Madalina Dan, maraton de 8 ore la eXplore dance festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/madalina-dan-maraton-de-8-ore-la-explore-dance-festival/

Mădălina Dan (RO) va prezenta instalaţia Hematopoesis – maraton de 8 ore de mişcare, astăzi, începând cu ora 12:00.

Un articol de Andrada Văsii|12 octombrie 2013

Madalina Dan va prezenta instalaţia Hematopoesis – maraton de 8 ore de mișcare, astăzi, începând cu ora 12.00.

Instalaţia propune un maraton de mişcare, un tur de anduranţă, un cadru în care artista Madalina Dan va încerca să fie în mişcare timp de 8 ore.

Totul într-un format de instalaţie performativă, în care spectatorii vor putea fi din când în când interactivi. La anumite ore, Madalina Dan va deschide cadrul pentru sharing, adică cei care se simt kinestezici pot participa, se pot adăuga instalaţiei.

În 2010, Madalina Dan a participat la programul Moving Dialogue Bucureşti / New York (Movement Research, CNDB, DTW, Gabriela Tudor Foundation) şi a fost artist invitat la Şcoala de Dans din cadrul Arizona State University.

Spectacol cu Madalina Dan şi Willy Prager

Willy Prager (BG) va prezenta, de la ora 20.00, spectacolul The Victory Day. The Victory Day abordează „revoluţia” ca subiect reprezentat pe scenă. Prin însuşirea semnelor, simbolurilor şi accesoriilor tipic revoluţionare, piesa cercetează caracterul performativ al revoluţiei.

Madalina Dan

Mădălina Dan (RO) va prezenta instalaţia Hematopoesis

Spectacolul se foloseşte de imaginea revoluţiei ca un mecanism automatizat şi o pune în acţiune prin redescoperirea binecunoscutelor stratageme şi căi ale mecanismului teatral, evocând efectele entuziasmului şi dezamăgirii revoluţionare.

Spectacolul The Victory Day a fost prezentat la Tanztage – Berlin,  Antistatic festival – Sofia, Ipulstanz – Vienna,  unde a câştigat premiul publicului Jardin dʼEurope 2013.

Citiţi şi: Explore dance festival prezintă atelierul de dans contemporan pentru copii

Willy Prager, artist independent, a fost bursier DanceWeb şi al Teatrului Treffen Berlin şi artist în rezidenţă la Tanzquartier Viena şi WASP Bucuresti, printre altele.

Foto cu Madalina Dan: eXplore dance fest

21
/08
/19

„Cultura de masă în Epoca de Aur - Cîntarea României & Cenaclul Flacăra” este un proiect de cercetare ce prezintă și analizează politicile culturale din perioada lui Nicolae Ceaușescu, declinat în expoziție și publicație. Lansarea cărții omonime are loc pe 23 august 2019 la ora 11.00, în expoziția găzduită de Muzeul Nicolae Minovici București.

14
/08
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari va oferi, în premieră, iubitorilor de artă șansa de a admira expozițiile, în cadrul unor tururi nocturne. Experiența vizitării pe timp de noapte a Pavilionului va include, pe lângă tururi ghidate, sesiuni de pictură live (o lucrare de artă creată sub ochii vizitatorilor) și muzică live. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

13
/08
/19

În luna august Happy Cinema București prezintă trei documentare din seria “Expoziții pe marele ecran”: din 16 august Van Gogh & Japan, din 23 august Young Picasso și din 30 august Goya: Visions of Flesh and Blood.

02
/08
/19

Ultima lună de vară vine cu evenimente culturale de impact, precum Festivalul Anonimul, în Delta Dunării, Festivalul de Teatru Independent Undercloud, la Muzeul Țăranului din București, sau Festivalul Internațional George Enescu, ce-și deschide porțile în ultima zi din august.

31
/07
/19

Pavilionul de Artă București — Art Safari, cel mai amplu eveniment dedicat artei din România, va găzdui, în premieră, un pavilion dedicat exclusiv artei secolului XXI: Pavilionul Supercontemporan. „Young Blood. Arta timpului tău”, curatoriat de Mihai Zgondoiu. Art Safari – ediția 2019 va avea loc între 27 septembrie și 6 octombrie, la Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

28
/07
/19

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Strada Armenească are loc anul acesta între 2 și 4 august și aduce în inima Cartierului Armenesc din București o serie de evenimente pentru întreaga familie. Expoziții și workshopuri, meșteșugari, tururi ghidate, delicii culinare, dansuri tradiționale și concerte de neuitat, toate vă așteaptă în cele trei zile de festival pe strada Armenească. Intrarea este liberă.

21
/07
/19

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită artiști români să lucreze cu mămăligă, în cadrul rezidenței artistice Gastronom: artă contemporană cu patrimoniu culinar, la Timișoara.

13
/07
/19

Scena Control-ului capătă acum o nouă dimensiune lansând primul „canvas” de artă urbană open space, ce aduce împreună artiști vizuali și branduri care simt că orașul vibrează mai puternic dinspre strada Constantin Mille nr.4.