Letiţia Oprişan – vernisaj la SOL Gallery
https://www.ziarulmetropolis.ro/letitia-oprisan-vernisaj-la-sol-gallery/

Letiţia Oprişan expune ,,Everything Flows – Totul curge, nimic nu rămâne la fel’’ în perioada 10 Sep – 05 Oct, în spaţiul StudioART din bd. Dacia 153-155.

Un articol de Andrada Văsii|10 septembrie 2013

Letiţia Oprişan expune ,,Everything Flows – Totul curge, nimic nu rămâne la fel’’ în perioada 10 Sep – 05 Oct, în spaţiul StudioART din bd. Dacia 153-155.

Un ciclu de lucrări concepute de Letiţia Oprişan poartă numele Panta Rhei. Acest aforism, atribuit lui Heraclit, prezintă lumea într-un flux constant.

Operele artistei ilustrează perfect continua schimbare – acesta modifică şi re-aşează compoziţia tablourilor de-a lungul anilor, adăugând elemente, acoperind altele, accentuând culori şi jucându-se inspirat cu vibraţia fluxului de energie care se degajă din ele.

Complexitatea operelor invită la o reevaluare în etape: fiecare nouă privire pune  în evidenţă alte forme, alte gânduri, alte note coloristice demne de a fi contemplate. ,,Nu mă tem de lipsa de unitate, îmi place jocul ăsta’’, declară  Letiţia Oprişan.

Letiţia Oprişan-Schimbarea este singurul lucru real

Artista utilizează, în numeroase lucrări, forme de porţi şi arcade, şi ,,ridică’’ spre cer compoziţia pentru a naşte o legătură deschisă între creaţia umană şi cea divină. ,,Everything Flows – Totul curge, nimic nu rămâne neschimbat’’ afirmă Letiţia Oprişan cu fiecare creaţie a sa.

Descoperiţi şi vă lăsaţi subjugaţi de acest corp de lucrări de o strălucitoare sensibilitate, lucrări ce pun în dialog melodia culorilor cu vibraţia cosmică.

Letitia Oprisan

Letiţia Oprişan expune ,,Everything Flows – Totul curge, nimic nu rămâne la fel’’ în perioada 10 Sep – 05 Oct

,,Subiectul picturilor mele este, cu siguranţă, ritmul şi muzica formelor într-un câmp imens de lumină şi culoare, cu sonorităţi înalte. Creativitatea mea este mereu împrospătată, îmbogăţită datorită căutarilor continui, fără inhibiţii.”, declara Letiţia Oprişan

Un parcurs al artei

Letiţia Oprişan a absolvit Academia de Arte Frumoase ,,Nicolae Grigorescu” la secţia pictură, clasa maestrului Alexandru Ciucurencu. Artista are lucrări în colecţii private din Europa şi America, precum şi în colecţii private şi muzee din România. Letiţia Oprişan a avut numeroase expoziţii în ţară şi în străinătate în ultimii 50 de ani. Ea lucrează şi locuieşte în Bucureşti.  

SOL Gallery este o galerie de artă contemporană, înfiinţată în 2010 cu principalul scop  de a face cunoscuţi în România artişti români contemporani lansaţi, sau chiar consacraţi în străinătate. Are in portofoliu lucrări de pictură, desen, grafică, sculptură (în marmură, granit, bronz, aluminiu, lemn), fotografie de artă.

Info:

Vernisajul expoziţiei va avea loc astăzi de la  ora 19:00.

Foto credit: Letiţia Oprişan

29
/03
/23

Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” și Centrul de Cultură Arcuș vernisează cea de a treia expoziție din seria aniversară Galeria „Madrigal 60” și invită publicul să descopere universul vizual al artistului Emanuel Chiriac. Evenimentul va avea loc vineri, 31 martie, de la ora 19:00, la sediul Corului Madrigal din Aleea Dealul Mitropoliei 11, București.

28
/03
/23

Cu ocazia împlinirii a 15 ani de activitate în promovarea artei contemporane și a peste 500 de materiale video originale (interviuri, documentare, no comment, expoziții) pe canalul YouTube, se lansează premiul Modernism.ro Award 2023, un trofeu de colecție, unicat, acordat în funcție de preferințele și vizualizările publicului.

27
/03
/23

În săptămâna 27 martie – 2 aprilie, Uniunea Artiștilor Plastici din România așteaptă publicul la multe evenimente din țară: expoziția „El Camino” (fotografii de Călin Piescu), sculptură la Galeria de Artă din Ploiești și picturi semnate de Aurelian Broască (la Constanța).

23
/03
/23

MoBU anunță Târgul Internațional de Artă București, eveniment care va avea loc în perioada 19-28 mai a.c. la Romaero Băneasa. Organizatorii au pregătit un pavilion expozițional complex, multifuncțional, cu 22.000 de metri pătrați la interior și în exterior, din care aproape 5.500 mp sunt spațiu expozițional dedicat exclusiv galeriilor și artiștilor participanți.

23
/03
/23

Indie Box, inițiativa din spatele mai multor proiecte artistice ai ultimilor 6 ani, precum [m]others, [ship of fools], Danstopic și Movemental, a lansat luna aceasta un nou proiect de terapie prin artă și cercetare artistică a cărui implementare se va petrece pe parcursul acestui an în două spitale de psihiatrie din țară: Spitalul Voila din Câmpina și Spitalul „Eftimie Diamandescu” din Bălăceanca.

20
/03
/23

În afara titlurilor noi, One World Romania propune în acest an şi trei retrospective de neratat: una concentrată pe cineastul sârb nonconformist Želimir Žilnik, în prezenţa acestuia, o alta cu filme ale regretatei regizoare libaneze Jocelyne Saab şi una dedicată dedicată împlinii a 30 de ani de existență a Fundației Arte Vizuale (FAV).

10
/03
/23

Muzeului Național de Artă Contemporană celebrează joi, 16 martie, începând cu ora 17:00, fenomenul culturii vizuale contemporane din România prin „decontul vizual” al celor 192 de noutăți din colecția muzeului, dar și printr-o dezbatere cu invitați internaționali, care deschide seria de conferințe publice MNAC International Academy.

07
/03
/23

AnnArt Gallery găzduiește, în perioada 28 februarie - 25 martie 2023, expoziția „Treasury of forgotten places”, născută în urma unei rezidențe de artă în județul Bihor, initiață de creatorul de modă Dorin Negrău și care are ca scop principal conservarea patrimoniului unei lumi arhaice, ilustrând astfel firescul vieții simple.