Maia Morgenstern și Marius Bodochi – capete de afiș la FITT 2022
https://www.ziarulmetropolis.ro/maia-morgenstern-si-marius-bodochi-capete-de-afis-la-fitt-2022/

Mai puţin de două săptămâni ne despart de primul gong al ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru Turda. Programul FITT 2022 anunţă spectacole şi nume mari ale scenei româneşti. Maia Morgenstern şi Marius Bodochi vor fi prezenţi pe scena TNAMT în data de 20 iunie, ora 20, cu spectacolul “ELIXIR”.

Un articol de Petre Ivan|8 iunie 2022

“Mergeți și vedeți ELIXIR. Pentru doamna Maia, pentru Marius Bodochi, pentru minunatul text al scriitorului francez Eric Emmanuel Schmitt. Pentru că textul este de actualitate. Și pentru multe alte motive” a spus despre spectacol criticul Emil Călinescu.

Secțiunea spectacole de stradă va aduce pe pietonala orașului, dar și în parcul Central o serie de artiști atât din țară cât și din străinătate. Organizatorii promit un adevărat spectacol în spațiile outdoor ale orașului cu numere de magie, cu artiști de stradă, cu acrobați, cu clowni și jongleori, cu show-uri pirotehnice.

“Este o imensă bucurie să putem oferi publicului zâmbete. Asta ne-am propus. Sper că acele zile de distanțare socială nu se vor mai întoarce vreodată. Cu mic, cu mare, vă așteptăm la festival, fie în spațiile convenționale, fie în cele neconvenționale. Mari teatre și Mari actori vin la Turda pentru noi, pentru comunitatea noastră. Trebuie să îi primim așa cum se cuvine. Vă aștept între 17 și 23 iunie la Festival.” a spus Cătălin Grigoraș, Manager TNAMT și Președinte FITT.

În deschiderea FITT, Anca Sigartău va juca în comedia Teatrului Globe Bucuresti “Spune-mi ce-ai facut cu banii”, alături de Bogdan Talașman si Claudiu Maier, iar cei mai mici dintre spectatori se vor reîntâlni cu Magicianul poveștilor, Marian Râlea, în data de 18 iunie, la ora 11.00, la “Judecata poveștilor”.

Proiecțiile speciale ale unor filme propuse de turdenii Radu Botar, Cornel Miron, și Marian Oprea nu trebuie omise din programul de vizionare. Proiecțiile vor rula la Centrul Rațiu pentru Democrație în datele de 21, 22 și 23 iunie. Secțiunea concurs a festivalului, dedicată universităților, va aduce împreună UNATC București, UBB Cluj-Napoca, și Universitatea de Arte Târgu-Mures.

Festivalul Internațional de Teatru Turda se va încheia cu un spectacol eveniment: “RICHARD III” de William Shakespeare, un spectacol al Teatrului Andrei Mureșanu din Sfântu Gheorghe. Sprijinit financiar de AFCN, proiectul este rezultatul colaborării dintre Asociația Sprait și Teatrul Andrei Mureșanu și este derulat în parteneriat cu TeatruVR și Vr-hall.com, cu implicarea partenerilor acestora, respectiv Popas Production, Loop Virtual Reality Solutions și Augmented Space Agency.

Informații despre rezervări și bilete găsiți pe pagina de Facebook a Festivalului Internațional de Teatru Turda, pe site-ul fitturda.ro sau la telefon: 0264 311 952.

07
/08
/22

Fix acum 100 de ani, pe 5 august 1922, se năştea Marin Preda. Pentru a marca acest centenar, vă propunem un text despre cele două filme "Moromeţii", realizate de Stere Gulea la o distanţă de peste 30 de ani.

05
/08
/22

Asistența umanitară are și ea nevoie de suport. De mai bine de 5 luni de la cea mai mare mobilizare a societății civile din România postdecembristă, 29 de organizații non guvernamentale formează nucleul unei intervenții colective ce acordă sprijin integrat celor care fug din calea războiului, majoritatea femei și copii.

05
/08
/22

Când David Leitch („Deadpool 2”, „Atomic Blonde”, „John Wick”, „Hobbs and Shaw”) anunță că urmează să regizeze un nou lungmetraj, e musai să-ți cumperi bilete la cinema. Dependent de adrenalina eliberată de către filmele sale în cinefili, Leitch este și actor, cascador, scenarist, producător, un miliardar pasionat de arte marțiale care știe să folosească în cea mai recentă creație a sa un cocktail bine dozat de poveste, acțiune, efecte speciale, personaje.

04
/08
/22

CRONICĂ DE FILM Mi se pare un gest curajos să dai drumul în săli, în plină vară, unui film precum "Pentru mine tu eşti Ceauşescu" (2021, r. Sebastian Mihăilescu), destul de greu şi bizar, cel puţin pentru cinematografia română.

02
/08
/22

Festivalul Cinemascop a început luni, 1 august, și vă așteaptă până pe 7 august cu filme europene, expoziții, ateliere de creație pentru copii, un spectacol de teatru și o atmosferă de vacanță la mare aparte.

02
/08
/22

Teatrul Coquette vă invită duminică, 7 august, la ora 19.30, la spectacolul „DOAMNE, CE ZILE MINUNATE”, adaptare dupa Samuel Beckett, în regia lui Mihai Manolescu.

02
/08
/22

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Fundația Națională pentru Știință și Artă, Romfilatelia și revista „Timpul”, organizează, în zilele de 4 și 5 august 2022, la sediul expoziției de bază din Strada Nicolae Crețulescu 8, o serie de evenimente dedicate centenarului Marin Preda.

02
/08
/22

Programul celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL 2022, care va avea loc în perioada 8-14 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, este acum disponibil aici: https://bit.ly/Anonimul2022.