Les Triplettes de Belleville, la Filmul de artă, pe TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/les-triplettes-de-belleville-la-filmul-de-arta-pe-tvr-2/

În această noapte, de la ora 23.50, Filmul de artă de la TVR 2 vă aduce animaţia nominalizată la Oscar în 2004, LES TRIPLETTES DE BELLEVILLE / Tripletele din Belleville, un film în regia lui Sylvain Chomet, care s-a bucurat de enorm succes, atât la public, cât la criticii de specialitate.

Un articol de Petre Ivan|1 septembrie 2014

Când nepotul ei Champion, ciclist de performanţă, este răpit în timpul Turului Franţei, laolaltă cu alţi doi concurenţi, bătrâna doamnă Souza porneşte într-o incredibilă misiune de salvare. Cele care-i sar în ajutor, devenindu-i tovarăşe de aventuri, sunt tripletele din Belleville – o trupă de soliste de jazz de pe vremea lui Fred Astaire!

Tripletele din Belleville

Regia: Sylvain Chomet

Voci: Beatrice Bonifassi, Lina Boudreau

Filmul a primit:

– 2 nominalizări la Oscar 2004 – pentru cel mai bun film de animaţie, cea mai bună muzică

– Premiul Cesar 2004 pentru cea mai bună muzică

– Premiul Lumiere 2004 pentru cel mai bun film


Foto: Les Triplettes de Belleville – cinemagia

11
/11
/13

Regizorul Andrei Gruzsniczki și actorii Ofelia Popii, Sorin Leoveanu și Florin Piersic Jr. vor lua parte la proiecția în premieră mondială a filmului „Quod Erat Demonstrandum” azi, la Festivalul Internațional de Film de la Roma (8 – 17 noiembrie).

11
/11
/13

Timp de trei zile, între 14 și 16 noiembrie, la Sala Union („Paul Călinescu”) a Cinematecii Române, vor putea fi vizionate cele mai interesante și expresive scurtmetraje și mediu metraje ale studenților și absolvenților școlilor de film din București (promoțiile 2012, 2013).

11
/11
/13

CRONICĂ DE FILM Inspirat din nuvela cu acelaşi titlu a lui Mircea Eliade şi promovat ca primul horror românesc, „Domnişoara Christina”, în regia lui Alexandru Maftei, este un film de o platitudine regretabilă, care nu doar că nu produce fiorii scontaţi, dar frizează uneori şi ridicolul.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.