Laugh Story, cu Anca Sigartău, în avanpremieră la Teatrul ARCA
https://www.ziarulmetropolis.ro/laugh-story-cu-anca-sigartau-in-avanpremiera-la-teatrul-arca/

Marţi, 19 august, în Clubul LaScena, Teatrul ARCA prezintă avanpremiera spectacolului “Laugh Story”, în viziunea regizoarei Theo Herghelegiu. Din distribuţie fac parte Anca Sigartău şi Ionuţ Burlan.

Un articol de Petre Ivan|18 august 2014

Ce au în comun dragostea și râsul? Amândouă apropie oamenii! Două voci de excepție ale teatrului românesc, Anca Sigartău și Ionuț Burlan, își trăiesc, își vorbesc și își cântă povestea, însoțiți de un personaj magic: muzica!

În avanpremiera celei de-a zecea stagiuni de la fondarea sa, ARCA lansează un „concert cu poveste de viață”, cum l-a numit autoarea: „Radio Live: Laugh Story”, marți, ora 20.00 la Club LaScena.

Sigur că e vorba de o love story! Numai că, altfel decât în celebrul film care făcea să curgă râuri de lacrimi cu peste patru decenii în urmă, în zilele noastre, iubirea poate ajunge de râsul lumii. În fond, de la LOVE la LAUGH e un singur pas. Mic. Atât de mic, că nu băgăm de seamă că l-am făcut.

Pe parcusul poveștii publicul este însoțit de muzica produsă live de Călin Grigoriu (reorchestrare, compoziție, chitară și mandolină), Tiberiu Chirnăuș (pian), Cezar Cazanoi (sax, flaut) și Paul Luculescu (percuție).

Un concert – spectacol, sau un spectacol – concert? Greu de spus, căci e vorba de un produs semnat de Theo Herghelegiu. Aceeași care, cu câțiva ani în urmă, a delectat iubitorii de teatru cu primul musical 100% românesc: „Supermarket”.

Theo Herghelegiu

Theo Herghelegiu este una dintre cele mai importante regizoare din zona teatrului independent și este fondatoarea Teatrului Inexistent. A montat mult, a scris texte dramatice și a experimentat. Printre cele mai cunoscute producții ale sale se numără: “Supermarket” – la care semnază și libretul, „Baba care ascultă Abba”, „Dacă te naști luni, probabil o să mori într-o vineri”, sau „SatisFUCKtion” cu Valeria Seciu în rol principal.

Anca Sigartău

Anca Sigartau

Anca Sigartău, una dintre cele mai îndrăgite actrițe, este cunoscută prin rolurile sale atât din film cât și din teatru. A primit premiul pentru cea mai bună actriță la Gala Tinerilor Actori – Costinești, în 1989, precum și premiul pentru cel mai bun rol de comedie, pentru rolul Puck în „Visul unei nopți de vară”, în 1992

Ionuț Burlan este unul dintre cei mai bine cotați actori ai Teatrului Toma Caragiu din Ploiești. Este un actor al rolurilor din viața cotidiană.

Radio Live: Laugh Story – INFO

Cu: Anca Sigartău și Ionuț Burlan

Muzica: Călin Grigoriu, Tiberiu Chirnăuș, Cezar Cazanoi și Paul Luculescu

Regia: Theo Herghelegiu

Teatrul ARCA, Club LaScena, Calea Călărașilor 55

Rezervări: 0723 72 00 74

Preț bilet: 25 ron

Următoarea reprezentație: 31 august.

Foto cu Radio Live: Laugh Story şi

02
/12
/13

Iulia Rugină, Oana Răsuceanu și Ana Agopian inventează povești și le transformă în filme, ca de exemplu „Love Building”, o comedie romantică despre relațiile de cuplu. De ce ai nevoie ca să faci film și cum se scrie un scenariu „în trei”? Ne spun chiar ele, în cinci secvențe.

01
/12
/13

Napasta, spectacol de succes al Teatrului Național din Bucureşti, se va muta în eleganta și spațioasa Sală Studio, începând cu reprezentațiile din 7 și 8 decembrie 2013, beneficiind cu această ocazie de o audiență mult sporită.

01
/12
/13

„Pentru noi, actorii, demarcația dintre generaţii este foarte, foarte vagă”, spunea Aura Buzescu, în anul 1964. Marea actriță a secolului trecut i-a avut ca studenți pe Victor Rebengiuc, Gina Patrichi, Mircea Albulescu.

30
/11
/13

Tablourile ,,Gladiole", de Nicolae Tonitza, estimat la 80.000 - 130.000 de euro, şi ,,Hora", de Camil Ressu, evaluat la 45.000 - 70.000 de euro, vor fi scoase la vânzare la prima licitaţie organizată de Grimberg, ,,Întâlnire cu capodopere", pe 10 decembrie.

30
/11
/13

„Să joci ani de-a rîndul personaje fără o problematică importantă, să te fîţîi pe scenă de colo – colo strîmbîndu-te ca să obţii nişte aplauze cu care să poţi împăuna seara la cîrciumă, mi se pare un lucru foarte trist“, spunea Alexandru Tocilescu, în 1974.