anna Ungureanu, evenimentul este una dintre tradițiile prețioase ale Corului, desfășurându-se, fără întrerupere, de mai bine de jumătate de secol.

23
/03
/17

În Gaziantep, legenda spune că în noaptea de 22 martie Sultana Nevruz, transformată în pasăre traversează văzduhul, anunțând sosirea Primăverii. Brățările de la mâini și picoare umplu cerul cu sunete mirifice iar voalurile ei împodobesc pământul în mii de culori. Pe 27 martie (ora 19:00), la Opera Naţională din Bucureşti vor fi prezentate tradiţiile lumii turce, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra Naţională de Instrumente Folclorice Turksoy.

22
/03
/17

Vineri, 24 martie 2017, de la ora 19.00, dirijorul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai reprezentativi dirijori români pe scenele muzicale din Statele Unite și Europa, revine la Sala Radio, alături de Orchestra Națională Radio, într-un concert care o avea ca protagonistă pe tânăra pianistă Alexandra Dariescu.

19
/03
/17

La Ateneul Român, la Sala Mare, duminică, 19 martie, când se împlinesc 100 de ani de la naşterea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti (1917 - 1950), va avea loc, de la ora 19.00, un concert extraordinar susţinut de Camerata Regală şi dirijat de maestrul Horia Andreescu.

18
/03
/17

În perioada 28 martie - 8 aprilie 2017, Opera Comică pentru Copii organizează cea de-a treia ediție a Festivalului “Hänsel și Gretel”, ce va cuprinde nu mai puțin de 40 de evenimente. În cele 12 zile de festival, copiii se vor putea bucura de o mulțime de spectacole dintr-o diversitate de genuri, de la teatru, balet sau operă, până la musical și concerte lecție. Majoritatea reprezentațiilor programate sunt deja sold out.

17
/03
/17

JAZZ™ 2017 anunță încă o premieră pentru Timișoara: China Moses, artista americană care va umple de energie scena din Parcul Castelului. Reinventează vocal jazz-ul, rupe limitele și contrângerile, iar vocea ei transmite emoție, pasiune și profunzime, odată cu fiecare cuvânt.