Letiţia Oprişan – vernisaj la SOL Gallery
https://www.ziarulmetropolis.ro/letitia-oprisan-vernisaj-la-sol-gallery/

Letiţia Oprişan expune ,,Everything Flows – Totul curge, nimic nu rămâne la fel’’ în perioada 10 Sep – 05 Oct, în spaţiul StudioART din bd. Dacia 153-155.

Un articol de Andrada Văsii|10 septembrie 2013

Letiţia Oprişan expune ,,Everything Flows – Totul curge, nimic nu rămâne la fel’’ în perioada 10 Sep – 05 Oct, în spaţiul StudioART din bd. Dacia 153-155.

Un ciclu de lucrări concepute de Letiţia Oprişan poartă numele Panta Rhei. Acest aforism, atribuit lui Heraclit, prezintă lumea într-un flux constant.

Operele artistei ilustrează perfect continua schimbare – acesta modifică şi re-aşează compoziţia tablourilor de-a lungul anilor, adăugând elemente, acoperind altele, accentuând culori şi jucându-se inspirat cu vibraţia fluxului de energie care se degajă din ele.

Complexitatea operelor invită la o reevaluare în etape: fiecare nouă privire pune  în evidenţă alte forme, alte gânduri, alte note coloristice demne de a fi contemplate. ,,Nu mă tem de lipsa de unitate, îmi place jocul ăsta’’, declară  Letiţia Oprişan.

Letiţia Oprişan-Schimbarea este singurul lucru real

Artista utilizează, în numeroase lucrări, forme de porţi şi arcade, şi ,,ridică’’ spre cer compoziţia pentru a naşte o legătură deschisă între creaţia umană şi cea divină. ,,Everything Flows – Totul curge, nimic nu rămâne neschimbat’’ afirmă Letiţia Oprişan cu fiecare creaţie a sa.

Descoperiţi şi vă lăsaţi subjugaţi de acest corp de lucrări de o strălucitoare sensibilitate, lucrări ce pun în dialog melodia culorilor cu vibraţia cosmică.

Letitia Oprisan

Letiţia Oprişan expune ,,Everything Flows – Totul curge, nimic nu rămâne la fel’’ în perioada 10 Sep – 05 Oct

,,Subiectul picturilor mele este, cu siguranţă, ritmul şi muzica formelor într-un câmp imens de lumină şi culoare, cu sonorităţi înalte. Creativitatea mea este mereu împrospătată, îmbogăţită datorită căutarilor continui, fără inhibiţii.”, declara Letiţia Oprişan

Un parcurs al artei

Letiţia Oprişan a absolvit Academia de Arte Frumoase ,,Nicolae Grigorescu” la secţia pictură, clasa maestrului Alexandru Ciucurencu. Artista are lucrări în colecţii private din Europa şi America, precum şi în colecţii private şi muzee din România. Letiţia Oprişan a avut numeroase expoziţii în ţară şi în străinătate în ultimii 50 de ani. Ea lucrează şi locuieşte în Bucureşti.  

SOL Gallery este o galerie de artă contemporană, înfiinţată în 2010 cu principalul scop  de a face cunoscuţi în România artişti români contemporani lansaţi, sau chiar consacraţi în străinătate. Are in portofoliu lucrări de pictură, desen, grafică, sculptură (în marmură, granit, bronz, aluminiu, lemn), fotografie de artă.

Info:

Vernisajul expoziţiei va avea loc astăzi de la  ora 19:00.

Foto credit: Letiţia Oprişan

04
/02
/15

Proiectele de fotografie documentară spun o poveste despre oameni, una neașteptată, emoționantă, sinceră, fără să-l constrângă pe fotograf la o anumită formă – e alegerea lui ce anume și cum ne arată în imagine.

27
/01
/15

Atelierul organizat de Revista de Povestiri se află la a doua ediție și îi are ca antrenori pe ilustratorul Robert Obert și pe scenaristul și scriitorul Felix Tzele. Înscrierile sunt deschise până pe 4 februarie, iar perioada de desfășurare este 7 februarie – 22 martie.

17
/12
/14

Miercuri, 17 decembrie, de la ora 20,00, Instalart prezintă desenele lui Marius Leonte la galeria PleshooContemporary. Desen | Marius Leonte încheie seria de evenimente generate în acest an la galeria PleshooContemporary și anunță expoziția de sculptură a artistului, ce va fi lansată în mai 2015.

11
/12
/14

Artiștii vizuali Daniel Loagăr și Andrei Cornea (atelier Wood Be Nice) deschid vineri, 12 decembrie, de la ora 19.30 o nouă expoziție compusă din 20 de lucrări realizate prin tehnici care variază de la colaj clasic, grafică la transfer de imagine pe OSB și pe ziar. Expoziția este un strigăt de bucurie a celui care descoperă că este pe drumul bun și surprinde momentul ieșirii din cristalidă și a asumării sinelui.

02
/12
/14

"De ce alegerea lemnului ars ? Am fost atrasă de textura acestuia, iar folosirea lemnului și reducția la alb și negru au contribuit la esențializarea imaginilor, m-au ajutat să ies dintr-un soi de timiditate plastică, păguboasă pentru orice artist. Povestea poate fi una de mărturisire a sentimentului de alienare și de fragilitate, a omului care se simte în viață ca un jupuit printre mărăcini, fără pielea ca minim scut între sine și lume." - Milena Grigore