„Maria by Callas” – Povestea celei mai faimoase cântărețe de operă din istorie, din 20 iulie în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/maria-by-callas-povestea-celei-mai-faimoase-cantarete-de-opera-din-istorie-din-20-iulie-in-cinematografe/

Noul documentar „Maria By Callas” aduce pe marile ecrane povestea vieţii faimosei cântăreţe de operă la patru decenii de la moartea sa. Fiind vorba despre debutul său ca regizor, Tom Volf s-a folosit de interviuri, fotografii şi scrisori care i-au aparţinut lui Callas pentru a-i reconstitui povestea de viaţă. Documentarul a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Roma, ajungând şi la cea de-a 17-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Un articol de Petre Ivan|4 iulie 2018

„Maria by Callas” va ajunge în cinematografele din România începând cu 20 iulie, fiind distribuit de Transilvania Film.

În timp ce numeroase cărți au fost scrise despre viața tumultoasă a lui Callas, Volf se concentrează în mare măsură pe o poveste care prezintă MARIA BY CALLASaspectele pozitive ale vieții ei, pe care crede că ea însăși ar fi aprobat-o. Ne vom delecta cu o suită de filmări și fotografii inedite, înregistrări live private și scrisori care ne-o înfățișează pe Callas așa cum nu am mai văzut-o până acum.

Regizorul Tom Volf a călătorit oriunde a considerat că este nevoie pentru a descoperi arhivele pierdute despre viața și munca lui Callas. S-a întâlnit și a intervievat numeroși prieteni foarte apropiați ai sopranei, care i-au pus la dispoziție colecții intregi și i-au dezvăluit o serie de fotografii necunoscute anterior, multe dintre acestea au venit inițial din albumele proprii ale Mariei Callas.

Tom Volf a declarat pentru The Hollywood Reporter despre film că: “Nu o portretizează ca o doamnă superficială și zâmbitoare. Cred că filmul o prezintă așa cum era ea. Poate că oferă o imagine mai puțin scandaloasă si mai puțin influențată de bârfă decât ceea ce și-ar fi putut imagina oamenii despre Callas, dar aceasta a fost ideea filmului de la început, să aducem pe marile ecrane un portret exact așa cum ar reieși din propiile sale povești. Deci, în această situație este subiectiv ceea ce tu, ca public, poți judeca, dar poți judeca numai din punctul ei de vedere.”

După premiera din cadrul Festivalului de Film de la Roma, filmul Maria by Callas” a câștigat premiul pentru Cel mai bun Documentar despre Muzică și Dans la Festivalul de Film ‘Master of Art’. Filmul a fost proiectat și în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, ediția a 17-a.

Foto: Maria by Callas – Transilvania Film

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.

18
/04
/22

Selecția de filme OWR#15 surprinde la scară mică complexitatea mediului natural și este gândită ca un ecosistem în sine, secțiunile dezvoltându-se ca niște ramuri care cresc din același trunchi și care doar împreună formează un întreg.