Marcel Iures şi George Mihăiţă, într-un spectacol după „Moromeţii“, la Teatrul Act
https://www.ziarulmetropolis.ro/marcel-iures-si-george-mihaita-intr-un-spectacol-dupa-morometii-la-teatrul-act/

Actorii Marcel Iureş şi George Mihăiţă joacă, regizorul Alexandru Dabija a montat, iar jurnalistul Cătălin Ştefănescu a scris. Rezultatul: spectacolul „Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?“ va avea premiera pe 3 martie, la Teatrul Act din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|12 februarie 2014

Actorii Marcel Iures şi George Mihăiţă joacă, regizorul Alexandru Dabija a montat, iar jurnalistul Cătălin Ştefănescu a scris. Rezultatul: spectacolul „Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?“ va avea premiera pe 3 martie, la Teatrul Act din Bucureşti.

Actorii şi regizorul au lucrat cu textul scris de Cătălin Ştefănescu, după romanul „Moromeţii“, de Marin Preda.

„Nu prea ştiu cum e să vorbești despre țărani într-o lume care are «casă la țară». Nu prea știu cum e să fii mare scriitor când «intri în manuale». Sau când breasla te tot propune la premiul Nobel. Fiecare cultură cu mâncărurile şi creatorii ei. Mi-e frică de țărani și de dramaturgia contemporană. Pe de altă parte, am vrut dintotdeauna să văd la Act o piesă cu țărani. Și, uite că am parte de ea. Mă bucur, ăsta e cuvîntul. Mă bucur de piesa lui Cătălin Ștefănescu, de fabulosul roman al lui Preda, de actorii George şi Marcel. Așa e la noi, ne bucurăm de toate prostiile”, spune regizorul Alexandru Dabija.

Marcel Iures la Nocturne

Marcel Iures este directorul Teatrului Act din Bucureşti

Spectacolul va dura 100 de minute, fără pauză, şi se va juca pe 3, 4, 5 şi 6 martie, de la ora 19.00, la Teatrul Act. Biletele costă 75 de lei (integral) și 60 de lei redus (elevi, studenți și pensionari).

Citiţi şi: INTERVIU Marcel Iureş: „Ce vise neîmplinite am? Încă nu ştiu. O să văd“

Este un nou eveniment al Teatrului Act, sprijinit de Raiffeisen Art Proiect – o inițiativă care își propune susținerea și promovarea unor proiecte de valoare ale culturii românești.

Foto cu Marcel Iures si George Mihăiţă – Alex Iureş

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.

01
/09
/23

Începutul anului 2024 va aduce pe marile ecrane cel mai de anvergură documentar realizat în România despre Generația de Aur a fotbalului românesc. Și despre performanțele sale uluitoare, care au pus România pe harta lumii și au oferit unei țări întregi cele mai frumoase cadouri: identitate, într-o epocă a uniformizării, și multă speranță, într-una a tranziției.

01
/09
/23

Dincolo de a fi o celebrare a mișcării sistemului nostru solar în jurul centrului Căii Lactee, Galactic Tick Festival este un eveniment cultural și educativ dedicat copiilor și tinerilor. O sărbătoare a bucuriei transpusă în activități ce implică, printre altele, dans galatic și ateliere creative menite să facă din această călătorie o poveste de neuitat, asemeni celor pe care bunicii noștri ni le împărtășeau la gura sobei.

01
/09
/23

Ultima săptămână de Cinema în aer liber, care se desfășoară pe Insula Artelor din Parcul Titan, încheie sezonul de anul acesta și aduce pe marele ecran filme de luni până duminică, de la ora 20:00: un documentar, trei filme românești, trei thrillere și o comedie savuroasă.