Lucia di Lammermoor, în regia lui Andrei Şerban, pe scena Operei Naţionale Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/lucia-di-lammermoor-in-regia-lui-andrei-serban-pe-scena-operei-nationale-bucuresti/

În urma succesului extraordinar avut la Opera Bastille din Paris în luna octombrie cu ultima reluare a operei Lucia di Lammermoor de Gaetano Donizetti, regizorul Andrei Şerban pregăteşte o nouă premieră-eveniment ce va fi prezentată publicului pe scena Operei Naţionale Bucureşt, vineri, 13 ianuarie, şi duminică, 15 ianuarie, de la ora 18:30.

Un articol de Petre Ivan|10 ianuarie 2017

,,În operă, ca şi în teatru, suntem liberi să facem ce vrem, să spargem tabu-urile minciunilor sociale prin care politicienii câştigă alegerile, la fel ca şi tabu-urile învechite şi sclerozate ale falsei tradiţii operatice, să pătrundem într-o altă lume, mai adevarată,

Andrei Şerban

Andrei Şerban

mai profundă; să vedem ca în oglindă realitatea vieţii plină de obstacole, de conflicte şi mizerii, pe care o trăim şi în acelaşi timp să fim atinşi de ideal, de visul unei lumi mai bune”, spune regizorul Andrei Şerban, despre spectacolul Lucia di Lammermoor.

Lucia  poate să provoace  pasiune, revoltă, tristeţe, bucurie, furie, dar în acelaşi timp am vrut să evoc senzaţia că idealul, nu e pentru viitor, ci pentru acum, ca să simţim în teatru ce înseamnă să fii sută la sută uman. – Andrei Şerban

Orchestra, Corul şi Ansamblul de Balet ale Operei Naţionale Bucureşti evoluează sub bagheta dirijorului Marcello Mottadelli, coordonatorul artistic muzical al Operei Naţionale Bucureşti. Decorul este semnat de Octavian Neculai, costumele aparţin Liei Manţoc.

Biletele au fost puse în vânzare la casa de bilete a Operei Nationale Bucureşti şi online.

Foto: Lucia di Lammermoor, în regia lui Andrei Şerban – ONB

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.