La Undercloud 2014 s-a premiat performanţa
https://www.ziarulmetropolis.ro/la-undercloud-2014-s-a-premiat-performanta/

Şi anul acesta, sub norul de la Muzeul Ţăranului Român s-au adunat cele mai bune producţii de teatru independent, reunind actori consacraţi şi debutanţi.

Un articol de Ziarul Metropolis|12 septembrie 2014

Timp de 11 zile (1-11 septembrie 2014), în cadrul Festivalului de Teatru Independent Undercloud au avut loc peste treizeci de spectacole, dar şi evenimente conexe, precum workshopuri şi dezbateri. În plus, ediţia a şaptea a scos Undercloud din sfera naţionalului şi l-a transformat într-un festival internaţional, prin prezenţa a trei spectacole din străinătate: Blind Hamlet (Actors Touring Company, Londra), A l’ombre de coré (compania franceză de dans Bakhus) şi Aşteptându-l pe Godot (compania maghiară Forte).

Joi, 11 septembrie 2014, ultima zi a festivalului, au fost decernate premiile Undercloud, stabilite de juriul format din Sanda Manu – regizor, George Ivaşcu – actor şi directorul Teatrului Metropolis, Irina Ionescu – teatrolog, Ludmila Patlanjoglu – critic de teatru, Cristina Bazavan – jurnalist, blogger.

Tudor Aron Istodor (Premiul pentru cel mai bun actor)p

Tudor Aron Istodor (Premiul pentru cel mai bun actor), foto Cătălina Flămânzeanu

La categoria Cel mai bun actor au fost oferite două premii pentru performanţă actoricească: Tudor Aaron Istodor, pentru rolurile din Voyeur (regia Claudiu Istodor) şi Carpathian Garden (regia Radu Iacoban), şi Richard Bovnoczki, pentru rolul Mitch din Un tramvai numit dorinţă (regia Andrei şi Andreea Grosu).

Premiul pentru regie a mers la Andrei şi Andreea Grosu, pentru spectacolul Un tramvai numit dorinţă, producţie Unteatru, iar Cel mai bun spectacol a fost desemnat Carpathian Garden (scris şi regizat de Radu Iacoban, care şi joacă în spectacol, alături de Tudor Aaron Istodor).

Premiul Juriului a fost acordat spectacolului 2 liniuţe (regia Lia Bugnar).

Premiul Undercloud a mers anul acesta nu către un spectacol sau un actor, ci către un producător: Teatrul Act, primul teatru independent cu sală proprie după 1989, care susține de aproape douăzeci de ani producțiile independente, punând accentul pe dramaturgia contemporană.

Premiul Publicului, pentru cel mai bine vândut spectacol, a fost oferit spectacolului Vocea umană (regia Sanda Manu), one-woman show cu Oana Pellea, care a fost nominalizată pentru acest rol la Premiul Uniter pentru cea mai bună actriță în 2011. Spectacolul s-a jucat și la Teatrul Cockpit din centrul Londrei.

Sub deviza „prea multă independenţă nu strică”, Undercloud susţine tinerii artişti şi producţiile independente care promovează teatrul viu, actual şi inedit. Începând cu ediţia viitoare, câştigătorul premiului pentru cel mai bun spectacol al anului precedent va deschide festivalul, astfel că deja ştim cu ce va debuta Undercloud 2015: Carpathian Garden, cu Radu Iacoban şi Tudor Aaron Istodor.

28
/11
/21

Arta autentică începe dincolo de convenții și dincolo de granițe. Dincolo de teze, ipoteze și antiteze, ea se întrezărește uneori limpede, alteori vag, ca printr-una dintre multele ferestre de la privești, în decursul unei vieții, lumea din jur.

13
/09
/21

„OrfEU şi EUridice”, spectacol din proiectul Trei Apropouri pe Bulevard, creat de Obor Productions şi finanţat de ARCUB în cadrul Programului Bucureşti – Oraş deschis 2021, vă așteaptă joi, 16 septembrie, de la ora 18.00, la Sala George Constantin a Teatrului Nottara.

25
/11
/17

Țin minte exact ziua în care mi-am dat seama că nu am văzut-o niciodată pe Stela Popescu. M-a surprins foarte tare această constatare, fiindcă trăiam convins că o știu dintotdeauna. Poți cunoaște un om pe care nu l-ai văzut niciodată?

18
/04
/17

Reuniunea generală de primăvară a Rețelei internaționale pentru arte performative contemporane (IETM) la București se desfășoară între 20 și 23 aprilie 2017.

14
/10
/16

Premiul Nobel pentru Literatură ar trebui să deschidă o discuție îndelung ocolită: are literatura granițe - de ce ar avea? Judecând după furia cu care românii au și de această dată păreri, ai spune că trăim în mijlocul celui mai citit popor european. Să ne relaxăm: nu e chiar așa, ba chiar dimpotrivă.

02
/03
/16

“Eu am rimat întotdeauna cu Teatrul «L.S. Bulandra» din Bucureşti”, îi plăcea Rodicăi Tapalagă să spună adesea. A fost Zoe din “O scrisoare pierdută”, Didina Mazu din “D’ale Carnavalului”, Sophie din “Dimineaţa pierdută”, Elena Andreevna din “Unchiul Vanea”. Este actriţa care se simțea feminină, iubită, frumoasă, puternică, atunci când era pe scenă.

23
/04
/15

TV5MONDE difuzează, în această seară, de la ora 19.30, un interviu în exclusivitate acordat de Brigitte Bardot. Este prima apariție televizată din ultimii 12 ani a acestei controversate actriţe – “icoană absolută”, un interviu „fără tabuuri și concesii”, cum anunţă realizatorii francezi.

11
/06
/14

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi muzicieni ai lumii la ora actuală, care a transformat acordeonul într-un instrument de prim rang, RICHARD GALLIANO soseşte la Bucureşti pentru un concert extraordinar alături de Orchestra de Cameră Radio, moment ce punctează închiderea stagiunii ansamblului.