LecTURA de vacanta, la ultima… înfăţişare
https://www.ziarulmetropolis.ro/lectura-de-vacanta-la-ultima-infatisare/

Astăzi, începând cu ora 17.00, se desfăşoară ultima LecTURA de vacanţă pe pajiştea din Parcul Izvor. Iubitorii de carte şi pasionaţii de citit vor putea face schimb de cărţi, vor beneficia de o sală de lectură în aer liber, de ateliere şi concursuri cu premii isteţe, anunţă organizatorii.

Un articol de Petre Ivan|28 august 2014

Evenimentul – LecTURA de vacanta, pus la cale de Școala de Valori și Rock FM, îi așteaptă pe cei interesați de lectură cu vouchere și reduceri consistente pentru a-și cumpăra cărțile preferate.

LecTura de Vacanță a demarat pe 4 iulie, iar evenimentul a continuat cu o Caravană a LecTurii de Vacanță, care a poposit în zece orașe mari ale țării:

Cluj-Napoca: 13-14 iulie, Parcul Central

Sibiu: 16-17 iulie, Piata Mare

Brasov: 19-20 iulie, Piata Sfatului

Pitesti: 28-29 iulie, Parcul Trivale

Craiova: 30-31 iulie, Parcul Teatrului

Timisoara: 2-3 august, Strada Marasestilectura de vacanta

Iasi: 1-10 august

Mamaia: 16-17 august

„Fă-ţi vara provizii pentru toamnă cu… cărti. Vino joi la LecTura de Vacanta, in Parcul Izvor, donează o carte veche la schimbul de cărţi si vei pleca acasă cu una nouă”

LecTURA de vacanta – Programul de astăzi

17: 00 – 21:00

Lectura in aer liber

Schimb de cărți

Ateliere:

18:20 – Modelăm bijuterii cu Hermina

19:30 – Improvizăm cu imaginație ghidați de Ciprian

Foto cu LecTURA de vacanta de vacanță – facebook

27
/08
/17

Romanul „Clar de femeie” (traducere din limba franceză de Daria-Laura Bârsan) a fost publicat la editura Humanitas Fiction în 2017. În original, cartea a apărut acum patruzeci de ani și a fost ecranizată de Costa-Gavras, în 1979. A ieșit un film de cinema inubliabil, cu Romy Schneider și Yves Montand.

21
/08
/17

Cartea „Confesiunile unei măști” (traducere din limba japoneză de Emil Eugen Pop) a fost publicată la editura Humanitas Fiction.

14
/08
/17

Cartea „Țara Vinului” (traducere din chineză de Luminița Bălan) a fost publicată la editura Humanitas Fiction în anul 2014.

14
/08
/17

Din clipa în care trece pragul grădiniței, copilăria fericită a micului Grégoire se transformă într-un adevărat coșmar. Chestiile sforăitoare cu care îl pisează educatorii și profesorii nu-i intră în cap orice-ar face, colegii își bat joc de el, iar părinții îl cicălesc și-l ceartă fără încetare.

11
/08
/17

Teatrul Evreiesc de Stat prezintă sâmbătă, 12 august, de la ora 19.30, la Muzeul Naţional al Literaturii Române spectacolul de muzică şi poezie Poeţi-Actori, Actori-Poeţi, un remember liric dedicat poeţilor-actori și actorilor poeţi Theodor Danetti şi Emil Botta.

10
/08
/17

Balena Albastră, roman semnat de Sebastian Lăzăroiu, a apărut recent la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”. „Fiecare cuvînt e amintirea arderii unui neg de tuș. Și-n fiecare carte un sacerdot rotofei oficiază beat mariajul cu iluzia eternității. Cînd mă satur de minciuna vieții, scriu despre cealaltă viață. E singura garanție că nu scriu eu, că nu las așa nobilă îndeletnicire în seama mea, păcătosul.” (Sebastian Lăzăroiu)

08
/08
/17

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi – FILIT anunță numele autorilor români care vor lua parte la sărbătoarea literaturii, în perioada 4-8 octombrie 2017, la Iași. La Casa FILIT publicul se va întâlni cu autorii Dan Alexe, Simona Antonescu, Ioana Bradea, Ruxandra Cesereanu, Andrei Crăciun, Codrin Liviu Cuțitaru, Tudor Ganea, Adrian Georgescu, Mircea Mihăieș, Ioan T. Morar, Andrei Oișteanu, Marius Oprea, Dora Pavel, Mircea Pricăjan și Bogdan-Alexandru Stănescu.

26
/07
/17

Domnule Zografi, a trecut multă vreme de când vreau să vă scriu. Am motive strict literare, desigur, dar mai e ceva: Fizica. Aveți Fizica la bază, ceea ce, nu vă ascund, mă duce cu gândul la domnul Sabato.

24
/07
/17

Cartea „Călătoria diletanților (Din amintirile locotenentului în rezervă Amiran Amilahvari)” (în ireproșabila traducere a lui Nicolae Iliescu) a fost publicată la Editura Polirom, în anul 2017.

23
/07
/17

Cine nu s-a bucurat în copilărie de minunata „Lorelei” sau de extraordinarele povești din „La Medeleni”? Lumile lui Ionel Teodoreanu, un scriitor de o sensibilitate aparte, care ne-a fermecat pe toți cu „Ulița copilăriei” și care s-a stins brusc, la vârsta de 58 de ani…