Mariana Nicolesco şi Radu Varia, Membri ai Academiei Europene de Ştiinţe, Arte şi Litere
https://www.ziarulmetropolis.ro/mariana-nicolesco-si-radu-varia-membri-ai-academiei-europene-de-stiinte-arte-si-litere/

Soprana Mariana Nicolesco, membră de onoare a Academiei Române, şi istoricul de artă român Radu Varia, doctor în Istoria Artei şi Civilizaţiei al Universităţii din Paris, membru de onoare al Royal Scottish Academy, au fost aleşi Membri ai Academiei Europene de Ştiinţe, Arte şi Litere din Paris.

Un articol de Petre Ivan|27 noiembrie 2018

Tot zilele trecute Radu Varia a devenit Membru al Academiei Scientiarum et Artium Europaea din Salzburg, din care fac parte 34 de laureaţi ai Premiului Nobel.

„Dedic acest titlu memoriei geniului salzburghez care a fost Herbert von Karajan – a declarat Radu Varia – amintindu-mi cu emoţie că după repetiţiile, concertele ori spectacolele pe care le dirija la Felsenreitschule, el se replia în superba-i reşedinţă din Anif, înota timp de o oră şi, înainte de-a adormi, parcurgea pagină cu pagină cartea mea Brâncuşi, spunând că nimic nu-i aducea ca aceasta sentimentul de pace sufletească”.

Legenda foto: Mariana Nicolesco şi Radu Varia îşi salută prietenii din lumea întreagă de pe înălţimile Hong Kongului, după cursurile Master Class oferite de celebra artistă la Universitatea din Shenzhen şi după conferinţa despre Brâncuşi susţinută de istoricul de artă.

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.