Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes, cea mai bună trupă la Festivalul Vocea Teatrului Licean Bucureştean
https://www.ziarulmetropolis.ro/liceul-teoretic-bilingv-miguel-de-cervantes-cea-mai-buna-trupa-la-festivalul-vocea-teatrului-licean-bucurestean/

S-a încheiat prima ediţie a Festivalului Vocea Teatrului Licean Bucureştean. Premiul pentru cea mai bună trupă a mers anul acesta către echipa Liceului Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes.

Un articol de Ziarul Metropolis|12 iunie 2022

Au participat 6 licee din Capitală: Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes, Liceul Teoretic Decebal, Colegiul Național Mihai Eminescu, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, Colegiul Național Gheorghe Lazăr și Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti.

Trofeul a fost înmânat de către Primarul General Nicușor Dan.
Câștigătorii celorlalte secțiuni sunt:

Denisa Predescu (Colegiul Național Mihai Eminescu) – Premiul pentru mișcare scenică;
Trupa Colegiului Național de Arte Dinu Lipatti – Premiul pentru dicție;
Diana Stan (Liceul Teoretic Decebal) – Premiul de popularitate;
Filip Nicolae (Colegiul Național Gheorghe Lazăr) – Premiul de popularitate;
Mihaela Jipa (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu) – Premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar;
Gabriel Ise (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu) – Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar;
Arina Costea (Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes) – Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal;
Tudor Gavrilă (Liceul Teoretic Bilingv Miguel de Cervantes) – Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal;
Trupele liceelor Decebal și Gheorghe Lazăr – Premiul juriului.

Premiile constau în legitimații de acces gratuit la spectacolele teatrelor din subordinea municipalității, in posibilitatea de a performa pe scena unui teatru din subordinea Primăriei Municipiului București și în sejururi pe litoralul românesc.

Demarat la inițiativa Primăriei Municipiului București, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism și PROEDUS, proiectul Vocea Teatrului Licean Bucureștean a pus laolaltă trupele elevilor, care au fost ajutate de profesioniști din teatrele MIC, METROPOLIS, EVREIESC DE STAT, BULANDRA și DRAMATURGILOR cu scopul de a iniția elevii pasionați de arta spectacolului în tainele profesiei de actor.



10
/11
/13

Gaudeamus - Carte de învăţătură va avea loc în perioada 20 - 24 noiembrie, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, şi se va desfăşura sub semnul a două numere ,,rotunde": 85 de ani de la prima transmisiune a Radio România şi 20 de ediţii ale Târgului.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.

09
/11
/13

„Amazoanele. O poveste“, noul volum semnat de Adriana Babeţi, critic literar şi unul dintre cei mai importanţi eseişti români contemporani, a apărut în colecţia „Plural M” a Editurii Polirom şi se află în librăriile din toată ţara.