Margareta Pâslaru i-a oferit actorului Ștefan Iancu premiul pentru originalitate interpretativă
https://www.ziarulmetropolis.ro/margareta-paslaru-i-a-oferit-actorului-stefan-iancu-premiul-pentru-originalitate-interpretativa/

„Un pas în urma serafimilor”, debutul în lungmetraj al lui Daniel Sandu, a avut premiera de gală, joi seară, la Hollywood Multiplex din Bucureşti, unde Margareta Pâslaru i-a oferit actorului Ștefan Iancu, protagonistul filmului, premiul pentru originalitate interpretativă, în valoare de 1.000 de dolari.

Un articol de Petre Ivan|22 septembrie 2017

Premiul de Originalitate „Margareta Pâslaru” este acordat anual, începând din 2010. Au fost recompensați cu acest trofeu Andrei Ciobanu (2010), Bernice Chitiul (2011), Alina Manole (2012), Călin Grigoriu (2013), Eva Radu (2014), Dan Iliuță (2015) și Liceul de Coregrafie „Floria Capsali” (2016).

În tinerețe ne străduim să ne facem un nume, la maturitate trebuie să folosim «numele» spre binele altora”, este motto-ul artistei care va împlini, în curând, 60 de ani de activitate. „Lucrul pe multiple planuri mi-a fost răsplătit atât de public, cât și de experți. La rândul meu, am  susținut  tineri de viitor, fie la Tinerimea Română, fie prin emisiuni radiofonice, mai întâi la Radio Actualități, apoi la Radio Cultural, continuând la Radio Clasic. Îngrijorarea provocată de mimetismul vizibil pretutindeni m-a determinat, în 2010, să inițiez un premiu anual pentru originalitate interpretativă. – Margareta Pâslaru.

Născut pe 26 decembrie 1997, Ștefan Iancu a interpretat roluri în peste zece producții românești și străine, lungmetraje și filme de televiziune.

A făcut parte din distribuția unor filme precum „Kyra Kyralina” (2014), de Dan Pița, „Walking with the enemy” (2013), de Mark Schmidt, și „Amintiri din epoca de aur”(2009), proiect de Cristian Mungiu. A împărțit, la vârsta de cinci ani, platoul de filmare cu Keira Knightley și câțiva ani mai târziu, cu Steven Segal.

Despre cea mai recentă experiență a sa, „Un pas în urma serafimilor”, Ștefan Iancu spune că este una dintre cele mai frumoase de până acum. Mândru de performanța sa, actorul spune: „Totul a început de la Daniel Sandu. M-a impresionat prin profesionalismul de care a dat dovadă. Mi-a oferit un anumit grad de certitudine și am știut că mă pot încrede în el”.

„Un pas în urma serafimilor”, lungmetrajul de debut al lui Daniel Sandu, rulează de astazi în cinematografe din 35 de oraşe din ţară, iar proiecţii de gală în prezenţa echipei sunt programate să aibă loc la Piatra Neamţ, Focşani şi Sibiu.

Foto: Margareta Pâslaru si Ștefan Iancu  – facebook, Alexandru Busuioceanu

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.