Marile Serate Muzicale ale Bucureștiului, festivalul internațional al muzicii de cameră
https://www.ziarulmetropolis.ro/marile-serate-muzicale-ale-bucurestiului-festivalul-international-al-muzicii-de-camera/

Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), organizează în perioada 1-9 iulie 2017 a treia ediţie a festivalului internaţional al muzicii de cameră intitulat “Marile Serate Muzicale ale Bucureştiului”.

Un articol de Petre Ivan|28 iunie 2017

Evenimentul reunește muzicieni din 8 țări, ce vor susține concerte la Ateneul Român și în sălile Operei Comice pentru Copii.

Cu peste 73 000 de bilete vândute și 100 000 de spectatori prezenți la cele 500 de spectacole programate la sediu, Opera Comică a încheiat cea mai bogată stagiune din istoria instituției.Marile Serate Muzicale ale Bucureștiului

Invitații ediției din acest an sunt Mario Hossen și Gernot Winischhofer (Austria), Richard Frank (Elveția), Michel Bourdoncle și Florian Murtaza (Franţa), Luigi Fracasso și Luisa Sello (Italia), Takashi Shimizu și Koichiro Kanno (Japonia), Vladimir Mendelssohn, Mirel Iancovici și Jeroen Riemsdisjk (Olanda), Klaudiusz Baran (Polonia), Felicia Filip, Anton Niculescu, Ioana Maria Lupașcu, Cezar Knihinschi, Andrei Licareț, Laurențiu Mara, Marian Movileanu și Ana-Maria Negrea (România).

Conducerea artistică a festivalului este asigurată de violoncelistul Anton Niculescu, solist concertist cu o carieră impresionantă ce include coordonarea partidei de violoncel din orchestra Teatrului Scala din Milano.

Festivalul cuprinde 4 serii de concerte: “Marile Serate la Ateneul Român” – pe 7, 8 și 9 iulie, începând cu ora 19:00; “Marile Serate la Opera Comică pentru Copii”, pe 1 și pe 6 iulie, de la ora 19:00 și 21:00, “Matineele festivalului”, pe 1 și 2 iulie, de la ora 10:00, și “Întâlnirile cu Maeștrii Marilor Serate”, pe 5 și 6 iulie, de la ora 19:00.

Noutățile pe care le aduce ediția din acest an includ un concert dedicat muzicii desenelor animate și un recital din creația compozitorului Astor Piazzolla.

Foto: Marile Serate Muzicale ale Bucureștiului  – facebook

13
/01
/15

Genialul Amadeus, un artist al superlativelor despre care se spunea adesea că îşi compunea partiturile cu o naturaleţe şi o rapiditate care nu puteau fi justificate decât printr-o inspiraţie artistică divină, muzicianul care în doar 35 de ani de viaţă a compus peste 600 de lucrări este cel căruia îi este dedicat evenimentul programat vineri, 16 ianuarie (ora 19.00), la Sala Radio.

12
/01
/15

Pianista română Alina Azario este câştigătoarea "discului de muzică clasică al anului 2014 în România", după ce a reuşit să strângă cele mai multe voturi în cadrul campaniei derulată pe site-ul romania-muzical.ro. Discul, apărut în 19 martie 2014, sub sigla casei A@A Records, cuprinde lucrări semnate de compozitorii Jean Philippe Rameau şi Claude Debussy.

07
/01
/15

„La traviata” a fost o curtezană fermecătoare, care a existat cu adevărat. Rossini a scris o operă în doar două săptămâni. Fără muzica lui Wagner n-ar fi existat „Stăpânul Inelelor”... Sunt doar câteva amănunte fascinante din culisele Operei.

06
/01
/15

Anul 2015 se anunţă a fi unul plin de evenimente pe scena muzicală din România, artişti internaţionali, îndrăgiţi de publicul român, urmând să concerteze în premieră la Bucureşti. André Rieu, Robbie Williams, Marc Anthony şi OneRepublic sunt doar câteva dintre numele mari anunţate până în prezent.

22
/12
/14

BIG BAND-UL RADIO – condus de dirijorul său, IONEL TUDOR - ansamblul care din 1949 se dedică muzicii de divertisment de cea mai înaltă calitate, acoperind o gamă largă de genuri (jazz, blues, pop etc.), este invitatul special al programului de sărbători „Vă rugăm s-aveţi o viaţă frumoasă!”, difuzat de postul public de televiziune TVR 2, pe 26 decembrie, la ora 20.00.