”Mai sănătos, dar fără chin”, seminar de alimentație
https://www.ziarulmetropolis.ro/mai-sanatos-dar-fara-chin-seminar-de-nutritie/

Marţi, 17 aprilie, de la ora 18:45, colaboratoarea Ziarului Metropolis, Cristina Enescu, organizează un seminar (gratuit) cu tema ”Mai sănătos, dar fără chin. Despre alimentaţie plăcută şi sănătate eficientă”. Întâlnirea va avea loc în clădirea şcolii de lângă Biserica Romano-Catolică Sf. Tereza (Șos. Olteniţei 3-5 – Amfiteatrul din Corpul A, langa biserică). Evenimentul are ca scop exclusiv discutarea de informaţii provenind din studii clinice, de nutriţie şi de la specialişti recunoscuţi la nivel internaţional.

Un articol de Petre Ivan|16 aprilie 2018

De ce acest seminar? În cuvintele Cristinei Enescu, ”Sănătatea = nu doar să nu fii bolnav, ci o stare fizică și psihică optimă. Cum mă simt mâine depinde de ce am făcut ieri și până ieri, deci e o investiție. Totodată, însă, ”un stil de viață sănătos” poate fi nu un chin ci o plăcere eficientă pentru sănătate – dacă înțelegem niște principii despre cum influențează alimentația modul în care ne simțim și funcționăm.”

Principalele subiecte abordate vor fi:

Grăsimea abdominală

De ce e o bombă cu ceas pentru diabet, boli de inimă și cancer?

Ce treabă are ”burta” cu ficatul, și ficatul cu mine?!

Cum scap de ea fără chin?

Dependența de ZAHĂR – autostradă spre boli

De ce e zahărul mai rău decât cocaina?

Eu, dependent de zahăr?!?!?!

Cum rezolv problema – dar totuși să mănânc ce-mi place?

”Nu beau APĂ – și ce dacă?”

Care-i baiul cu hidratarea?

Ce câștig dacă beau apă?

Ok – dar nu-mi vine să beau. Ce fac?

Cristina organizează acest seminar exclusiv pentru a da mai departe din ceea ce a aflat (informații, explicații, metode practice și ușoare de îmbunătățire a sănătății) de-a lungul mai multor ani de activitate în zona studiilor medicale și de nutriție. Cristina Enescu nu reprezintă nicio companie, nu vinde și nu promovează niciun produs. Este, însă, o promotoare pasionată a modalităților prin care ne putem ajuta corpul, în loc de a îl submina, precum și a donării de sânge. De asemenea, este inițiatoarea și coordonatoarea proiectului de sprijin pentru pacienții cu Colangită Biliară Primitivă (o boală autoimună a ficatului).

Pentru întrebări legate de acest seminar sau de donarea de sânge, pentru care Cristina este voluntare și donatoare, o puteți contacta la numărul 0763.218.157 sau pe pagina ei de Facebook.

Foto: pixabay.com

05
/01
/16

Într-o zi de 5 ianuarie (1932) se năştea Umberto Eco, unul dintre cei mai de seamă gânditori contemporani. Eseurile sale sunt adevărate modele ale genului. Strălucitoarea sa operă romanescă, începută în 1980 cu Numele trandafirului, este renumită pentru subtilele ei jocuri de limbaj şi pentru abundenţa simbolurilor şi aluziilor culturale.

16
/12
/15

În urmă cu aproape două secole și jumătate se năştea la Bonn, în Germania, Ludwig van Beethoven, unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii. Ziua de 16 decembrie este considerată data de naştere a lui Beethoven, deoarece se ştie că el a fost botezat pe 17 decembrie, ori la vremea respectivă copiii erau botezaţi la o zi după naştere.

11
/11
/15

Actorul American Leonardo DiCaprio împlineşte, astăzi, 41 de ani. Tot într-o zi de 11 noiembrie s-au mai născut scriitorii Fiodor Mihailovici Dostoievski (1821), Alfred de Musset (1810), Kurt Vonnegut (1922), Carlos Fuentes (1928) şi Mircea Dinescu (1950), regizorii Rene Clair (1898) şi Mircea Mureșan (1928) şi actriţele Demi Moore (1962) şi Calista Flockhart (1964). De asemenea, într-o zi de 11 noiembrie se stingeau din viaţă filozoful danez Søren Kierkegaard (1855) şi politicianul român Corneliu Coposu (1995)

05
/11
/15

Într-o zi de 5 noiembrie se năştea Joe Dassin, unul dintre cei mai populari cântăreţi francezi ai anilor ‘60-’70 şi, totodată, unul dintre cei mai admiraţi şi la nivel mondial, autorul unor melodii precum “Et si tu n'existais pas", “À toi”, “Aux Champs-Elysées sau “L'Été Indien”

28
/10
/15

Într-o zi de 29 octombrie (1930) se năştea, la Bacău, intr-o familie din mica burghezie evreiască, scriitorul Radu Cosasu (Oscar Rohrlich), unul dintre cei mai apreciati scriitori români contemporani. Tot pe 29 octombrie avea loc premiera operei "Don Giovanni" , de Mozart, la Teatru Național din Praga, zi în care, în Olmsted County, Minnesota, venea pe lume actriţa americană Winona Ryder.

10
/10
/15

Într-o zi de 10 octombrie (2004), se stingea din viaţă actorul Christopher Reeve, devenit celebru pentru rolul din “Superman”. În 1995, la vârsta de 42 de ani, cel care l-a întrchipat pe Superman a suferit un accident de călărie, în urma căruia a rămas paralizat pentru tot restul vieţii.

23
/09
/15

Julio Iglesias a fost portar la Real Madrid, Julio Iglesias este artistul latin cu cele mai multe albume vândute, Julio Iglesias este singurul cântăreţ din lume care a primit primul Discul de Diamant, Julio Iglesias a participat în 1969 la "Cerbul de Aur", unde, evident, nu a câştigat niciun premiu.

15
/09
/15

Într-o zi de 15 septembrie (2009), se stingea din viaţă Nicu Constantin, unul dintre cei mai mari actori români de comedie. Nicu Constantin a avut nenumărate roluri în teatrul de revistă şi în scheciuri TV şi a jucat în aproape 30 de filme, dintre care amintim: "Împuşcături pe portativ" (1966), "Totul pentru fotbal" (1978), "Alo, aterizează străbunica" (1981), "Grăbeşte-te încet" (1981), "Secretul lui Bachus" (1983) şi "Harababura" (1990)