Lost in transition – crowdfunding pentru teatrul independent
https://www.ziarulmetropolis.ro/lost-in-transition-crowdfunding-pentru-teatrul-independent/

Cea mai nouă producţie a companiei independente de teatru şi film Create.Act.Enjoy, din Cluj-Napoca, este un spectacol de teatru-dans, creat pentru spaţii alternative. ,,Lost in Transition” porneşte de la ideea că societatea de astăzi se află într-un moment de răscruce: între comoditate şi acţiune, între stagnare şi reacţie, între rutină şi inovaţie.

Un articol de Corina Vladov|11 noiembrie 2013

Cea mai nouă producţie a companiei independente de teatru şi film Create.Act.Enjoy, din Cluj-Napoca,  este un spectacol de teatru-dans, creat pentru spaţii alternative. ,,Lost in Transition” porneşte de la ideea că societatea de astăzi se află într-un moment de răscruce: între comoditate şi acţiune, între stagnare şi reacţie, între rutină şi inovaţie.

Scenariul spectacolului, care are la bază un concept propriu, este o expunere comică a situațiilor dintre oameni și a lipsei comunicării dintre ei.

Spațiul fictiv al spectacolului este aeroportul – un spațiu neutru, un No Man’s Land în care oamenii vin sau pleacă, stau sau se grăbesc, se întâlnesc sau se despart. Aeroportul este un spațiu tranzitoriu în care oamenii se reunesc, iar diferențele și asemănările dintre ei devin vizibile.

Pentru unii, stilul calculat și matematic al acestui spaţiu a devenit o parte importantă din viaţa personală sau profesională. Lost in Transition vorbește despre oamenii aflați în tranziție: fie că pleci, fie că revii, aeroportul devine filtrul nevoii pentru schimbare.

Formele de exprimare artistică prin care creatorii spectacolului au ales să aducă în fața publicului aceste teme sunt dansul și muzica live. Ei vor să concentreze aceste idei într-un mod cât mai accesibil, adresându-se unui public variat, necondiționat de vârstă, sex sau naționalitate.

Crowdfunding pentru Lost in Transition

Demararea proiectului „Lost in Transition” implică o sumă de 2 500 euro, necesari pentru acoperirea costurilor de producție (scenografie, costume, echipament tehnic) și a costurilor de promovare (afișe, flyere, caiete program etc.). Publicul poate susține financiar acest proiect, prin intermediul platformei Creștem idei.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.