„Malmkrog”, în regia lui Cristi Puiu, va avea premiera extraordinară în Franța pe 2 iulie
https://www.ziarulmetropolis.ro/malmkrog-in-regia-lui-cristi-puiu-va-avea-premiera-extraordinara-in-franta-pe-2-iulie/

Drama de epocă pentru care Cristi Puiu a fost distins cu Premiul pentru Cel mai bun Regizor în cadrul Secţiunii Encounters a prestigiosului Festival Internaţional de Film de la Berlin (20 februarie – 1 martie) va avea premiera extraordinară pe marile ecrane franceze pe 2 iulie

Un articol de Liliana Matei|1 iulie 2020

O capodoperă plină de intensitate”, așa cum îl descriu criticii internaționali, Malmkrog, cel mai recent film semnat de regizorul Cristi Puiu, va avea premiera extraordinară în Franța pe 2 iulie, distribuția internațională fiind asigurată de Shellac films.

Filmul să fie adus publicului român în cadrul TIFF – Festivalul Internațional de Film Transilvania la începutul lunii august.

Malmkrog este până în prezent cel mai provocator proiect al cineastului român: o ecranizare de epocă, cu un scenariu semnat de Cristi Puiu care reprezintă o adaptare după „Trois entretiens” de Vladimir Soloviov (1853–1900), filmat timp de 40 de zile la conacul Apafi din satul Mălâncrav (Sibiu). Filmul este construit în jurul a cinci personaje, iar actorii vorbesc în limba franceză – doar câteva replici sunt în germană, rusă și maghiară. Decorul și costumele redau atmosfera începutului de secol XX din Transilvania. Din distribuția filmului fac parte: Frédéric Schulz-Richard, Agathe Bosch, Diana Sakalauskaité, Marina Palii, Ugo Broussot și István Téglás.

Trăim în prezent zorii unor ideologii noi și o viziune discutabilă despre lume. Textul lui Soloviov este mai mult decât actual. Vorbim despre lumea de azi, din 2020, dar mi-e teamă că este vorba și despre lumea din 2300”, afirma regizorul Cristi Puiu într-un interviu acordat după premiera mondială a filmului Malmkrog de la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, când presa străină a punctat relevanța filmului pentru scrutarea realității în care trăim.

După premiera franceză, Malmkrog își continuă parcursul pentru public și va fi prezentat în avanpremieră românească în cadrul TIFF – Festivalului Internațional de Film Transilvania la Cluj, la începutul lunii august.

Malmkrog a deschis în această iarnă Secțiunea Encounters a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Berlin, unde a intrat în competiție cu alte 14 filme din întreaga, regizorul Cristi Puiu fiind recompensat cu Premiul pentru Cel mai bun Regizor în cadrul acestei secțiuni.

Malmkrog este o coproducție România, Serbia, Elveția, Suedia, Bosnia și Macedonia de Nord.

Filmul Malmkrog beneficiază de susținerea Centrului Național al Cinematografiei, a Institutului Cultural Român și al Televiziunii Române.

MALMKROG a film by Cristi Puiu – Trailer from Shellac films on Vimeo.

Foto: Mandragora

06
/05
/14

Filmele europene și independente se bucură de un public mai numeros în 2014, datorita ediției a IV-a a proiectului cultural Cinema-Edu, dedicat liceeniilor din București și din alte 10 localități din România.

06
/05
/14

Filmul "Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, a câştigat marele premiu şi trofeul Uniunii Cineaştilor din România (UCIN) pe anul 2013. Gala premiilor UCIN reprezintă aprecierea juriului desemnat de UCIN pentru cele mai importante realizări cinematografice şi de televiziune ale anului precedent.

06
/05
/14

Sophia Loren, una dintre cele mai cunoscute actriţe italiene, a fost desemnată invitatul de onoare de la Cannes Classic 2014, care va celebra totodată naşterea westernului italian şi împlinirea a 30 de ani de când filmul "Paris Texas", de Wim Wenders, a primit trofeul Palme d'Or.

05
/05
/14

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „Când primăvara e fierbinte“ (1961) şi „Ţărmul n-are sfârşit“ (1963), filme aproape necunoscute, impuneau un cineast unic şi, din păcate, ignorat, atât la vremea lui, dar mai ales în prezent - Mircea Săucan.

01
/05
/14

CRONICĂ DE FILM Cel mai recent film al lui John Turturro în calitate de regizor și de actor în rol principal, „Fading Gigolo“/„Gigolo de ocazie“, este asemeni stilului de interpretare al realizatorului său: combinație în doze mici de umor, gravitate și o stranie buimăceală.

26
/04
/14

Este actriţă la Teatrul „Constantin Tănase” şi profesor de actorie la Universitatea Hyperion. A absolvit două facultăţi, a publicat trei cărţi de bucate şi este la a doua soacră. Adriana Trandafir, care împlinește 58 de ani pe 26 aprilie, vorbește despre oamenii și locurile care i-au influenţat viaţa.

25
/04
/14

Al Pacino împlineşte, astăzi, 74 de ani. Printre interviurile pe care le-a dat de-a lungul vieţii s-a numărat şi unul publicat de revista Esquire România. În acest interviu, din care vă prezentăm fragmente, Al Pacino vorbeşte despre secretele carierei şi despre viaţa personală.